ÇAY ÇARŞISI PROJESİ ONAYLANDI

Çay Çarşısı Projesi onaylandı

 


 Rize'de yapımı planlanan Çay Çarşısı Projesi'nin, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından onaylandığı bildirildi.

Rize Ticaret Borsası'ndan yapılan yazılı açıklamada, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı'nın, Rize Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştiği belirtildi.

Toplantıda, RTB Genel Sekreteri İsmail Kocaman tarafından Çay Çarşısı Projesi hakkında sunum yapıldığı, DOKA yönetim kurulunca değerlendirilen projenin kabul edildiği kaydedilen açıklamada, güdümlü proje desteği olarak "Çay Çarşısı Projesi"nin büyük beğeniyle karşılandığı ve onaylandığı ifade edildi.

Açıklamada, Çay Çarşısı Projesi'nin, Rize'nin ve Türk çayının ulusal ve uluslararası tanıtımını, turizm hareketliliğinin artmasını, yerel ürünlerin işlenerek yerinden satışının yapılmasını, yerel halk için sosyal yaşam alanı sağlanmasını, yeni cazibe merkezi oluşturmasını ve bölge ekonomisinin gelişmesine katkı sağlayacağı vurgulandı.

RTB tarafından hazırlanan "Dünya Çay Sektörü İnceleme ve Ağ Oluşturma" projesinin de yönetim kurulu onayından geçtiği belirtilen açıklamada, proje kapsamında Sri Lanka ve Japonya'ya araştırma ve inceleme gezisi düzenleneceği bildirildi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın