FESHANE’DE SON KEZ TULUM SESİ DUYULACAK

Rize Valiliği’nin himayelerinde Rize Dernekler Federasyonu’nun organize ettiği 8. İstanbul Rize Tanıtım Günleri
26-29 Mart tarihleri arasında Eyüp Feshane’de yapılacak.

 

 



Eyüp Feshane Fuar Merkezinde düzenlenecek ve 4 gün sürecek tanıtım günlerine bir milyon iki yüz bin vatandaşımızın katılması bekleniyor. Rize Dernekleri Federasyonu’nu tarafından organize edilecek olan Rize Tanıtım Günleri’nde bu sene Rize’nin turizm değerlerine vurgu yapılacak.

Merkezi İstanbul’da bulunan Rize Dernekler Federasyonu RİDEF’in organize ettiği 8. Rize Tanıtım Günleri 26-27-28-29 Mart 2015 tarihlerinde Feshane Fuar Merkezi’nde düzenlenecek. Rize Valiliği’nin himayelerinde gerçekleşecek tanıtım günlerine Rize’den yüzlerce kişi katılarak geniş stantlarda Rize’nin tarih, kültür argümanlarının yanı sıra lezzetlerini sergileyecekler. İstanbul’da bulunan bütün Rizeli Derneklerin yer aldığı organizasyonu 4 günde bir milyon iki yüz bin İstanbullunun ziyaret etmesi bekleniyor.

 

 



FESHANE’DE SON ETKİNLİK
Geçen yıl yedincisi yapılan tanıtım günlerinde olağan üstü bir katılımın olduğunu ifade eden Birinci; “Biz bu yılda en iyisini yapmak için elimizi taşın altına koyduk. Federasyon çatısı altında bulunan bütün dernekler elbirliği ile çalışıyoruz. Bu tip etkinlikler ilimize uzun vadede turizm getirisi olan önemli tanıtımlardır. Bu sene Feshane’de Rize Tanıtım Günleri son kez yapılacak. Bundan böyle İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tanıtım günlerini yeni bir alanda yapılması için çalışmalarının sonuna geldi. Biz bu yılki etkinliğimizi yeni alanda yapmak için talebimiz oldu fakat henüz çalışmalar tamamlanmadığından bu mümkün olmadı” şeklinde konuştu.

BİR MİLYON 250 BİN İNSANI AĞIRLAYACAĞIZ
Mayıs ayında kapanacak olan Feshane’de son etkinliğin Rize Tanıtım Günleri olacağını belirten Uzun, “Geçen yıl valilik ve taşıma firmalarından aldığımız rakamlara göre etkinlik alanını bir milyon 50 bin kişi ziyaret etti. Bu yoğunluk katılımıydı. Dört gün süren tanıtım günlerinde net katılım ise 850 bin kişi oldu. Bu sene biraz daha zirveye çıkmak istiyoruz. Zirve de Feshane’yi tamamlamak istiyoruz. Dört gün sürecek etkinliklerde bir milyon 250 bin insanı ağırlayacak bir konsept hazırlayacağız” dedi.

 

 



BU YILKI TEMA: TURİZM
Bu sezon yapılacak olan tanıtım günlerinin ana temasının turizm olacağını dile getiren Birinci; “Rize doğal güzelliği ile görenleri mest eden bir görüntüye sahip. İlimizde yeşilin her tonunu görmeniz mümkün. Yalnız tanıtım konusunda eksiklerimiz var. Bir çok yerli ve yabancı turist bu güzellikleri tanımamış duymamış. Bu yüzden bu yıl sloganımızı “Doğa Turizminin Başkenti İstanbul’da” diye belirledik. Turizm operatörlerini ilimize yönlendirerek onlara bu güzel yöreyi tanıtmaları için fırsat sunacağız. Burada ki kaygımız yapılan tanıtım günlerinin ilimize maksimum getirisi olsun. Hem turizm alanında gelişme kaydetmek hem de yatırımlarla ilimizin büyümesi istihdama katkı sağlamaktır” diye konuştu.

GENİŞ KİTLELERE ULAŞACAĞIZ
Rize ili Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi olmasından dolayı zaten çok tanındığını belirten Birinci; “Bizde bu tanınırlığa nasıl katma değer katabilirizi düşünerek bu tanıtım günlerine hazırlanıyoruz. Tüm gayretimizle ve sponsorlarımızın desteğiyle çok güzel bir etkinlik yapacağımıza inanıyoruz. Günlerle ilgili tanıtım ve reklamlarımızla geniş kitlelere ulaşacağız. Gelen misafirlerimize ikramlarımız olacak. Her sene çay ürününü önde tutuyorduk bu seneki tanıtım günlerinde turizm ön planda olacak” dedi.

KEMENÇE ve TULUM İLE 4 GÜNLÜK EĞLENCE
Rize Tanıtım Günleri olurda horon, eğlence olmaz mı? Rizeli birçok sanatçının 4 gün boyunca sahne alacağı etkinlikte Perşembe günü Salih Yazar, Mahmut Aksu, Erol Şahin Cuma günü; Kemal Yıldız, Usame, Zeki Uçkan, Herem, Cumartesi; Filiz Yıldırım, Cimilli İbo, Erdal Kalkavan, Ali Erkan ve son gün ise, Kaçkar, Murat Özçelik, Ahmet Ekşioğlu sahne alacak. Atma türkülerin atılıp, horonların oynanacağı fuar alanında kemençe ve tulum ustalarının el emeği ile hazırlayacakları ürünlerle sergilenecek. Etkinliklerin sunumunu çay güzeli Fatoş yapacak.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın