Cumhurbaşkanı Erdoğan Güneysu'da

Rize’nin Güneysu ilçesinde vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Parlamentoda dokunulmazlıklarla ilgili oylamalar yapıldı ve bu oylamalar neticesinde milletvekillerimiz olması gerekeni yapmak suretiyle bir karar verdi. Şimdi de parlamento gereken adımları muamele noktasında yapacak ve adımlar atılacaktır” dedi.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’deki temaslarının ardından Güneysu ilçesine gelişinde Merkez Camisi önünde kendisini bekleyen vatandaşları selamladı.

Kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, baba-ana ocağında tekrar hemşehrileriyle bir arada olmanın mutluluğu içerisinde olduğunu söyledi.

DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI

Vatandaşlara teşekkürlerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hamdolsun bugün bildiğiniz gibi parlamentoda dokunulmazlıklarla ilgili oylamalar yapıldı ve bu oylamalar neticesinde milletvekillerimiz olması gerekeni yapmak suretiyle bir karar verdi. Ve dediler ki ‘Bu fezlekeler bütünüyle yargıya gönderilmeli’ ve yanılmıyorsam ‘168 milletvekili, 670 kadar fezlekenin yargılanması gerekir’ dediler, kararı verdiler. Şimdi de parlamento gereken adımları muamele noktasında yapacak ve adımlar atılacaktır” diye konuştu.

“KAN DÖKÜLÜR İFADESİ, DEMOKRASİYİ HAZMEDEMEMİŞ KİŞİLERİN AĞZINDAN ÇIKABİLECEK LAFTIR”

Gençlere “Heyecanınız, heyecanımızdır” diye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Bu millet ne isterse demokraside o olur. Yoksa hani ana muhalefetin başındaki adamın dediği gibi ‘Kan dökülür’ ifadesi var ya bu demokrasiyi hazmedememiş kişilerin ağzından çıkabilecek laftır. Demokrasiyi kavramış, hazmetmiş insanların böyle bir ifadeyi kullanması mümkün değildir. Ama bunların geçmişi kanlı. Geçmişi kanlı olduğu için bunlar da onun özlemi içerisinde. Biz kanı vatanımız için, Allah için dökeriz ama asla sandıklardan çıkma yerine böyle bir yolu tercih edenler var. Zaten ey kişi, ‘ismini anmayacağım’ dediğim için anmıyorum, ey kişi, zaten sen de parlamentoya o yollarla gelenlerle omuz omuzasın, dirsek dirseğesin onlarla beraber hareket ediyorsun. Bizim öyle bir derdimiz yok, bizim öyle bir sıkıntımız yok, biz kimle beraberiz? Biz milletle beraberiz, biz halkımızla beraberiz. Bize en büyük gücü zaten halkımız veriyor ve bize o yetiyor ve onunla beraber de yine bu yola devam ettik, devam ediyoruz.”

“GÜCÜMÜZÜ ÖNCE HAK'TAN, SONRA HALKTAN ALIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 40 yıllık siyasi hayatında halkın kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmadığını ve bundan sonra da yalnız bırakmayacağına inandığını belirterek, “Biz, gücümüzü önce Hak'tan, sonra halktan alıyoruz” dedi. Terörle mücadele Hakka yürüyen şehitlere Allah'tan rahmet ve ailelerine sabır; gazilere ve yaralılara da şifa dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Onlar bizim en büyük gücümüz ve bu toprakları bize vatan kılan işte onlardır. İşte bayrak, 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır', işte o şehittir, şehidin kanıdır. 'Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' İşte bu toprakların uğrunda ölen şehitlerimiz olduğu için 780 bin kilometrekareye biz ne demişiz? 'Vatan' demişiz. Ve yıldız, şehidimizin ta kendisi, hilal bağımsızlığımızın ifadesi. Dolayısıyla bizim rabiamız var ya, bu rabiada ne var? Tek millet var; Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Gürcü'sü, Abaza'sı, Roman'ı, Boşnak'ı, Arnavut'u; 79 milyon tek milletiz. Ve tek bayrak, bayrağımızın dışında bir bayrak asla, bunlar paçavradır, paçavra. Üçüncüsü, tek vatan; 780 bin kilometrekareyle tek vatan” ifadelerini kullandı.

“İNLERİNE GİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Bu vatanda operasyon, ameliyat yapmak isteyenlerin bugün düştükleri durumun ortada olduğunu sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünlerin onların iyi günleri olduğunun altını çizdi. Mücadelenin burada kalmayacağına daha kararlı bir şekilde devam edeceğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Ve rabia, dört, tek devlet. Devletin içinde devlet asla. Bu devletin dışında devlet asla, bizim tek devletimiz var, Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Neymiş? Paralel devlet. Ne devleti ya? Eğer herhangi bir suçunuz, şuyunuz, buyunuz yoksa ne Pensilvanya'da duruyorsun, hadi çık gel. Bak ne oldu? Birçoğu kaçtı, gitti, nereye? Yurt dışına, diğerleri nerede? Cezaevinde. Ne dedik? 'İnlerine gireceğiz' dedik. İnlerine girdik mi? Girmeye de devam edeceğiz, bunu da bilesiniz. Onların da şu anda daha iyi günleri” şeklinde konuştu.

Yarın Artvin Yusufeli Barajı'nı incelemeye gideceklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tesisin Türkiye'nin en önemli barajlarından biri olacağını ve Yusufeli ilçesini de o baraja nazır yapacaklarını söyledi.

Misafirleriyle birlikte çay toplayacaklarını ve ardından Ziraat Bahçesine çıkacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra da Cumhuriyet Fabrikasını gezerek, misafirlerle çayın nasıl üretildiğini göreceklerini bildirdi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın