'Rize-Artvin Havalimanı'nın inşaatı yakında başlayacak'

DHMİ Genel Müdürü Yıldırım:

 
- "Ordu-Giresun Havalimanı'nda doluluk oranı beklediğimizden de iyi noktalarda"
- "(Rize-Artvin Havalimanı Projesi)  İnşallah Ordu-Giresun Havalimanı'nın tecrübesinden istifade ederek bu havalimanını da tamamlayacağız"

 Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Ordu-Giresun Havalimanı'nda doluluk oranının, beklentilerinden de iyi noktada olduğunu bildirdi.

Yıldırım, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Tecrübe Konuşuyor" adlı konferansa katıldı.

Havacılık alanındaki tecrübelerini aktaran Yıldırım, yapımı tamamlanan Ordu-Giresun Havalimanı ve yapımı planlanan Rize-Artvin Havalimanı Projesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın Avrupa ve Türkiye'de deniz üzerine yapılan ilk ve tek havalimanı olduğunu hatırlatan Yıldırım, "Ordu-Giresun Havalimanı'nda doluluk oranı beklediğimizden de iyi noktalarda. Havalimanı'nda uçuş ve yolcu sayıları gittikçe artıyor. Burayla ilgili olarak özel firmaların müracaatlarının olduğunu biliyoruz. Bunlar oldukça sevindirici konular. İnşallah önümüzdeki dönemde direkt olarak yurtdışı uçuşları da başlayacak" diye konuştu.

Havalimanının hem Ordu hem Giresun'a, genel olarak da bölgeye çok katkı ve fayda sağladığına işaret eden Yıldırım, havalimanın deniz üzerine yapılmasına ilişkin de şunları söyledi:

"Bu konu çok yazılıp çizildi. Çünkü bu durum herkesin ilgisini çekmiş durumda ama şunu da söylemekte fayda var. Denizin üzerine havalimanı yapılması bir ihtiyaçtan kaynaklanmıştır. Eğer biz karada uçakların yaklaşmasına müsait bir yer bulsaydık, belki karaya bu havalimanını yapardık. Onun için bu havalimanının deniz üzerine yapılmasının belli gerekçeleri vardır. Çünkü Karadeniz Bölgesi'nde dağların uzanışından dolayı büyük düzlük alanlar bulmak çok zor."

- Rize-Artvin Havalimanı Projesi

 


Türkiye'de deniz üzerine yapılacak ikinci havalimanının Rize-Artvin Havalimanı Projesi olduğunu anımsatan Yıldırım, "İnşallah Ordu-Giresun Havalimanı'nın tecrübesinden istifade ederek bu havalimanını da tamamlayacağız. Proje çalışmaları hızla yürüyor. En son olarak sondaj ve etüt çalışmaları yapıldı. Önümüzdeki dönemde inşaatı başlayacak ve hızlı bir şekilde bölge halkının hizmetine sunulacak" dedi.

Serdar Hüseyin Yıldırım, Türkiye'de şu an itibariyle 55 havalimanın faal olduğunu belirterek, "Bu da şu demek, her 100 kilometre de bir havalimanına ulaşma hedefine çok az bir şey kaldı. Haritaya bakıldığı zaman herhalde 5-6 havalimanı daha yapıldığı zaman bu hedefe ulaşılmış olacak. Bunun içinde gayretlerimiz sürüyor" bilgisini verdi.

Türkiye'de havalimanı hedeflerini tamamladıktan sonra sivil havacılığı geliştirmek için çalışacaklarını vurgulayan Yıldırım, "Çünkü bu konuda bazı eksiklerimiz var. Genel olarak havacılık kültürümüz eksik ve zayıf. Bunun bir sebebi de temelden gelen bir havacılık anlayışımızın olmaması. Bundan sonraki hedefimiz havacılık kültürünün tabana yayılmasını sağlamak" dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın