KARAL:" SİYASETTE DOKUNMAK ÖNEMLİDİR"

Isırlık, Havalimanı, Sahil Külliye projesi, Salarha tüneli, Güney Çevre yolu,Lojistik üst, Varda suyu projelerini takıp ettiğini belirten Karal “ Benim için önemli olan hizmetlerin Rize”ye gelmesi ve gelecek olan hizmetlerin takibidir, Rizeli kendine dokunmayan, Kendi ile sarmaş dolmaş olmayan Adaylara destek vermez” dedi.

 

 

 53 Gazeteciler Derneğini ziyaret eden AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal Rize yatırımları konusunda gazetecilerin sorularını cevapladı.

     53 Gazeteciler Derneğini ziyaret eden AK Parti Rize Milletvekili ve Milletvekili aday adayı Hasan Karal son zamanlarda Rize”ye gelmeme nedeni olarak Mecliste ki çalışmaların yoğunluğu ve Rize”den aday adayı olan 22 arkadaşının rahat çalışma ortamı bulmasından kaynaklandığını belirterek “ Tüm aday adayı arkadaşlarım değerli insanlardır, elbette bu arkadaşlarımın Rize”ye katkısı olacaktır. Hepsine başarılar diliyorum” dedi.

            Isırlık Parkı

128 dönüm arazı üzerinde kurulacak olan Isarlık Dinlenme parkının yapımı için son aşamaya geldiklerini belirten AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal “ Bu arazı Orman ve Su işleri Bakanlığının mülkiyetinde bulunmakta, ilk ödenek olarak 2 trilyon 200 milyar Özel İdareye aktarıldı. Rize”nin Akciğeri olarak nitelendireceğimiz bu alanda Restoran, piknik alanları,  Seyir terası, Çocuklar için park alanları gibi çeşitli dinlenme yerleri oluşturulacak. Bu alanın yapımında maaliyette sınır yok. Bakanlık ile yaptığımız toplantıda maaliyet 20 trilyon a kadar çıkabılır” DEDİ.

 

 

Güney Çevre yolu

Yapımı devam eden Güney Çevre yolunun 4 km lik bölümünün Nisan ayı içinde açılacağını belirten Karal “ Maalesef Rize”nin en büyük sorunu kamulaştırma sorunu, yıllarca süren kamulaştırma davaları devam etmekte ve bu bizim hizmet yapmamızı engellemekte. Güney Çevre yolunda sorun kalmadı, bu yolu kısa sürede bitirmek istiyoruz” dedi.

     Salarha Tüneli

Salarha tünelinin projesinin tamamlandığını belirten Karal “ Şu an ihale aşamasına gelmek üzere, yakın bir tarihte Salarha Tüneli ihalesini yapacağız. Dalyan mevkiinde kamulaştırma çalışmaları devam ediyor, birçok arazı ve bina kamulaştırıldı, burada geniş bir alana ihtiyacımız var. Tünel giriş ve çıkışı için kavşaklar yapılacak, artık Salarha”dan gelen insanlar araçları ile şehir merkezine girmeden istedikleri yöne gidebilecekler” dedi.

     Hava Limanı

Hava limanı konusunda henüz çet raporlarının hazır olmadığını belirten AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal “ Rize”de yapılacak olan Havalimanı Dünyada deniz üzerinde yapılacak olan 3 üncü Havalimanı olacak, bunun ilk örneği Japonya”da var, diğeri Gireson ve Ordu ilinde, 3 üncüsü ise İlimizde yapılacak, Rize”de yapılacak olan havalimanının yerinde deniz derinliği 25 metreye kadar çıkmakta, buraya Ayane dağını taşısak anca yetiyor. Yaklaşık 100 milyon ton Harfiyat gerekli, Deniz üzerinde yapılacak olan Hava limanının tüm yönleri ile araştırılmakta, Rüzgar hızından tutun,  Dalgaların ölçümüne kadar hepsi yapılmakta. Yaz ayları ortasında projesinin yapılacağını düşünüyorum” dedi.

    Lojistik üst

İyidere havzasında yapılacak olan Lojistik üstün B Planı ile başlayacağını belirten Karal “ Deniz dolgusu Derepazarı”na doğru yapılacak. Burada zaman içinde C ve D planlarına geçilebilir.  Depolama  ve liman Deniz üzerinde yapılacak. Bu projede aksama yok. Tüm çalışmalar titizlik ile devam ediyor. Arazı kamulaştırma yerine Deniz dolgusunu uygun gördük. Arazı kamulaştırmada mahkeme süreçlerini düşünecek olursak Lojistik üstte gecikiriz” dedi.

    Teleferik ve Sahil Kompleksi

Sahil kompleksinin projelerinin yapıldığını belirten Karal İtfaiye ve Balıkçıların alanı boşaltmaları gerektiğini belirterek” İtfaiye “ye yer aranıyor. Balıkçılar ise Gündoğdu Bozukkale mevkiine taşınacak burada yapılan dolgu üzerinde balıkçılarımız için yer yapılacak. Ayrıca İtfaiyenin bulunduğu alanın önünde deniz dolgusu yapacağız, ayrıca deniz tahkimatına karşı dalga kıran yapılacak” dedi.

      Derelerin üstü ve Pehlivantaşı yolu

Dere yataklarının üstünü açmaya devam edeceklerini belirten Karal “ Maalesef dere yataklarının üzerinde kurulan bina ve iş yerleri tapulandırıldı, eski hatalarımızdan dersler çıkartıyoruz. Bunları düzeltmeye çalışıyoruz. Kimseyi suçlamıyorum. Vizyoner düşünce ortaya koyamadık ve bunun eksiklerini şimdi yaşıyoruz. Geleceği iyi planlamak gerek. Ayrıca Pehlivantaşı yolunu düble olarak ihalesini yaptık ve 5,5 km lik yol düble haline gelecek” dedi.

     Timya vadısı

Timya vadısınde harfiyatın başladığını belirten Karal “ Bu vadiden 5 bin kamyon hafriyat çıkartılacak. Bu hafriyat sahile dökülecek. Sahilde yapmak istediğimiz amatör spor sahası için çalışmalarımız var. Çayeli Bakır İşletmeleri Depolarının yanında futbol sahası yapılması için çalışmalarımız devam ediyor. Timya vadisi yol güzergahini açmak için Orta Cami mutlaka kalkacak. Vadi içinde Orta Caminin aynını yapacağız. Yine bu yol üzerinde ki binaların istimlakları var. Derenin üstünü açmamız gerek. Maalesef dere üstü tapulandırıldı ve bunları istimlak etmek çok zor. Derenin üstünü açmamız ile birlikte Andon”dan getireceğimiz ikinci suyun fazlalığını bu dereye vereceğiz ve dere yatağı üzerinde nostajik köprüler kuracağız” dedi.

      Varda suyu

Varda suyu projesini başlattıklarını belirten Karal bu suyu DSİ nin yapacağını ve yüzde 70 lik bölümünü Özel İdarenin, yüzde 30 luk bölümünü ise Kalkandere, Kendirli, İyidere ve Derepazarı belediyelerinin30 yıl vade ile geri ödeme yapacağını söyleyerek” Varda suyunun ihale bedeli yaklaşık 35 trilyon dolayında” dedi.

    İktisat ve Hukuk fakültesi

RTEÜ bağlı iki bölümün daha açılacağını belirten Karal “ İktisat ve Hukuk fakültelerinin parası hazır, Temel atma aşamasına geldik, ayrıca Ardeşen ilçesinde Turizm fakültesi kuracağız ve bu ihale aşamasına geldi. Taşlidere Çay fabrikasının yerine Diş hekimliği fakültesini kuracağız” dedi.

    Organize sanayi ve İkizdere yolu

Organize sanayi bölgesinin kendilerini çok uğraştırdığını belirten Karal “ Bu yaz Organize sanayi sitesinde iki fabrikanın temelini atacağız, bu bölgede yaklaşık 2 bin insanımız çalışacak, çalışacak olan insanlar için öncelikle İş Kur bünyesinde kurs başlatacağız ve buradan yetişecek elemanları Organize Sanayi Bölgesine hazır hale getireceğiz. İkizdere yolunun ikinci etap çalışmaları devam etmekte, 20 km lik yol da çalışmalar sürüyor, artık İkizdere ile Ovit Tüneli arasında ki alanın ihalesi kaldı “ dedi.

    Karal 4-5 yıl sonra Rize turizm ve ticareti ile hazır hale gelecek dedi.

 

RİZELİ TAKIMA SAHİP ÇIKMALI...

 

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal Rizespor”un taraftar yönünden sıkıntı yaşadığını belirterek “ Maalesef mecliste daha çok taraftarımız var” dedi.

 -Rize şehrinin süper lig takımını sırtlayamadığını belirten AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal “ Meclis tribünü oluşturduk, Rize stadından daha çok meclis tribününde taraftarımız var. Herkes faturayı yönetime keserek işi çözüyor. Rizespor Türkiye liglerinin en şansli takımlarından biri en az borcu olan bir kulüp” dedi.

       Takım sahada moral bulmalı

-Takımın sahaya çıktığında kendisini alkışlayan taraftar görmek istediğini belirten Karal “ Takım sahaya çıktığında moral bulmalı, Maalesef kendi sahamızda oynadığımız Fenerbahçe maçında sahada daha çok Fenerbahçe bayrakları vardı. Ayni lig takımları ve kendi sahamızda oynuyoruz. Bu Bize yakışmayan bir tablo. Rize”de katınları çıkarsak 165 bin Rizeli var. 15 bin kişilik stadımızda maalesef 3-5 bin kişi seyirci toplayabiliyoruz” dedi.

    Trabzon kadar Rizeli takıma sahip çıkmalı

-AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal “ Trabzon”da taraftar konusu konuşulmaz, Trabzon Rizeli de takımına sahip çıkmalı. STK lar öncülük yapabilir.Süper ligde kalmak istiyorsak, takıma sahip çıkmalıyız. Rizespor”a bakış açımız değişmeli” dedi.

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın