BEYAZ ÇAY PİYASAYA SUNULDU, FİYATI BELLİ OLDU

'İMPARATORLARIN ÇAYI' BEYAZ ÇAY KİLOSU 4 BİN TL’DEN PİYASAYA SUNULDU
- ÇAYKUR'UN İLK KEZ PİYASAYA SUNDUĞU BEYAZ ÇAYIN 20 GRAMI 80 TL’DEN SATIŞA ÇIKARTILDI

 

ÇAYKUR bir yıldır üzerinde çalıştığı beyaz çayı 20 gramı 80 TL’den olmak üzere satışa sundu.
ÇAYKUR’un geçtiğimiz yıl kilosu 300 TL’den alımlarını gerçekleştirdiği çay tomurcuğundan ürettiği beyaz çayı kilosu 4 bin TL’den satacak.
Yaklaşık bir yıldır çay sektörünün en önemi gündem maddelerinden bir tanesi olan beyaz çay üretiminde sona gelindi. ÇAYKUR geçtiğimiz yıl üreticisinden aldığı bin 531 kilo çay tomurcuğundan 370 kilo beyaz çay üretti. ÇAYKUR, ürettiği 370 kilo beyaz çayı 20 gramlık özel şişeler içerisinde internet üzerinden satışa sundu.

 



BEYAZ ÇAY GENÇLEŞTİRİYOR
ÇAYKUR Genel Müdürlüğü’nde bugün beyaz çay ile ilgili bir tanıtım toplantısı düzenlendi. ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu yaptığı açıklamada, “Beyaz çay uzun zamandır bir efsane. İmparatorların çayı. Çayın imparatorunu bugün piyasaya sunuyoruz. 800 bin dekar çaylık alanda bir yıl içinde bin 531 kg yaş beyaz tomurcuk elde ettik. Aldığımız tomurcuklardan 370 km beyaz çay üretimi gerçekleştirdik. Çok değerli bir çay. Sağlık değeri ve özellikleri yüksek. Çok kısıtlı üretildiği için her zaman bulunamayan değerli bir ürün. Antioksidan özelliği çok yüksek oranda. Beyaz çayın gençleştirme, ciltte yaşlanmayı önleme, zayıflatma, yağ birikimlerini eritme özellikleri var. Aynı zamanda anti kanserojen olduğunu artık tüm dünya biliyor. Bununla ilgili ilmi çalışmalar var. Aracılar vasıtası ile Japonya’da bizde konuyla ilgili bir çalışma başlattık. Çalışma devam ediyor. Yapılan çalışmalar kapsamında ürettiğimiz beyaz çayın kanser hücrelerini durdurduğu tespit edildi. Şuan için destekleyici gıda maddesi olarak üretimi gerçekleştirilebilecek. Ancak ilerine ilaca dönüştürülmesini umut ediyoruz” dedi.

DÜNYANIN EN KALİTELİ BEYAZ ÇAYI
Sütlüoğlu, Türkiye’de üretilen beyaz çayın özellikleri bakımından dünyanın en kaliteli beyaz çayı olduğunu iddia ederek ”Bizim ürettiğimiz beyaz çay dünyada üretilenlerden daha kaliteli. Çünkü bizim çay fidanlarımız doğal olduğu için bugün üretimi yapılan yüzlerce tür çayı yapısında barındırıyor. Bizim çayımızın üzerine kar yağdığı için haşere barındırmıyor ve haşere ile mücadele edilmediği için ilaçlama da yapılmıyor. İlaçlama yapılmadığından 'pistisist' olarak adlandırdığımız zararlı madde bizim çayımızda bulunmuyor” diye konuştu.

MÜCEVHER GİBİ KIYMETLİ
Sütlüoğlu beyaz çay satışlarının sadede www.caykursatis.com isimli internet sitesi üzerinden gerçekleştirileceğine dikkat çekerek “Çok değerli olan bu ürünümüzü mücevher kutularına benzer özel kutularda 20 gramı 80 TL’den satışa çıkardık. Kilosu 4 bin TL’ye geliyor. Ancak sadece 20 gramlık şişelerde satışı mevcuttur“ ifadelerini kullandı.

Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın