Rize'de Ekmek Fiyatı 75 Kuruşa Düştü!

RİZELİ FIRINCILAR BAKAN ÇELİK'İ HAKLI ÇIKARDI
- RİZE’DE EKMEK FIRINLARI ARASINDAKİ REKABET EKMEK FİYATININ 75 KURUŞA DÜŞMESİNE NEDEN OLDU
- RİZE'DE 2 FIRIN ARASINDAKİ REKABET EKMEK FİYATLARINI DÜŞÜRDÜ

 

 

Rize’de fırınlar arasındaki rekabet etmek fiyatının 75 kuruşa kadar düşmesini sağladı.
Rize’de rekabetin beraberinde getirdiği iki fırındaki ekmek fiyatlarındaki düşüş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in geçtiğimiz günlerde ekmek fiyatlarıyla ilgili yaptığı açıklamayı akıllara getirdi. Çelik yaptığı açıklamada 60 kuruş seviyelerinde satılması gereken ekmeğin 1.25 TL’den satılmasının kabul edilemez olduğunu söylemişti.
Rize’de şehir merkezinde aynı cadde üzerinde ekmek üretimi ve satışı yapan iki fırın arasındaki rekabet 1 TL 25 kuruş olan ekmek fiyatının bir fırında 1 TL’ye diğerinde ise 75 kuruşa kadar gerilemesine neden oldu. Fırınlar arasındaki bu rekabet ise müşterilere yaradı. 75 kuruş ve 1 TL’den ekmek alan müşteriler fiyattan duyduklarını memnuniyeti dile getirerek “Fiyat çok güzel. Ucuz ekmek yiyebiliyoruz. Bunu sağlayanlardan Rabbimiz razı olsun. Ekmek fiyatı Rize’de çok yüksek. Diğer fırınlarda da ekmek fiyatının gerilemesi gerekir” dediler.
Ekmek fiyatını piyasa fiyatının 50 kuruş altına çekerek 75 kuruştan satan fırın sahibi Süleyman Sırrı Yılmaz ise yaptığı açıklamada “Halkımız ucuz ekmek yesin, fakir fukara da yararlansın diye bunu yaptık. Bu şekilde az ekmek sattığımız yerde daha çok ekmek satarak çarkı döndürüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 


Diğer fırın çalışanları ise yaptıkları açıklamada fiyat indirimi ile zarar etmediklerini satışların artması ile yine kar elde ettiklerini söylediler.
Fiyat indirimi yapan her iki fırında da ekmek satışlarının bir hayli yoğun olduğu gözlendi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın