KONUŞMAYA HAKLARI YOK!

Önceki akşam ÇAYKUR DİDİ Stadyumunda oynanan Trabzonspor hazırlık maçında Ç.Rizespor’un kadrosunda yer alan bir çok yedek oyuncu şans buldu. Konuk takımın 3-1 lik üstünlüğü ile sona eren karşılaşmada Hikmet Karaman’dan şans bulan alternatif isimler “neden oynamıyorum” demeye hakları yok.

 

 

İşte O İsimlerin Performansı:

Gökhan: Genç kaleci biliyor ki İtandje olduğu sürece bana ligde forma şansı yok. Trabzonspor’un Alman futbolcusu Marko Marin’e gereksiz bir müdahale ile penaltıya sebep verdi. Transfer döneminde Ankaragücü takımına yüksek bir bonservis bedeli ödenerek bu oyuncu Hikmet hoca’nın onayı ile kadroya dâhil edildi. Teknik heyetin, Rizespor yönetimine “ Bu kaleci gelecekte A Milli takım kalesini koruyacak” sözleri bu transferin okeylemesine en büyük neden olmuştu. Avusturya kampında oynanan hazırlık maçında çok daha iyi bir görüntü veren kaleci Gökhan, Trabzonspor maçının İlk 45 dakikası içinde kaleyi bir türlü dolduramadı ve birçok pozisyonda telaş yaparak hatalı çıkışları olduğu gözlendi.

Cumali Bişi: Geçen sezon ikinci devre A.Demirspor’a kiralık olarak gönderilen futbolcu, bu sezon Hikmet hoca’nın kendisine “kal” demesi ile kadroda yer aldı. Cumali Bişi yetenekleri sınırlı bir oyuncu. Genç futbolcunun en büyük artısı çok koşması, rakibi bozması. Trabzonspor maçında hocası onu sağbekte oynattı. Yenilen ilk golde Özer & Alper ikilisi Cumali’nin başını döndürdü ve o pozisyonun devamında gol geldi. Sahada kaldığı sürece dağınık bir görüntü veren Cumali Bişi, böyle devam etmesi halinde yeniden ikinci devre kiralık olarak gönderileceklerin en başında yer alır.

Murat Duruer: Geçen sezon Antalyaspor’dan yüksek bir bonservis bedeli ile dönemin teknik patronu Mehmet Özdilek’in onayı sonrası alınan ve kulüp Başkanı Metin Kalkavan’ın övgülerini alan Murat Dururer cephesinde bir değişiklik yok. Futbolunda bir gram ilerleme yok. Yine gamsız, yine temposuz. Bu maçta sol bek olarak görev aldı. Bu tip düz futbolcu devri bitti. Buna birde tempo sorunu ekledin mi, senin süper ligde işin yok. Murat’ın en büyük artısı efendiliği. Oynasa da, oynamasa da ses çıkarmaz. Bir çok teknik adam bu tipte farklı yerlerde oynayabilen sorunsuz futbolcuyu kadrosuna tutmak ister, Murat Duruer’de o kontenjandan listede kendine yer buldu.

 

 

Koray Altınay: Gurbetçi Alman tankı bu maçta stoper olarak görev aldı. Ligde bir çok maçta ön libero, sağ bek, stoper ve sağ açık pozisyonda oynayarak “başı dönen” gurbetçi futbolcu fiziği ile süper ligde iş görür raporu her zaman alır. Bir takımda Koray gibi koşan, bozan, bir çok maçta yüreği ile oynayan birkaç oyuncu lazım. Rizespor’un da bu sezon Kıvanç’ın yokluğunda bu işi görecek oyuncusu Koray olacak. Trabzonspor hazırlık maçı onun adına bir ölçü değil. Tam bir görev adamı olarak geçer not aldı, yeter ki sezon içinde gel gitleri yaşamasa, yani kafası maddi-manevi rahat olsa, çok daha iyi yerlere gelecektir.

Muhammet Emin Balcılar: Alt yapıdan yetişen genç kardeşimiz Trabzonspor maçında stoperde başladı. İkinci devre Hikmet hoca onu asıl yeri olan orta sahaya çekti. Bu tip alt yapıdan yetişen ve kadroda şans bulan oyuncular için şans kapıyı fazla çalmaz. Aldın mı formayı bir daha vermeyeceksin. Neyin var, neyin yok ortaya koyacaksın. Muhammet kardeşimi ben alt yapıdan devalarca izledim. Çabuk, teknik, hızlı ve kuvvetli. A takımda ise henüz bekleneni bana veremedi. Buna bence en büyük etken hocasının onu yanlış yerde monte etmesi. Forvet arkası hücuma daha yakın bir bölgede Muhammet Emin çok daha soyadı gibi “Bal” verecektir düşüncesindeyim. Dar alanda problem çözebilen, kurnazlığı ve hızı sayesinde gol pozisyonuna giren ve atan bir Muhammet’i o boyu ile stoperde oynatmak veya ikinci devre on liberoda görev vermek genç oyuncuya “pranga” takmakla eş değer. Gençlere özgürlük vereceksin ki, o da sana yeteneklerini sunsun.

