Oynanan Futbol Tatmin Etmiyor

Oynanan Futbol Tatmin Etmiyor

 

  

 

İşte Çaykur Rizespor’lu futbolcuların artıları ve eksikleri;

Gökhan; Çaykur Rizespor’un 1 numaralı file bekçisi olan Gökhan Akkan yan toplarda yaptığı hatalar nedeniyle eldivenleri genç kaleci Cihan’a bırakma noktasına geldi. Teknik heyet bu konu üzerine kaleci Gökhan’ı son kez uyardığı öğrenildi.

Orhan; Sağ bekte yeşil – mavili takımın demirbaşları arasında yer alan deneyimli oyuncunun savunmada yaptığı artılar, şampiyonluk hedefleyen bir takımın hücuma vereceği katkıda eksiye dönüşüyor.

Milosevic; Takımın savunmada sigortası. Elazığ maçında yaşadığı sakatlık üç gole patladı. Teknik kadro İsveçli oyuncuyu Samsunspor maçına kadar yetiştirmeye çalışıyor.

Saadane; Faslı oyuncu takım içinde canla başla mücadele eden birkaç isimden biri. Bu futbolcunun artan formu teknik kadroyu oldukça memnun ediyor.

Ümit Kurt; Kadro dışı kaldıktan kısa bir süre sonra affedilen deneyimli oyuncunun hamle eksikliği göze çarpan ilk tespit. Sol ayağı ile tüm toplara müdahale ederken pozisyonunu kaybeden Ümit Kurt, geçen sezon süper ligde en fazla hava topu kazanan oyuncu olmasına rağmen bu sezon lige iyi başlayamadı.

Mehmet Uslu; Sol bekte Özgür Çek ile tatlı bir rekabet yaşayan Mehmet, tempolu oyunlarda gidiş, dönüşlerde sorun yaşıyor. Elazığ maçında yaptığı penaltı tecrübeli oyuncuya yakışmadı.

Özgür Çek; Lige iyi başlayan sol ayaklı oyuncu ilk iki haftadan sonra düşüşe geçti. Son maçta teknik heyet tarafından yedek kulübesine çekilen Özgür Çek’in yeniden toparlanması için çalışmalar yapılıyor.

Recep; Yeşil – mavili takımın en çok çalışan isimlerin başında yer alıyor. Girdiği gol pozisyonları kalecinin üzerine vurması bu oyuncunun eksikliği olarak değerlendirilirken, teknik kadro Recep Niyaz’ın performansından oldukça memnun olduğu öğrenildi.

Robin Yalçın; Gurbetçi oyuncu Alman disiplini altında her maç aynı tempoda mücadele veriyor. Yaratıcılıktan eksik, daha çok defansif bir futbol ortaya koyan Robin bu ligde yaşanan yabancı oyuncu kontejanı nedeniyle o bölge için alternatifsiz duruyor.

Petrucci;” Elazığ maçında piyango ana çıktı ve tribünlere çıkmak zorunda kaldı. Aynı Robin gibi mücadeleye dayalı bir futbol ortaya koyuyor. Çaykur Rizespor bu ligde şampiyon olmak istiyorsa orta saha oyuncuları düz değil, aklıyla dik oynayan yaratıcı oyuncu sayısını artırması gerekiyor. Robin, Petrucci ve Saadane aynı tip oyuncu. Bunun ceremesini yeşil – mavili takım geçen sezon süper ligde çekti ve küme düştü. Bu sezon akıllanmadan hatanın daniskasını yaptılar ve o bölgeye ne bir baba topçu, neden aklıyla, tecrübesini birleştiren bir ismi katmadılar. Bu ligde şampiyonluk hesapları orta saha oyuncunun kalitesinden geçer. Yeşil – mavili takım sadece Recep’in ayağına bakarak maç kazanacaksa işi çok ama çok zor.

Süleyman; İlk 11 bu oyuncuya yaramıyor. Bir hafta evvel Balıkesir maçında Oğulcan’a maç sonu akıl veren gurbetçi oyuncu bir hafta sonra Elazığspor maçında aynı hatayı yaparak gol pozisyonlarını cömertçe harcadı. Kalitesi ile sorun yok, bu futbolcu toparlanırsa Rizespor vites atlar.

Oğulcan; Sezona iyi giren oyuncu, son haftalarda takımla birlikte düşüşe geçti, toparlanması şart.

H.İbrahim; Daha fazla süreyi hak eden oyuncuların başında yer alıyor.

Lincoln; Bu ligde Rizespor şampiyonluğu hedefliyor. Yani yarışmacı takımsın. Lincoln gibi 18 yaşında gelişmeye açık bir oyuncu tek başına bir takımı sırtlayamaz. Yetenekleri doğrultusunda ileride çok daha iyi olabilir ama Rizespor’un o vakti yok. Dolayısıyla teknik kadro beden eğitimi öğretmeni değil, şampiyonluğu hedefleyen bir takım koçu, geliştirmeye değil, maç kazanmaya çıkmak zorunda. Lincoln sana maç kazandırır mı? Önce ilk 11’ monte olması gerekiyor. Bu tempo ile bu mücadele ve sert ligde işi çok zor gibi.

Kweuke; Oynatsan bir dert oynatmazsan bir dert?!!!

Yorum; Selim Denizalp


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın