Anzer balının kilosu 850 liradan satılacak

Anzer balının kilosu 850 liradan satılacak

 

 
- Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Anzer Yaylası'nda bu yıl yaklaşık 1,5 ton bal üretildi
- Anzer Ballıköy Kooperatifi Başkanı Civelek:
- ''Anzer Yaylası'nda 200'e yakın arıcı tarafından yaklaşık 3 bin kovanda bal üretimi yapıldı. Kooperatifimize bin 500 kilogram civarında bal geldi"
-"Anzer balının kilogram fiyatını 850 lira olarak belirledik"

Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Anzer Yaylası'nda üretilen ve birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen dünyaca ünlü Anzer balında bu yıl yaklaşık 1,5 ton rekolte elde edildi. Balın kilogramı 850 liradan satılacak.

Anzer Ballıköy Kooperatifi Başkanı Osman Civelek, kooperatif binasında düzenlediği basın toplantısında, 2015 yılının üreticiler için iyi geçtiğini söyledi.

 

 
Anzer balının satışının başladığını ifade eden Civelek, "Anzer Yaylası'nda 3 bin, 3 bin 500 rakım arasında 200'e yakın arıcı tarafından yaklaşık 3 bin kovanda bal üretimi yapıldı. Kooperatifimize bin 500 kilogram civarında bal geldi. Bunları ilk etapta tahlil için Hacettepe Üniversitesine gönderdik. Tahliller yapılarak sonuçları bize bildirildi" dedi.

Civelek, balların 1 kilogram, 500 ve 250 gramlık kavanozlara konulduğunu belirterek, "Daha sonra ballarımız etiketlendi ve mühürlendi. Kavanozların üzerinde satış fiyatları mevcut" diye konuştu.

- Anzer balına güvenlik önlemi

Geçmiş yıllarda Anzer balının bir çok taklidinin yapıldığını vurgulayan Civelek, şöyle devam etti:

"Piyasada Anzer balının taklitleri mevcut. Taklidi önlemek için bu yıl geniş güvenlik önlemi aldık. Kavanozların üzerinde kare kodu ve kooperatifimizin güvenlik bandı mevcut. Kooperatifimizin ve Anzer köyü muhtarlığımızın ıslak imzaları ve mühürleri de var. Balımızın logosu da kavanozların üzerinde bulunmaktadır. Balımızı bu şekilde piyasaya arz edeceğiz. Kooperatifimiz haricinde hiçbir yerde yetkili bayimiz yok. Tek satış noktası, Anzer Balı Kooperatifidir. Vatandaşlarımızın, kooperatifimiz dışında hiç bir yerde gerçek Anzer balını bulmaları imkansızdır."

Civelek, yoğun sipariş aldıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"1,5-2 ton civarında siparişimiz mevcut. Bal yavaş yavaş bize geliyor. Tahmin ediyorum ki piyasayı doyuracak kadar balımız olacak. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Herkese bal göndereceğiz. Bu yıl rekolte gayet yüksek. Anzer balının kilogram fiyatını, daha önce açıkladığımız gibi 850 lira olarak belirledik. Balın 500 gramını 450 liradan, 250 gramını ise 250 liradan satışa sunacağız."

 

 

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın