RİZE'DE PASTACILAR FESTİVALİ YAPILACAK

TÜRKİYE’DE İLK KEZ PASTACILAR FESTİVALİ YAPILACAK
- DÜNYA ÇAPINDA PASTACILARI İLE MEŞHUR OLAN ÇAMLIHEMŞİN VE HEMŞİN BÖLGESİ BU YIL İLKİ DÜZENLENECEK OLAN PASTACILAR FESTİVALİ'NE HAZIRLANIYOR

 

 

Dünya çapında pastacıları ve fırıncıları ile meşhur olan Rize’nin Hemşin Bölgesi bu yıl ilki 20-24 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan Pastacılar Festivali’ne hazırlanıyor.
Doğal güzellikleri ile dikkat çeken Ayder Yaylası'nı sınırları içerisinde barındıran Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi aynı zamanda dünyaca meşhur fırıncıları ve pastacıları ile de biliniyor. Çamlıhemşin Eğitim ve Kültür Derneği bu yıl ilk kez ilçenin bu özelliğine de dikkat çekmek için İlçe Kaymakamlığı ile ilçe Belediyesi'nin katkılarıyla Pastacılar Festivali için hazırlıklara başladı. Dört gün sürecek festival kapsamında, geçtiğimiz yıllarda geleneksel olarak gerçekleştirilen Çamlıhemşin Kültür ve Sanat Festivali ile Ayder Ödüllü Boğa Güreşleri de gerçekleştirilecek.
Konuyla ilgili olarak Çamlıhemşin Eğitim ve Kültür Derneği'nden yapılan açıklamada ''Dedelerimizden kalan mirası yaşatmak ve yeni nesillerimize aktarabilmek için düzenleyeceğimiz Uluslararası Pastacılar Festivalimizde, mesleğe gönül vermiş pasta ustalarımızı zirvede buluşturuyoruz'' denildi.
3 gün sürecek festivalde yöresel tatlar yarışması, pasta heykeller yarışması gibi ilginç yarışmalar da olacak.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın