İnancın Zaferi

 


İnancın Zaferi

Evinde final gibi maçlara çıkan temsilcimiz Çaykur Rizespor, ligde konum olarak en yakın rakiplerinden biri olan Malatyaspor’u tek gol ile geçerek iç sahada 5’de 5 yaptı.

İçerde yakaladığı galibiyet serisini sürdürmek isteyen Hamza hocanın talebeleri maçın ilk dakikasından itibaren taraftarlarının desteği altında 90 dakika boyunca mutlak galibiyet inancını sahaya yansıttı. Bu maç öncesi 4 önemli oyuncusu çeşitli nedenlerden dolayı eksik olan yeşil – mavili takım da özellikle kalede görev alan Tarık ve Rizeli , altyapıdan yetişen stoper Emirhan Topçu kritik Malatyaspor galibiyetinde nerdeyse hatasız oynadılar, alınan 3 puana büyük katkı verdiler.

Geçen sezon içerde dışarda 4 yediğimiz Malatyaspor takımı Rumen teknik adam ile çalkantılı günler geçiriyor, gerçi biz bu filmi geçen sezon görmüştük ama burası süper lig. Geçen hafta evinde yarım düzine gol yiyen Malatyaspor, dün Rize’de neredeyse 8 defans oyuncusu ile beraberliğe gelmişti. Tabi burada hücum da görev alan Tetteh ve Adem Büyük gibi etkili oyuncuları ve duran toplarda bulacağı gol şansı ile galibiyeti kovaladılar ama az önce dediğim gibi genç stoper Rizeli Emirhan Topçu belki de yıllar sonra ilk kez “ ben bu formayı alırım, bana güvenin “ özgüveni altında müthiş soğukkanlı ve yerinde müdahalelerle hocasının ona olan güveni boşa çıkarmadı, tebrikler..

İç saha maçlarında bir başka iştahla oynayan Rizespor dün de Malatyaspor maçının genelinde takım oyununu sahanın her bölgesinde yaymasını bilen, hücum geliştiren, aynı anda da takım savunmasını yapan bir görüntü verdi bize. Tabi bir hafta evvel santrafor Palo, kanat oyuncusu Boldrin ve Boyd’un  Göztepe maçında ki iyi görüntüsü bence bu üç oyuncu üzerinde dünkü Malatyaspor maçında yoktu. Tam tersi bir hafta evvel evinde 6 gol yiyen Malatyaspor’da da o kötü görüntü yoktu. İki hoca kenardan taktik savaşı verdiler. Taktik savaşını kenardan yaptığı hamlelerle çözen Hamza Hamzaoğlu maç sonu meslektaşı Sumudica’ya da ufaktan bir ders verdi.

Futbolda bana göre en değerli skor 1 – 0 dır. Dünde Rizespor bunu başardı. Hele ki aşırı savunma anlayışı altında ve tehlikeli gol ayakları bulunan bir rakibi tek gol ile geçip, üç puanı hanene yazdırdıysan bunun altına şunu yazmalıyız. Oyunun son bölümünde sıkıştık, Hamza hocanın sahada formsuz olan oyuncuları tek tek dışarı aldı. Oyuna girenler Deniz, Alper, Sabo ve Remy süper katkı verdi sonuç;  Pes etmedik, inandık, boyun eğmedik, yılmadık, yıkılmadık ve çok güzel bir galibiyete takım olarak imza attık. Malatyaspor iç saha galibiyeti son bölümde gelen inancın zaferidir. Bu galibiyete sol bek Cemali’nin maç boyu katkısı, Umar Aminunun artan formu, kaleci Tarık’ın ilk yarıda çataldan son anda parmaklarının ucu ile çıkardığı ve futbol şansının bize güldüğü pozisyon, Dokovic’in orta sahada ki aklı, genç stoperimiz Emirhan Topçu’nun büyük yüreği ve en önemlisi az önce dediğim gibi oyuna sonradan giren oyuncuların enerjisi bize büyük güç verdi.

İlk 10 haftada bir galibiyet alan takım son 7 haftada 4 galibiyet alarak büyük iş başardı. Haftalardır yoğun bakım ünitesinde yer alan temsilcimiz şimdilik servis e çıktı ama henüz iyileşmedik, taburcu olacak duruma gelmedik. İlk yarının bitimine 2 hafta kala önce Sivas deplasman maçı sonra Gaziantep iç saha maçları çok ama çok önemli. Bu ligde sezon sonu kalmak istiyorsan kabaca hesap 12 – 13 galibiyet alacaksın. Daha yolun başındayız Rizespor, lige çok ama çok kötü başladı şimdi açık kapatıyor. Ligde her takım olduğu gibi bizde devre arası transferinde doğru hamlelerle sezon başında yanlış yapılan transferlerin açığını kapatmalıyız güçlenmeliyiz. İkinci devrenin tekrarı yok, son dönemde iç sahada toplanılan bu puanlar, ikinci devre yapılacak olan transferleri ötelerse fena halde yanılırız. Bunu geçmiş yıllarda yaşadık. Hikmet Karaman dönemi 2015’de ilk yarı 24 puan toplamıştık, bize bir şey olmaz demiştiler, devre arası transferinde sadece Ümit Kurt’u almıştılar. Sonuç ikinci devre alt taraf kopmuş gelmişti ve sondan bir hafta evvel aldığın Gaziantep maçı ile küme de kalmayı başarmıştın. Onun için Covid’lerin arttığı bu dönemde sakat, cezalı oyuncuların çoğalacağı, hatanın telafisi olmayacağı bu devre, devre arası transferini noktanın noktası yapın. Sonra eyvah para etmez. Bu sezon bu ligden 4 takım düşüyor, iç sahada alınan 5 galibiyet i ayakta alkışlıyorum ama bu takıma direk golcü başta olmak üzere acil 4 – 5 takviye şart oğlu şart. Son dönem bazı oyuncuların artan formu tekrar kalın harflerle yazıyorum ikinci  devre sizi fena halde yanıltır, çünkü o oyuncuların kapasiteleri belli, şimdilik içerde maksimumla oynuyorlar, unutmayalım ki ligin ikinci devresinde deplasman maçları bizim adımıza daha çok olacak ve bu takımın deplasmanda puanı yok!..


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın