Yufka Yürekli Rize!

 

 

Yufka Yürekli Rize! Rakiplerine Diş Geçiremedi...

Yeşil-mavili takım ilk devre topladığı puanların kredisini, ikinci devre çok çabuk harcadı.

Ç.Rizespor, özellikle ligde kalma mücadelesinde direk rakipleri olan Gençlerbirliği, Eskişehir, Sivasspor ve Antalyaspor karşılaşmalarından ağır yara alarak çıktı.

“İkinci Devre 1 Puan İle Son Sıradayız”

Devre arası transferinde hırsız ve çakal menejerlere inat, ilk devre topladığı puanlara güvenerek, elde ki mevcut kadrosu ile yola devam etme kararı alan yeşil-mavili ekip, ikinci devre oynanan beş maçtan sadece bir puan toplayarak ligde son sırada yer alıyor.

İkinci devre kendi sahasında Gençlerbirliği karşılaşması ile lige başlayan atmaca, Ankara temsilcisine son dakikalarda yediği gol ile mağlup olmuş, aynı maçta en büyük silahı Kweuke’yi kaybetmişti.

Fenerbahçe deplasman maçından penaltılarla vurulan Yeşil-mavili ekip, böylece ümidi olmadığı karşılaşmada mazereti beyaz nokta ve maçın hakemi Deniz Ateş Bitnel’e kesmiş oldu.

Ligde can çekişen Eskişehirspor’u evinde ağırlayan Ç.Rizespor, mutlak galibiyet parolası ile çıktığı maçta yine hakem hataları altında bir puan çıkarabilmişti. Eskişehirspor maçı sonrası bir diğer can halvi ile maçlara çıkan Sivasspor’a karşı Ç.Rizespor, ev sahibi takımın uzun bir süre sahada 10 kişi ile mücadele etmesine rağmen, rakibine son dakikalarda teslim olmuş, maç sonu deneyimli teknik adam Karaman, bu kez bir bir tükettiği mazeretlere ;” Rakip, yoğun bakımda, saygı duymak gerekiyor, bu tip teknik adam değişikliklerinde yüzde 80 kazanma olasılığı fazla oluyor” demiş, ayrıca isim vermeden o maçta mutlak gol pozisyonlarına giren bir oyuncusunu adisyona eklemeye unutmamıştı.

 

 

“Başarısız Sonuçların Bahaneleri Teker Teker Tükeniyor!”

Ç.Rizespor, bu hafta sonu Akdeniz’de oynadığı bir diğer ligde rakibi konumunda yer alan Antalyaspor karşılaşmasında umduğunu bulamadı. Yeşil-mavili ekip, ilk golü atmasına rağmen, aşırı derecede kabuğa çekilerek, maçı böyle tamamlamayı düşünse de, ev sahibi takım eksik kadrosuna rağmen, devre arası transferinde kadrosuna yaptığı takviyeler ile müsabakayı kazanmasını bildi. Maç sonu bu ligin havasını çok iyi bilen deneyimli teknik adam Hikmet Karaman, bu kez maçın uzatma dakikalarını çok az bularak ; “Beş dakika uzatma çok az oldu. Oyunda altı oyuncu değişikliği vardı, bence 8 -9 dakika uzatma olmalıydı” demişti.

Mağlubiyet kadar, ortaya konulan kötü futbol Ç.Rizespor camiasını endişelendiriyor.

İkinci devre özellikle fiziki düşüşlerin sebebi çok önemli. Takım Gençlerbirliği, Sivas ve son Antalyaspor karşılaşmalarında son 10 dakika içinde yediği goller ile mağlup olması, kesinlikle takımda hem fizik hemde mental yorgunluğun baş göstergesi.

Oysa ki, Bu takım ilk devre tam tersi son çeyrekte diri kalarak, bir çok maçtan puan veya puanlar çıkarmayı bilmişti. Bunun yanında devre arası transferini bir oyuncu hariç, boş geçen teknik heyet ve yönetim, eldeki mevcut kadronun bir yerlerini kaldırmış oldu. Birçok futbolcunun sezon sonu sözleşmesi sona ermesi ve bu futbolcuların sahada risk almadığı, bir diğer unsur ise bu futbolcuların sakatlıkları bulunan Kwuke, Sercan ve İsmael’in yokluğunda, kendilerini garanti görmeleri.

Rizespor’a Terapi Şart!

 

 

Yeşil-mavili takım ilk devre ne olduğunu anlamadan sıcak kumlar üstünden, biranda serin sularda kendini bulmuştu.

Devre arası transferini pas geçen ve topladığı 24 puana çok güvenen Ç.Rizespor, ikinci devre oynanan beş maç sonunda dalgaların biranda kabarması ile serin sulardan fırtınalı deniz ’in ortasında kendini buldu.

Bu geminin sahibi A.Ş yönetimi son iki sezon bu tip fırtınalı denizde nasıl yol alınacağını çok iyi biliyor, yani idmanlılar. Diğer yandan geminin kaptanı Hikmet hoca ise yıllarca yorgancının yanında çıraklıktan yetişmemiş, üst düzey futbol bilgisi ve en önemlisi oyuncuları ile girdiği terapi.

İşte, şimdi tam zamanı. Yönetim, Kasımpaşa maçından en az iki gün önce Rize’ye gelmeli ve futbolculara destek vermeli. Hikmet hoca, oyuncuları ile “başarılı bir takımımız, bu puanları siz topladınız, kaldırın kafanızı” diyerek işe başlayabilir.

 

 

Bunun yanında Ç.Rizespor taraftarına çok iş düşüyor. Cumartesi günü Kasımpaşa maçında sezona bedel bir maça çıkacağız. Yeşil-mavili taraftarlar bizim adımıza bu kırılma maçında mutlaka tribünde yerleri alarak, sevdasına tam destek vermesi şart.

Ajans53 / spor merkezi


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın