RİZELİ ŞİVESİ YAKAYI ELE VERDİ!..

Adana'da polis, 11 yıl önce gasp edildikten sonra 17 bıçak darbesiyle öldürülen taksicinin katilini, şivesiyle ilgili ipucundan yola çıkarak yaptığı araştırmalar sonucu Rize'de yakaladı. 

 

 

Edinilen bilgiye göre, 17 Kasım 2004 günü saat 07.00 sıralarında yaşanan olayda, sabah sporu yapan vatandaşlar Yüreğir ilçesi Dr. Mithat Özsan Bulvarı Atlı Spor Kulübü civarı çamlık alan içerisinde, Dur Hasan Kırım (60) isimli şahsı sırt üstü yatar vaziyette öldürülmüş olarak buldu. Mont ve pantolon cepleri dışarıya çıkartılmış ve üzerindeki cep telefonu ile parası gasp edilmiş olarak bulunan şahsın 17 bıçak darbesi ile öldürüldüğü tespit edildi. Olaydan bir gün sonra ise Dur Hasan Kırım'ın 01 T 0637 plakalı taksisi, Kurtuluş Mahallesi Ziya Paşa Bulvarı üzerinde terk edilmiş halde bulundu. Olaydan sonra yapılan çalışmalar sonucunda taksicinin katili bulunamadı.

"'UŞAĞIM' SÖZÜ CİNAYETİ ÇÖZDÜ"
Söz konusu cinayet olayı ile ilgili olarak, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği görevlilerince geçmiş yıllara dönük faili meçhul olayların aydınlatılmasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında oluşturulan özel bir ekip tarafından dosya tekrar incelendiğinde, olay anında maktule ait cep telefonun olay sonrası İnönü Caddesi SGK İl Müdürlüğü önünde seyyar cep telefonu satan bir şahsa satıldığı ancak telefonu alan kişinin telefon satıcısını tanımadığı ve kimlik bilgilerini almadığı tespit edildi. Ancak özel ekip, telefonu satın alan şahsın ifadesini alan polislerle tekrar görüştü. Yapılan bu görüşmelerde daha önce inceleme yapan polisler özel ekibe "Maktulün telefonunu cep telefonu satıcısına satan şahsın şivesinin bu bölgeye ait olmadığı ve Karadeniz şivesine benzediği, telefonu satarken 'uşağım' dediği, 20 yaşında olduğu" yönünde bilgiler verdi.

 

 



"ŞİVE VE OLAY YERİ POLİSİ ÜNİVERSİTEYLE 6. KOLORDU KOMUTANLIĞINA YÖNLENDİRDİ"


Polis, telefonu satanın şive farkının olduğunu öğrenmesi üzerine özel ekip olay yerine tekrar gitti. Burada polis, olay yerinden yola çıkarak cinayeti işleyenin de yabancı bir kişi olduğunu düşünerek 2004 yılında üniversiteye ve 6. Kolordu Komutanlığı'na askere gelen şahıslar üzerinde araştırma yapmaya başladı. Binlerce üniversite kayıtları ve 6. Kolordu Komutanlığı'na gelen Karadenizli öğrenciler incelendi. Polis daha sonra cinayetin bir asker tarafından işlenebileceğini düşünerek çalışmasını kışlaya kaydırdı. Polis, çemberi daraltarak 17 Kasım 2004 günü çarşı iznine çıkan askerlerin listesini bu listede Karadenizli olan askeri çıkardı. Elde edilen veriler doğrultusunda, Ahmet Y. (34) isimli Rize'nin Ardeşen ilçesi nüfusuna kayıtlı bir askerin o gün çarşıya çıktığı ve belirtilen zamanda birliğine geri dönmediği belirlendi. Polis bunun üzerine cinayeti Ahmet Y.'nin işleme olasılığının yüksek olduğunu belirledi.

Polis, şahsın o tarihlerde 6. Kolordu Komutanlığı olan ancak şimdi 39. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı'nda usta birliğini yaparken çarşı iznine çıktığını, Dur Hasan Kırım'ın taksisine bindiğini, ormanlık alana geldikleri sırada taksicinin parasını ve cep telefonunu gasp ederek 17 yerinden bıçaklayıp öldürdüğünü, daha sonra da delilleri yok edip, cep telefonunu da saklayarak birliğine döndüğünü, başka bir çarşı izninde ise telefonu sakladığı yerden alıp İnönü Caddesi'nde sattığını tespit etti.

EVLİ VE 1 ÇOCUK BABASI
Polis, gerekli delilleri topladıktan sonra operasyon için Cumhuriyet Savcılığı'ndan gerekli izni alarak Rize'nin Ardeşen ilçesine operasyon yaptı. Yapılan operasyonda Ahmet Y. yakalandı. Şahsın 2004 yılında tezkeresini alıp memleketi Rize'nin Ardeşen ilçesine giderek hiçbir şey olmamış gibi bir hayat sürdüğü, bir süre sonra burada evlenip çocuk sahibi olduğu ortaya çıktı. Ayrıca Ahmet Y.'nin mermercilik yaparak geçimini sağladığı da tespit edildi.

"PİŞMANIM O BENİ GASP ETMEK İSTEDİ"
Ahmet Y. memleketinden sorgulanmak üzere Adana Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Burada yapılan sorguda Ahmet Y., pişman olduğunu belirterek, "O gün çarşı izninden taksiyle dönmek istedim. Bindiğim taksici bana bıçak çekip gasp etmek istedi. Ancak elindeki bıçağı alıp kendimi korumak isterken taksiciyi öldürdüm. Çok pişmanım o günden beri bu olay hiç aklımdan çıkmıyor. Çok vicdan azabı çekiyorum" dediği öğrenildi. Zanlı sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Zanlı çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olaydan sonra taksicinin ailesinin de Adana'yı terk ettiği öğrenildi.

3. FAİLİ MEÇHUL OLAY AYDINLATILDI
Cinayet Büro Amirliği'nde faili meçhul olayları aydınlatmak için kurulan 1 ekip üçe çıkarıldı. Ekip sayısı arttıktan sonra 3. faili meçhul olay da çözülmüş oldu. Polis daha önce de 16 yıl önce yaşlı karı kocayı öldüren katili ve 1 yıl önce kafası kesilerek foseptik çukuruna atılan şahsın katilini bulmuştu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    mapavrili

     4 Ocak 2015 19:39
         

    senin vicdanina lanet olsun serefsizzzzzzzzzzzzzzz adi rizenin pkk lisi lanet olsun kemalin kanununa ALLAH CC kanunu olsa biraz sikar di simdi at onu iceri o maktulun verdigi vergilen icerde yesi icsin bumu adalet adeletiniz batsin.hele böyle serefsizler benim rizemden ciktimi deli oluyorum neden rize diyorum en aciyan rize milletidir en duygusal da bizim milletimizdir.ama eminim bu yukar köylerde hani bazi hemsinliler ermeni sülalesinden olduklarindan seref duyanlardandir eminim .ALLAH kahr etsin bunu ve böylelerini

Yorum Yapın