Rize Belediyesi Çalışanlarına Zam Yaptı

Rize Belediyesi Çalışanlarına Zam Yaptı…

 

 

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve Hak- İş’e bağlı Hizmet- İş Sendikası Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Rize Belediyesine bağlı RİBELSAN Limited Şirketinde çalışan 450 işçi Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Başkan Yardımcıları Sultan Yılmaz, İsmail Hakkı Soba ve Hak- İş’e bağlı Hizmet- İş Sendikası Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Yapılan sözleşmede Sosyal haklarla birlikte 313 Lira net artış oldu.

 

 

Yapılan imza töreninde bir açıklama yapan Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap; “2 yıl geçerli olacak yeni sözleşmemiz çerçevesi içerisinde özellikle yemek ve yakacak yardımı ücret zammı ve ikramıye zammı olmak üzere toplamda 313 lira net bir artış sağlandı. Bu doğrultuda evli bir çocuklu çalışanımız önceki sözleşmeye göre 1.892,00 Lira alırken, Yeni artışa göre 2.217,00 Lira alacak. Bekar çalışan bir işçimiz ise 1.693,00 Lira alırken, Yeni zamla birlikte maaşları 2.005,00 Lira olarak belirlendi. Tüm işçilerimizin imzalanan bu sözleşmeleri üzerinde uzun zamandır çalışma yapan, Başkan yardımcıları ve Ribelsan müdürüne teşekkür ediyor, Personelimizinde bundan sonraki süreçte daha verimli olacağını düşünerek, yeni zammın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Hizmet-İş sendikası Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca ise yaptığı açıklamada; “Bizleri de mutlu eden 65 maddelik bir sözleşme imzaladık. 450 üyemiz bu sözleşme ile sosyal haklarla birlikte net 315 Lira ‘lık bir zam almış oldu. Herkese çok teşekkür ediyor, Üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum “dedi.

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    rizeli

     21 Nisan 2015 22:24
         

    darısı kadrolu beledıye calışanların başına 5yıldan berı aynı maaş

Yorum Yapın