Sylvestre: Fransız futbolcu bu sezon ligde oynanan üç maçta oyuna sonradan giren ve takımına katkı veren isimlerin başında yer alıyor. Trabzonspor maçında orta sahada bildik Ludovic’i izleyemedik. Tabi buna yanında oynayan takım arkadaşlarının yeni olması en büyük etken. Sorunsuz bir futbolcu bu sezon lige bence daha iştahlı başladı. Kadife ayak, lig boyunca Ç.Rizespor’un önemli ayaklarından biri olmaya devam edecek.

Makiadi: Yeni transfer için kısa ve öz yazayım. Kalite var. Topla her buluşmasında bize o kaliteyi sundu. Hazır mı? Değil. Kilo fazlası gözle görünüyor. Trabzonspor hazırlık maçında takım oyununu ortaya koymak istedi ama, karşılık alamadı. İlerleyen haftalarda yeşil-mavili takıma katkı verecektir. Bu futbolcuya zaman lazım. Şimdilik fizik nedeniyle düşük viteste, bu vitesi mutlaka artırması şart.

Chevalier: Fransız forvet oyuncusu Trabzonspor hazırlık maçında forvet arkası orta saha oynadı. Takım oyununda etkili hiç değil. Bir şeyler yapmak istiyor, ne yaptığı belli değil. Hızlı diyeceğim, hız yok. Dar alanda patlama yapabilen, rakibi ekarte eden, adam eksilten veya ne bileyim hava topunda iyi diyeceğim, değil. Bu adam bu sezon Rizespor’a fayda vermeyeceği belli. Eksiği çok, inşanla açığını kapatır, aksi takdirde bu transferde çöp kutusuna gider, yazık olacak.

Mehmet Akyüz: Trabzonspor maçında santrafor oynadı. İki stoper arasında maç boyunca sabun köpüğü gibi eridi gitti. Mehmet, bence üstüne koyarak kendini kanat bölgesinde yer açması gerekiyor. Aksi durumda 11’de kendine yer bulması çok zor. Rakip takım yorulduğu dakikalarda oyuna sonradan girecek olan fuleli Mehmet bence o dakikadan sonra takımına çok daha fayda verir. Böyle “nöbetçi” isimler her takıma lazım, Mehmet Akyüz’ün bu özelliği sana her zaman artı katar. Akıllı transfer, iyi düşünülmüş.

 

 

Ümit Korkmaz: Gurbetçi oyuncudan ben geçen sezon ümidimi kesmiştim. Bu sezon farklı olur mu diye düşündüm ama maalesef ben haklı çıktım. Ümit, ilk geldiği dönemde ki ümit değil. Her geçen gün geri vuruyor ve hızlı bir şekilde alt lig topçusu olacak. Bu tempoyla süper lige oynaması çok zor. Belki bir sakatlığı vardır, belki başka sorunları vardır bilemiyorum ama Ümit’ten ben “Ümidimi” kestim.

Nika: Ahmet Buğra, Hakan Akbaş, Semih Göçmen, Raşit Sevindir, Çetin Güngör, Kemal Aslan, Hasan Kılıç… Bu isimler ve daha niceleri size bir şey hatırlatıyor mu? Yukarda yazdığım futbolcular A.Ş döneminde alınan ve hiçbir katlı vermeden oturduğu yerden para sayarak yeşil-mavili takımdan giden oyuncuların bazılar.

Gürcü 10 numarada bu isimlere eklenecek. Polonya ligi vasat takımlarından Hikmet hoca’nın onayı ile ve çuvalla bonservis parası verilen Tuszynski ve Dzalamidze çok kötü bir yatırım oldu. Tuszynski uzun süreden beri sakat. Gürcü oyuncu Nika ise üç maçta hocasının yanında yedek kulübesinde oturdu. Trabzonspor hazırlık karşılaşmasında orta sahanın sol tarafında görev aldı. Hikmet hoca kendisini transfer etti, ona yer açmak istiyor ama bence boşa kürek çekiyor. Adam eksiltme yok, yardımlaşma yok, fizik yok… Peki ne var Miço’da ? Bence Rize’de; Var ben uyumak, çalış yok!…

HABER & YORUM: SELİM DENİZALP


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın