ÇAYKUR RUS PAZARINA “GOLDEN İSTANBUL” İLE GİRECEK

CAYKUR RUS PAZARINA “GOLDEN İSTANBUL” İLE GİRECEK

 

 

ÇAYKUR “WORLDFOOD MOSCOW 2015” FUARINDA YENİ ÜRÜNÜ “GOLDEN İSTANBUL”U TANITTI

Dünya’nın önde gelen gıda fuarlarından olan World Food Moskova (14-17 Eylül 2015) fuarına Rusya pazarına özel olarak ürettiği ‘’Golden İstanbul’’ markalı ürünleriyle katılan ÇAYKUR, ziyaretçilerden tam not aldı.

Rusya ve çevresinin kendileri için önemli bir pazar olduğunu vurgulayan Çaykur Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Sütlüoğlu “Rus pazarına yeni ürünümüz ‘Golden İstanbul’ markasıyla girmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

Türkiye çay pazarının bir numaralı çay üreticisi Çaykur, Rusya pazarına yeni ürünüyle girmeye hazırlanıyor. 70 ülkeden bin 500’ü aşkın firmanın yer aldığı, gıda sektörünün en önemli fuarlarından biri olan “WorldFood Moscow 2015” fuarına katılan Çaykur, yeni ürünü “Golden İstanbul” serisini ve Türkiye pazarında çok kısa sürede başarı sağlayan soğuk çayı “didi” yi tanıttı.

 

Türkiye’nin kar altında yetişen ve üretiminin hiçbir aşamasında pestisit kullanılmayan sağlıklı çayını, dünyaya tanıtmayı hedefleyen Çaykur, yeni ürünüyle katılımcılardan tam not aldı. Modern ambalaj tasarımıyla da fuarda yoğun ilgi ile karşılanan ‘’Golden İstanbul ‘’, ÇAYKUR’un son yıllardaki atılımlarının bir yansıması olarak yorumlandı.

 

Fuarda konukları ile bir bir ilgilenen Çaykur Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Sütlüoğlu, ilgiden oldukça memnun. 

 

“RUS PAZARINA ‘GOLDEN İSTANBUL’ İLE GİRECEĞİZ” 

“WorldFood Moscow” furanın kendileri için oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Sütlüoğlu, “Rusya ve bu bölge önemli bir pazar. Biz de bu pazara etkin ve profesyonel bir biçimde girmenin gayreti içindeyiz. Fuar esnasında verimli görüşmelerimiz oldu. Bundan sonra da görüşmelere devam ediyoruz. Rus pazarına ‘Golden İstanbul’ yeni markamızı ön plana çıkaracağız. İlk defa bu fuarda tanıttığımız yeni ürünümüze oluşan ilgiden memnunuz” diye konuştu. 

 

“DİDİ’Yİ 100 ÜLKEYE İHRAÇ EDECEĞİZ” 

Fuarda Çaykur’un soğuk çayı “Didi” için de olumlu tepkiler aldıklarını anlatan Sütlüoğlu, “Didi’miz bir dünya markası olma yolunda hızla ve emin adımlarla ilerliyor. Şu ana kadar 47 ülkeye ihracat gerçekleştirdik. Bu sene sonuna kadar 60 ülkeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki sene de 100 ülkeyi geçmeyi amaçlıyoruz. İnşallah bu bölgede de ‘Didi’ ihracatında da önemli gelişmeler olacak diye bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Sütlüoğlu Rusların ağırlıklı olarak siyah çayı tükettiklerine dikkat çekerek şunları söyledi: “Rusya’da derin bir çay kültürü var. Diğer ülkelerle kıyaslanmayacak kadar çay tüketiyorlar. Rusların içtiği çay damak tadı olarak da bize yakın. Şu anda ağırlıklı olarak Hindistan ve Çin çayını tüketiyorlar. Biz de Rus çay kültürüne, damak tadına, demleme alışkanlığına uygun ‘Golden İstanbul’ çayını ürettik. İnşallah bu çayla Rus pazarına etkili bir giriş yapacağız”


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın