GÜRCÜ HASTA GÖZLERİNE RİZE'DE KAVUŞTU

RİZE ‘GÖZ’DE SINIR TANIMIYOR
- GÜRCÜ HASTA GÖZLERİNE RİZE'DE KAVUŞTU

 

 

Gözlerini kaybetme tehlikesi yaşayan Gürcistanlı Tsıra Shbralidze, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi olarak sağlığına kavuştu
Son yıllarda sağlık alanında gelişen teknolojiyle beraber özellikle göz alanında yurt dışından çok sayıda hasta Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni tercih ediyor. Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Klinik Şefi Doç. Dr. Kemal Türkyılmaz, yaptığı açıklamada, Gürcistan'da yaşanan 30 yaşındaki Tsıra Sebralidze gözlerinde ağrı hissetmesi sonucu hastanemize başvurduğunu söyledi.
Türkyılmaz, Sebralidze’nin öncelikle Gürcistan’da tedavi olmak istediğini söyleyerek “Sebralidze’den Gürcistan’da gittiği hastanede kendisinin üç ay içerisinde tedavi olmazsa gözlerini kaybedeceği ve ameliyat için yüksek bir maliyet gerektiğini öğrendi. Bunun üzerine ailesiyle tedavi olabilecekleri bir hastane aramaya başladılar. Yakınlarının tavsiyesi üzerine de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi olmaya karar veren Sebralıdze’ye bizde yardımcı olabileceğimizi söyledik. Yaptığımız başarılı ameliyatla da hastamızın gözlerinde görme kaybını engelledik. Bir gün gibi kısa sürede tedavisini olup, sağlığına kavuştu” dedi.
Hastanın iki gözünde de sıkıntı olduğunu belirten Türkyılmaz, hastanın Gürcistan'dan gidip geleceğini göz önüne alarak rutin dışına çıktıklarını ve iki gözünü de aynı seansta tedavi ettiklerini başarılı bir operasyonla da ameliyatı sonlandırdıklarını ifade etti. Türkyılmaz, "Özellikle ilimize yakın olması nedeniyle Gürcistan'ın ilk sırada yer aldığını bunun dışında Ukrayna, Azerbeycan, İran gibi ülkelerden hasta gelmektedir” diye konuştu.
Tsıra Sebralidze’ın teyzesi Sevi Tsetshladze ise, "Bir arkadaşımız tavsiyesi üzerine buraya geldik. Buraya geldiğimiz çok memnunuz. Çok mutluyuz. Çok duacıyız. Gürcistan'da ameliyat için çok yüksek ücret istediler. Biz burada hem daha ucuza hem de daha güzel şartlarda ameliyat olduk. Doktorumuza ve bu imkanı sağlayanlara dua ediyoruz. Çok sağolun" ifadelerini kullandı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın