Silahını Çekemeyen Kovboya Kim İnanır?

 

 

Çaykur Rizespor geçen sezon bu vakitte süper lig hedefini ilk sekiz olarak açıklayarak “ UEFA” kupasına gitmek için uğraş vereceğiz hayali ile lige başlamıştı.

İskelet kadroyu birden boşaltan yeşil- mavili ekipte, transferde tüm yetki yönetim kurulu üyesi Koray Deniz’den alınarak, teknik direktör Hikmet Karaman’a teslim ediliyordu.

İsmi duyulmayan, alt liglerden transferler bir bir gerçekleştiğinde teknik direktör Hikmet Karaman ;” Bu transferler kenar süsü, asıl baba transferler” gelecek açıklaması kısmen taraftarı umutlandırıyordu.

Tek bir Yöneticisi Kampa Gitmedi!

Haftalar bir bir ilerlediğinde Avusturya kampında yeni transferler aramıza olacak sözleri yine boş çıkıyordu. Tek bir yöneticinin kampa gitmediği, hiç kimsenin umursamadı bu kampta yeşil – mavili takım 7 hazırlık maçından sıfır çekiyor ve taraftarına en baştan hoş hayaller yerine acı vermeye başlıyordu.

Hoş Hayaller Acı Gerçekler

Kamp boyunca yaptığı hazırlık maçlarından hiçbir ders almayan yeşil – mavili ekip, üstüne üstün elindeki en iyi oyuncu konumunda yer alan İranlı golcü Mehdi Teremi’yi kaçırıyor, transferde adı geçen Adebayor, Felimini, Vagner Love, Hassani, Gurunwald gibi isimleri ise çeşitli nedenlerden ötürü ne Rize’ye götürebiliyor, nede imza attırabiliyordu.

 

 

Hayaller Adebayor gerçekler Jantscher oldu

Teknik patron Karaman’ın “bana mutlaka 10 numara alın” sözleri bir kez daha boş çıkıyor ve yönetim transferin son gününde İsviçre orta sıra lig takımı Luzern’den Jakob Jantscher güç bela kadrosuna katmayı başarıyordu.

Hibrit Çim Zarar Verdi

Yeni sezona yeni zeminle başlayan Çaykur Rizespor, bir hayal kırıklığı da bir milyon Euro harcadığı Hibrit çimden yaşadı.

Kaliteli çimde rakip takımların kaliteli ayakları ile sonuca giderken, yeşil – mavili takımda bu sezon kadro yetersizliği hibrit çim üzerinde fazla bir varlık gösteremediler.

Teknik kadronun ve yönetim kurulu üyelerinin her hafta kaybedilen maçlardan sonra “ genç bir takımız, gelişim içindeyiz, bu takım oturdu mu çok can yakacak” gibi klasik kendini avutma sözleri sonrası atmaca ligin ilk devresini 13 puanla tamamladığında taraftara sezon başında kurulan ilk sekiz hayalinden vazgeçmiş, “kümede kalalım” yeter demeye başlamıştı.

Transferde Mazeret Belli!..

 

 

Devre arası transferlerinde nokta atışı yapamayan yönetimin son gün alınan Nosa ve Edomwonyi’den beklenen katkıyı almakta zorlanırken, bir başka transfer Süleyman Koç’un sakatlık sonrası gösterdiği performans ise yüzleri güldürüyordu. Ligde yer alan diğer takımlar ise adamını bularak, transferlerde paçayı yırtmayı biliyordular.

Tablo Böyle Ortaya Çıktı

İkinci devre özellikle final maçlarında görülen kırmızı kartlar yeşil – mavili takıma pahalıya patladı. Kayserispor, Fenerbahçe ve Kasımpaşa maçlarında görülen kırmızı kartlar sonrası Çaykur Rizespor bu maçlardan eli boş dönmesine neden oluyordu.

Bursaspor takımın haftalardır kötü gidişinden istifa eden Rizespor, süper lig tarihinde en farklı galibiyetini evinde Bursa takımını 6 – 0 la geçtiğinde “tamam bu seferde paçayı yırttık” hesapları yapılmaya başlanmıştı.

Ligin son iki haftasına girildiğinde Çaykur Rizespor deplasmanda Osmanlıspor’u mağlup ederken Bursa takımı da evinde Gençlerbirliği takımına kaybetmesi ile son hafta iyice artan umutlar maalesef 34. Hafta sonunda komşusundan gelen haberle bu kez çok sağlam yıkılıyordu.

Silahını Çekemeyen Kovboya Kim İnanır?

 

 

Kulüp Başkanlığı döneminde “Rizespor devrim geçiriyor” diyen Başkan Metin Kalkavan’ın gelinen noktada devrimin neresinde olduğunu yine kendisi cevap verecektir. Taraftarının her sezon çektiği eziyete bu sezon yetersiz kadro ve ucuz maliyet altında yapılan transferler aslında haftalar önce küme düşmesi kesinleşen bir takımı Bursaspor’un çok kötü bir yola girmesi nedeniyle son haftaya bırakmıştı.

Devrim Yapacaksan Senden Öncekini Kötüleyeceksin!

Yeşil – mavili renklere gönül veren taraftarlar hoş hayaller altına başladığı bir sezonu göz göre göre takımın bir alt lige düşmesi sonrası acı gerçeklerle karşılaştı. Bu faturanın en büyüğü Başkan Kalkavan’a ait. Kadroya çok güvenmiş, “son yılların en iyi transferlerini yaptık” açıklamasında bulunmuş, ligde yer alan diğer takımın Başkanları ve yöneticilerinin kendileri örnek aldıkları ve çok sevdiklerini defalarca dile getirmişti. Başkan Metin Kalkavan’ın unuttuğu bir şeyi son söz olarak buradan biz hatırlatalım” Silahını çekmeyen kovboya kim inanır ?!” “ Bu kadar güçlü silahların var sayın Başkan neden çekmedin o silahları, Rizeliye niye böyle bir acı verdin, sana mı kaldı Türk futbolunu düzeltmek, devrim yapmak.. Dünya’da hiç bir devrim senden önceki yönetimi kötülemeden olmaz! Sen bir kez olsun senden önceki Başkanları kötüledin mi Başkan? " Sende borçlansan Posoligin bankası Aktifbank’a bak nasıl Bursa takımı 100 milyon borcu vardı, son hafta Trabzon maçı öncesi 15 milyon daha kredi çekti. O banka enayimi onu bir alt lige düşürsün? Sonra 115 Milyon lira artı faizleri nasıl alacak Bursa takımından? Al sana Türk futbolu.. Sen hala en çok sevilen kulübüz, mali disiplinden asla taviz vermeyiz havası yaşa. Sınır komşun bile son hafta acımadı sana.

Sonuç olarak yeni sezonda beş sezon idmanlı olduğumuz TFF 1.ligde yeniden mücadele edeceğiz. Bu ligde bu kadro ve bu yönetim, bu futbol aklı anlayışı altında orta sularda gider, gelir. Bu takım Havalimanı ve Avm inşaatı bitmeden ve en önemlisi yukardan itelenmeden süper lige geri dönemez.

Yorum & Haber : Selim Denizalp


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 1 0
    {usertitle}

    1000kartal

     17 Haziran 2017 00:50
         

    bu kadar rezilligi bize yasatan bu yavsaklar hala bu sehirde durmakmi istiyorlarBU SIYASET NE IS YAPAR NEDEN BUNA CEK GIT MILLETI ZIVANEDEN CIKARMA DIYEN YOK

Yorum Yapın