ÇAYKUR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRESİ ÇAY BİTKİSİYLE SÜSLENDİ

 

Ekrem Orhon Mahallesinde bulunan, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü yönetim binası ve personel lojmanlarının bulunduğu çevrenin etrafındaki yeşil alanlar yıllardır çeşitli süs bitkileri ve farklı çiçek çeşitleriyle süsleniyordu. Rize’deki kamu binaları arasında en bakımlı çevreye sahip kurum olarak bilinen, Çaykur Genel Müdürlüğü yönetim binasının giriş bölümü ve genel müdürlüğün etrafında bulunan topraklı alanlara bu zamana kadar ekilen çiçeklerin yerine yüzlerce çay fidanı bitkisi dikildi.

Çaykur Genel Müdürlüğüne gerek işi gereği, gerekse misafir olarak gelen her insanın, Genel Müdürlük girişi ve çevresinde, Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya ALİM’in talimatıyla gerçekleştirilen çay fidanlarının mevcut toprak alanlara ve müdürlüğün girişindeki ahşap saksılara dikimi kuruma gelen her kesim tarafından bir hayli ilgi ve beğeni topladı. Vatandaşlar bu uygulamayı hayata geçiren, Genel Müdürü Vekili Yusuf Ziya Alim’e teşekkür ettiler.

 

Çaykur Genel Müdürü Vekili Yusuf Ziya ALİM, “Ülkemizin bitki doğallığı ve çeşitliliği noktasında bilinen ve de tanınan en yeşil bitki florasına sahip il Rize’dir. Rize coğrafyasındaki yeşilliğin yüzde doksanına yakınını çay bitkisi oluşturmaktadır. Çaykur Genel Müdürlüğü binamızın girişi ve çevresi başta olmak üzere, teşekkülümüze ait tüm fabrika ve mevcut birimlerimizin giriş, çıkış ve mevcut yeşil alanları bundan böyle çok farklı bitki ve süsü bitkileriyle değil, çay fidanı bitkileri ağırlığından oluşacaktır. Rize’mize gelen yerli ve yabancı turistler çayın başkenti olan Rize’de ilk tanıyıp görmek istediği her gün tükettiği çayın bitkisiyle tanışmak istemektedir. Geçmiş yıllarda ilimize turistik veya başka bir nedenle gelen insanlar şehrin araka kesimlerinde bulunan çay bahçelerine gitmeden çay bitkisini yakından görmek için bir hayli zorluklar yaşıyorlardı. Veya Rize’de çay içmek ve çay bitkisini tanımak için, Çaykur Çay Araştırma Enstitüsü bahçesine çıkmadan çay bitkisini şehir merkezinde görme şansları çok sınırlıydı. Bundan böyle artık Genel Müdürlüğümüzün toprak alanlarını çay bitkisiyle süsledik. Yeni çay fidanlarıyla süslemeye devam edeceğiz. Buraya gelen insanlar dört mevsim çay bitkisini, hasat zamanında ki yemyeşil filiziyle, hasat sonrası yaprağıyla, tohumu ve çiçeğiyle görecek, fotoğraf çekmek isterse fotoğraf çekecek. Çay bitkimizin yanında, çaydan önce Rize’mizin en önemli geçim kaynağı olan ve bugünde herkesin bahçesinde veya evinin önünde bulunan, mandalına ve portakal meyve ağaç çeşitlerinin dikimini gerçekleştirmiş olduk. Rize’yi anlatırken, Çaydan öncesinin en önemli narenciye çeşitlerinden olan mandalına fidanlarını, Genel Müdürlüğümüzün girişi ve çevresindeki mevcut toprak alanlara ilimizle özdeşleşmiş meyvelerin dikimini gerçekleştirmiş olduk. “dedi. Haber: BAYRAM ALİ KAVALCI


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın