RİZE 1. EKONOMİ ZİRVESİ BAŞLADI

RİZE 1. EKONOMİ ZİRVESİ
- RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ'NDE BU YIL İLKİ TERTİPLENEN EKONOMİ ZİRVESİ BAŞLADI

 

 

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde bu yıl ilki düzenlenen Ekonomi Zirvesi bugün başladı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı Rize Genç Girişimciler Kurulu ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Ekonomi Topluluğu tarafından ilki düzenlenen Ekonomi Zirvesi'nin yarın yapılacak olan 2. gününde Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimsek’in katılımı bekleniyor.
Zirvenin ilk oturumlarında gerçekleşen açılış konuşmalarında söz alan RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Kahraman, Türkiye’nin ekonomik anlamda dünyada söz sahibi olan bir ülke olabilmesi için tüketen değil üreten ülke olması gerektiğini söyledi. Karaman “İnsanlık tarihi boyunca ekonomi her şeydir. Devletlerin ve milletlerin yükseliş ve çöküş nedenleri iyice araştırılacak olursa başlıca etkenlerin ekonomik nedenler olduğu görülür. Son yıllarda komşu ülkelerin yaşadığı soruları göz önüne alacak olursak bunu çok net bir şekilde görebiliriz. Çağımızda ekonomiye gerek önemli mutlaka vermeliyiz. Dünyada söz sahibi olmak istiyorsak kişi başına düşen milli gelirimizi arttırmalıyız. Tüketen değil üreten bir toplum olmalıyız” dedi.

RİZE’NİN EKONOMİK ÇEHRESİ DEĞİŞECEK
Ekonomi Zirvesi’nin açılış konuşmaları kısmında söz alan Rize Valisi Ersin Yazıcı da devam eden yatırımların tamamlanması ile Rize’nin ekonomik çevresinin değişeceğini söyledi. Yazıcı “Rize’de uzun yıllardır yaşamımız çaya bağlı olarak devam ediyor. En büyük gelir kaynağımız ve yaşamımızı devam ettirebilmek için bağlı olduğumuz kaynak çaydır. Bu uzun yıllarda daha bu şekilde devam edeceğe benziyor. Bunun yanında dünyanın en büyük tünellerinden bir tanesi olan Ovit Tüneli’nin bitmesi ile (inşallah yıl sonuna kadar bitmiş olacak) lojistik üssün de hayata geçirilmesi ile inşallah birkaç yıl içerisinde Rize-Artvin Havalimanı’nda uçuşların başlaması ile OSB’nin aktif hale gelmesi ile Rize’nin ekonomik anlamdaki çehresi değişmiş olacak. Bununla birlikte her zaman gurur ile ifade ettiğimiz ve Arap turistlerin ifadesi ile 'adeta yalancı cennet' olan bölgemizin turizm, geleceğidir. Şehir turizme hazırlanmalı” diye konuştu.
Öte yandan 2 gün sürecek zirvede 20’nin üzerinde akademisyen ve iş adamı konuşma yapacak.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 1 0
    {usertitle}

    AHMET

     21 Nisan 2016 16:38
         

    EKONEMİDEN İYİ ANLAR REŞAT KASAP MALUP 2 YILDA KOSKOCA RİZE BELEDİYESİNİ PERSONELİNE MAAŞ VEREMEYECEK KONUMA GETİRDİ..ALKIŞLAR SANA ÇALIŞANININ HAKKINI ÖDEYEMEYEN BAŞKAN.

Yorum Yapın