Akkuş Grup Hedeflerini Açıkladı

Lojistik Hattını Değiştirdik

Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş, kurdukları kömür paketleme tesisiyle Rize’deki Lojistik Hattını değiştirdiklerini söyledi…

 

 

     Akkuş Grup, Hâlihazırda Rize’de kömür eleme ve paketleme tesisinin bulunmadığını ve Sanayicilerimizin ve vatandaşlarımızın kömür ihtiyacını karşılamak için; Trabzon ve Hopa’dan torbalı ve açık olarak dağıtımını gerçekleştirdiklerını söyleyerek, Bölgemizin en önemli sorunlarından Lojistik ve kömür eleme ve paketleme tesisine ÖNCELİKLİ YATIRIMLARIMIZDAN olduğunu söyledi.

     Akkuş Grup olarak Rize ekonomisinin can damarı olan çay tarımına verdiğimiz gübre satış desteğimize ek olarak, sanayicimiz ve vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu Kömür eleme ve paketleme tesisimizi “AK MADENCILIK” adı ile kurarak bölgemize hizmet etmeyi görev bildiğini ifade eden İbrahim akkuş bu maksatla Rize-Salarha Yolu üzerinde 12 dönümlük alan içinde kömür eleme ve paketleme tesisi kurduklarını ifade etti.

Ve böylece Rize’deki sanayi kuruluşlarına, Resmi kurum ve kuruluşlara hizmet vermeye başladık. Direkt Rusya’dan ithal ettiğimiz kömürü Rize Liman sahasından gemilerden alıp Salarha yolu üzerindeki Hamzabey tesisimize firmamıza ait araçlarla getirtiyoruz. Daha sonra deneyimli personellerimiz ile birlikte İthal ettiğimiz kömürün elemesini yaparak sınıflandırıyoruz dedi. Tesisimizde sanayi kömürleri ve ısınma kömürleri ayrı alanlarda stoklandığını ve sevk için bekletildiğini söyledi ve sonra tesisimizde kapalı alanlarda stokladığımız kömürü paketleyip halkımızın hizmetine arz ediyoruz. Böylece en kaliteli kömürü en ucuz şekilde vatandaşa arz ediyoruz” dedi

Akkuş Group Rize ekonomisine kurdukları tesisle yeni bir çığır açtıklarını ifade ederek Tesisimizde yaklaşık 100 personel çalıştırarak bölgemizdeki istihdama ve iş gücüne gözle görülür bir katkı sağladığımızı düşünüyorum dedi.

En önemlisi, Kurduğumuz bu tesisle Trabzon ve Hopa üzerinden sağlanan lojistik akışının değişmesini sağladık. Ovit tünellerinin açılmasıyla ithalatını yaptığımız kömürü Rize Limanı kullanılarak tesislerimize nakli ve paketlenmesi yapıldıktan sonra Ovit Yolu ile Doğu ve Güneydoğu illerine nakledilerek zaman ve nakliyeden büyük tasarruf sağlandığını ve bunun fiyatlara yansıması neticesinde ülke ve bölge olarak ekonomik kazanımlar elde ettiğimizi düşünüyorum” dedi. Akkuş, Bu durumun tercih edilmemize katkı sağladığını sözlerine ekledi.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 100 yıllık projesi olan Ovit tünellerinin açılıp vatandaşın hizmetine girmesi ile Lojistik hattını değiştirmiş olacağız. Lojistik hattın değişmesi demek, Rize ekonomisinin canlanması demek, istihdam demek ve bölgenin daha fazla ekonomik kazanım elde etmesi demektir dedi.

Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuşun, “30 yıldır Rize’de çay sanayi kuruluşlarının kömür yakıtını kullanarak imalat yaptığını belirterek, büyük bir özveriyle kurduğumuz AK MADENCILIK tesisimizle, sanayi kuruluşlarına en kaliteli kömürü en ucuza temin ediyoruz. Hopa’dan veya Trabzon’dan gelen kömür yerine Rize’deki tesisimizden yapıyor olmamız lojistik maliyetlerini ciddi bir şekilde azaltacağına inancımız tamdır diye ekledi.

Son olarakta Ovit tünelinin hizmete girmesiyle hedefimizin Doğu ve Güneydoğu illerinin ihtiyacı olan 100 bin ton kömürün sevkiyatını yapmaktır. Bu da yaklaşık 5 bin kamyonun bu iş için çalışması demektir. Bu durum Rize ekonomisinin daha da güçlenmesidir” dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın