AK PARTİ'DE ADAY ADAYLIK SÜRECİ BAŞLADI

AK Parti'de Aday Adaylık Süreci Başladı

 

 

AK Parti Rize il başkanı Muhammed Avcı bugün itibariyle Aday adaylığı sürecinin başladığını belirterek adaylık kriterleri ve adaylık başvurularıyla ilgili bilgi verdi.

İl başkanı Muhammed Avcı Çay TV'de katıldığı canlı yayın programında genel seçimler öncesi aday adaylık başvurularıyla ilgili sunucunun sorularını yanıtlayarak adaylık süreci ve seçim boyunca yürütülecek çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

 

Başvuru tarihi belli oldu

İl başkanı Avcı AK Parti'de bugün itibariyle aday adaylık sürecinin başladığını belirterek, "Bilindiği gibi dün itibariyle bütün siyasi ve idari kademelerde istifa süreci tamamlanmış oldu. Bugün itibariyle de 11 şubat 2015 Çarşamba ile 20 Şubat cuma arsında yani 10 günlük süre içerisinde partimize müracaat edecek milletvekili aday adaylarımızın müracaatlarını kabul edeceğiz. Müracaatlar hem il başkanlığımıza hem de genel merkezimize yapılabilir. Yalnız ilçe başkanlıklarına yapılamayacağını buradan söylemek istiyorum. Diğer illerin aday adaylıkları da farklı illerden yapılabiliyor." dedi.

 

Kadınlara pozitif ayrımcılık

Aday adayların müracaatı için gerekli evraklar hakkında bilgi veren Avcı adaylık konusunda kadınlara da bu pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirterek, "Bu usul ve esaslar dâhilinde bizim aday adaylarımızdan istemiş olduğumuz bazı evraklar var; Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı, diploma sureti, nüfus cüzdanı sureti, askerlik durum belgesi istiyoruz. Genel merkez MKYK 'nın kararı doğrultusunda aday adaylarımız arasında bay adaylarımızdan 5 bin TL bayan adaylarımızdan 2 bin 500 TL, yüzde 40'ın üzerinde engeli olan vatandaşlarımızdan da herhangi bir ücret alınmadan müracaatları alınacaktır. Ve adaylık için istifası gerekenlerin istifa dilekçelerini istiyoruz. Bununla beraber bir dosya takdim ediyor, alındı belgesi veriyoruz ve adayımızın resmi müracaatını gerçekleştirmiş oluyoruz. Ben bu sürecin bütün aday adaylarımıza ve Rize'mize hayırlı olmasını diliyorum " İfadelerini kullandı.

 

Avcı'nın özellikle altını çizdiği konu?

Avcı aday adaylığı süresince bütün adaylara ilkesel bir tavırla eşit mesafede olacaklarını, vurgulayarak, "Adaylık süresince ilkesel bir tavır ortaya koyacağız ve bütün aday adaylarına eşit mesafede duracağız. Burada daha önce teşkilatlarımızda görev yapmış arkadaşlarımızın kurmuş olduğu ilişkiler gereği ebetteki iletişimleri daha sağlıklı olacak. Ama biz ilkesel açıdan her aday adayına mutlaka ve mutlaka eşit mesafede olacağız. Bunun özellikle altını çiziyorum. Bu süreç içerinde yapacağımız tek şey aday adaylarımızın kendilerini teşkilatlarımıza anlatabilmelerini sağlamaktır." Şeklinde konuştu.

 

Kadın kollarında değişim

Avcı kadın kolları kongresinde Nuran Alim'in aday olmayacağını onun yerine ise yapılan istişareler sonucunda Sema Topaloğlu Yağcıtekin'in aday olacağını belirterek, "Tüm kongrelerimiz tamamladık sadece kadın kolu ve gençlik kolu kongrelerimiz kaldı. Kadın kolu kongremizi ayın 15'inde bu pazar günü saat 13.30'da Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Konferans salonunda yapacağız. Gençlik kolu kongremizi de bu ay içerisinde yapmayı planlıyoruz. Bu vesileyle de uzun yıllar kadın kolu başkanlığımızı yapan Nuran Hanım görevi bırakmayı düşündü. Bizde yaptığımız istişareler doğrultusunda Sema Topaloğlu Yağcıtekin arkadaşımız üzerinde bir mutabakata vardık. Sema hanım adaylığında kongreye gitme kararı aldık. Bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalardan dolayı Nuran hanıma bir kere daha şahsım ve teşkilatım adına teşekkürü bir borç biliyorum." dedi.

 

Temayül yoklamaları ne zaman yapılacak?

Temayül yoklamalarının ne zaman ve nasıl yapılacağı ile ilgili bilgi veren Avcı şunları söyledi; Şubat'ın 20'sinde müracaatları kapatıyoruz. 23'ünde ise bütün dosyalarımızı genel merkezimize ulaştıracağız. 28 Şubat ile 1Mart arasında temayül yoklaması var. Bizim 28'indeki temayüle kadar bütün adaylara eşit mesafede durabilmemiz için bütün adaylara kendilerini teşkilatımıza tanıtabilmeleri için şans tanıyacağız. Temyül yoklamasında oy kullanacak bütün arkadaşlarımızı bir salonda toplayacağız. Bütün adaylarımıza 10 ar dakikalık söz vereceğiz. Teşkilatımıza ne söylemek istiyorlarsa orada dile getirecekler. Dolayısıyla eşit bir şans tanıdıktan sonra temayülle ilgili çalışmalarımızı 28 ile 1'i arasında Genel merkezimiz hangi tarihi verecekse bize o gün içerisinde tamamlayacağız. 6 Mart'la 15 Mart arasında genel merkezimizde mülakatların yapılması bekleniyor." İfadelerini kullandı.

 

Seçim boyunca sahada olacağız

Seçim çalışmalarının seçim koordinasyon merkezinde yürütüleceğini ifade eden Avcı, "Adaylar belirlendikten sonra resmi propaganda sürecinde seçimle ilgili çalışmalarımızı yürütmek üzere seçim işleri başkanlığına bağlı olmak üzere seçim koordinasyon merkezleri oluşturuyoruz. Seçim koordinasyon merkezi başkanı Osman Karavin Bey olacak seçim işleri başkanımız Ali Haydar Er beyle beraber bu süreci birlikte yürütecekler. AK parti açısında başarılı bir seçim geçirebilmek için tabandan tavana bütün teşkilatlarımızla beraber sahada olacağız. Bütün AK Parti potansiyelini seçime dâhil etmek istiyoruz. Ben bu sürecin partimiz için ve Rize'miz için hayırlı olmasını niyaz ediyorum diğer partilere de başarılar diliyorum." dedi


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın