OVİT'te HEM REKOR HEM ŞENLİK!

Ovit Yaylasında dünyada en çok çocukla kardan adam yapma rekoru kırıldı

 

 

RİZE’nin İkizdere İlçesi’nin 2640 rakımlı Ovit yaylasında Dünyada en çok çocukla kardan adam yapma rekoru denendi. 260 çocukla İsviçre’nin elinde bulundurduğu rekor 450 çocukla kırılarak Türkiye Dünya Çocuk Rekorları’na girdi. Böylece Türkiye’de Çocuk rekorlarının 47’incisi Ovit’te kırılmış oldu.

Rize Valiliği ve Ekşioğlu Vakfı tarafından Rize’de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) Projesi kapsamında Ovit Yaylasında 4’üncü Uluslar arası Ovit Kar Festivali düzenlendi. Yaklaşık 3 metreye yaklaşan kar kalınlığının bulunduğu yaylada düzenlenen festivale Rize Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Nusret Bayraktar, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş ile il merkezi ve 12 ilçeden 600 öğretmen ve öğrenci katıldı. Festivale ayrıca AK Parti Rize Milletvekili adayları Hikmet Ayar ve Osman Aşkın bak ile MHP MHY Üyesi ve Rize Milletvekili adayı Cem Kazmaz’da katıldı. İl Sağlık Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), AFAD, Rize Aram Kurtarma (RİKE) ve AKUT ekipleri yaylada hazır bulundu. Hava soğukluğu nedeniyle yaylaya özel ısıtmalı çadırlar kuruldu, paletli kar ambulansları da hazır bekletildi.

450 ÇOCUK BİRDEN KARDAN ADAM YAPTI

Dünya Çocuk Rekorları Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural ile Rekor Danışmanı Aydın Türkgücü’nün başlama startını vermesinin ardından rekor denemesine katılan 450 öğrenci 25 kulvarda kardan adam yapmak için çalışamaya başladı. Çocuklar kendilerine dağıtılan 250 kürek, 150 kova, 300 spatula ile çeşitli şekillerde kardan adamlar yaptı. Kardan adam yapımı ilginç görüntülere de sahne oldu. Kimi kovalarla kar taşıdı, kimi kürekle kuyu kazdı, kimi ise dev kar topu kütlelerini yuvarlayarak alana taşıdı.

İLGİNÇ KARDAM ADAMLAR ORTAYA ÇIKTI

Yaylada 2 saat süren çalışmanın ardından ortaya ilginç kardan adam figürleri çıktı. Kardan Karadeniz insanı yapılarak üzerine yöresel kıyafetler giydirildi, kayıkta denize ağ atan insan figürü yapıldı, arıcılık yapan kardan adam, kitap okuyan kardan adam, kardan semazen ile inşaatı devam eden Ovit tüneli ve kemer köprülerin kardan maketleri yapıldı. Birbirinden ilginç yüzlerce kardan adam heykelleri Dünya Çocuk Rekorları temsilcileri tarafından kayda alındı.

REKOR TÜRKİYE’YE GELDİ

Dünya Çocuk Rekorları Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural rekor denemesinin sonucunu açıkladı. Sonuca göre dünyada en çok çocukla kardan adam yapma rekorunun 450 çocukla kırıldığı açıklandı. Ekşioğşlu Vakfı Basın Danışmanı ve Sunucu Necati Selvitop, İsviçre’nin 260 çocukla elinde bulundurduğu rekorun 450 çocukla Türkiye’ye geçtiği açıklandı. Kayda alınan rekor belgesi imzalandıktan sonra Rize Valisi Ersin Yazıcı ve Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi’ye verildi.

Rize Valisi Ersin Yazıcı Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşiýe RENK projesine katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verdi. Ali Ekşi, Rize’nin eğitimine katkı sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

Program daha sonra Gökhan Birben ve Yasemin Yıldız konserleri ile devam etti. Öğrenci ve öğretmenler konser sırasında kar üstünde horon oynadı.

 

 

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın