İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında Çaykur Rizespor’a tam destek…

2019 YILI 1. DÖNEM İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI


 

Rize İli 2019 yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Kemal Çeber, başkanlığında yapıldı.

Üçer aylık dönemler halinde gerçekleştirilen, kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesini, çalışmalarının koordine edilmesini ve il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen 2019 yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Rize Valisi Kemal Çeber Başkanlığında yapıldı.

Rize Valiliği Ayder Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve sekretaryası İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğünce yürütülen toplantıya, Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Rize Belediye Başkanı Prof.Dr.Reşat Kasap, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ve diğer yetkililer katıldı.

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı ana gündem maddesini 2018 yılı yatırımlarının yılsonu itibariyle görüşülmesi olduğunu belirten Vali Kemal Çeber; “Bugünkü toplantımızın ana gündem maddesi, 2018 yılında İlimizde gerçekleştirilen yatırımları yılsonu itibariyle görüşmek, koordinasyonu gerektiren hususları tespit etmek ve bu yatırımların yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirmesini yapmak olacaktır” dedi.   

Rize’de 2018 yılında; ulaştırma sektöründe 40, eğitim sektöründe 67, kültür-turizm sektöründe 28, tarım sektöründe 57, enerji sektöründe 39, imalat-gıda sektöründe 4, konut sektöründe 4, sağlık sektöründe 12 ve diğer kamu hizmet sektöründe 144 olmak üzere toplam 395 proje ve iş yürütüldüğüne vurgu yapan Vali Çeber; “Yürütülen 395 proje ve işin toplam tutarı 6 Milyar 208 Milyon 134 Bin ₺ olup bu projelere önceki yıllarda 2 Milyar 356 Milyon 923 Bin ₺ harcanmıştır. Projelerin 2018 yılı ödenekleri ise 2 Milyar 90 Milyon 20 Bin ₺’dir. 2018 yılında yürütülen 395 adet projenin 149’u (%38) bitirilmiştir. 201 adet (%51) proje üzerinde çalışmalar sürdürülmekte olup 17 adet (%4) proje ve işin ihalesi beklenilmektedir. 28 adet (%7) iş ve proje henüz başlamamıştır. Söz konusu projeler için yılsonu itibariyle 1 Milyar 663 Milyon 3 Bin ₺ harcama yapılmıştır” dedi ve 2019 yılı 1. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısının Rize için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında Çaykur Rizespor’a tam destek…

Toplantının açılışında Rize Valisi Kemal Çeber, yaptığı konuşmada; Türkiye Futbol Federasyonu Spor Toto Süper Lig’in ikinci yarısının bu hafta itibariyle başladığını, Çaykur Rizespor’un da çok güzel bir galibiyetle ikinci yarıya başladığının altını çizerek, “Rizespor’umuzun Kasımpaşa karşısında almış olduğu galibiyet hepimizi ziyadesiyle mutlu etti. Bu vesile ile sezonun ikinci yarısına güzel bir başlangıç yaptık. Rize Valisi sıfatıyla, başta Çaykur Rizespor’umuza olmak üzere bütün süper lig takımlarımıza, amatör kulüplerimize başarılar diliyorum” dedi ve devre arasında başta Hasan Başkan olmak üzere kulüp yönetimin ve teknik kadronun üzerine düşen görevi yerine getirdiğini, taraftarın da tribünleri doldurarak kendilerine düşen görevi yerine getirmeleri gerektiğini sözlerine ekledi. 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın