RİZE'DE KALDIRIM İŞGALİNE SARI ÇİZGİ ÖNLEMİ !..

ŞEHRİN  “SARI”  ÇİZGİSİ…


 

Rize Belediyesi, cadde ve sokaklarda vatandaşın rahatça yürümesini engelleyecek biçimde yapılan kaldırım işgaline yeni düzenleme getirdi.  İşyerlerinin önüne çizgi çalışması ile vatandaşın ve esnafın yolu açılıyor.

Rize Belediyesi, meydan, cadde ve sokaklarda bulunan işyerlerinin kaldırım işgalini önlemek için çizgi çalışması başlattı.  Kaldırım işgalini önleme çalışması ile sarı çizgiyle işaretlenen alanın dışına çıkılmaması konusunda esnaflar bilgilendirildi.

 

Sarı çizgi düzenlemesi ile ilgili, Belediye Başkanlığından  yapılan  açıklamada; Yaklaşık on gündür şehrimizin yoğunluk arz eden yayalara açık ticaretin yapıldığı;  Orta Camii  altı ve çevresi, Manifaturacılar caddesi, Kuyumcular sokağı, Atatürk caddesi, Menderes Bulvarı, kavşak bölgesinden İsmail Kahraman Kültür Merkezi güzergahı ve Cumhuriyet caddesi üzerindeki işyerlerinin önlerinde yapılan  “Sarı” çizgi çalışması. Bu çalışma,  İlimizin ticaret ve önemine buralardaki esnaflarımızın ürünlerini bir parça dışarıda sergilemesine ve vatandaşın içeriye davet edilmesi düşüncesi ile hasıl olmuştur. Düzenlemedeki amacın dükkan içerisinde satılan ürünün bir nebzesi dışarıya çıkartılarak vatandaşın dikkatine sunulmasıdır.

 “TİCARETİN SOKAĞA DEĞİL, SOKAKTAN DÜKKAN İÇERİSİNE ALINMASI”

Bu uygulamadaki amaç ise , Ticaretin sokağa değil, Sokaktan dükkan içerisine alınması, böylelikle yaya kaldırımlarının yayaların, gelip geçenin ve  müşterinin hizmetine sunulmasıdır. Şehrimizde bulunan kaldırımlar  mimari yapı ve genişlik açısından eşit  değil.  Düzenleme eşit payda olacak şekilde dükkanlarımızın önünde  çizgiler çekilerek yapıldı. Çizgilerin çekilmesinin ana sebebi  Hem ticaret erbabı esnaflarımız  hem de  vatandaşlar, kaldırımda sokakta yürürken kendi  alanını rahatlıkla kullanabilsin.  Vatandaş burada belediyenin öngördüğü çizgiyi görünce evet Esnaf buraya kadar kullanım hakkına sahip, çizgiyi geçen esnafı gördüğünde ise rahatlıkla ikaz etme şansına yaşam tarzına sahip olacak. Böylelikle hem esnafımızın kazancı bol bereketli olacak, Hem de yaya kaldırımını kullanan  Aileler çoluklu çocuklu geçen vatandaşlarımızın yolu kaldırımı kullanması ferah olacak. Aynı zamanda da alışverişe gelen vatandaş, dükkandan çıktığında rahatlıkla elindeki malzeme ile kaldırımı rahat kullanmış olacak.  Her dükkanın önüne  çizgi çekilmedi.  Bazı dükkanlar örneğin Pastane, İletişim, Telefon ve ilgili ürünler satan esnaflar işgaliye yapmadığı için o dükkanların önüne çizgi koyulmadı. Çizgi düzenlememizi kontrollü bir şekilde şehrimizin geneline uygulayacağız.

Şehrimize uygulanan “Sarı Çizgi” çalışması, vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza yaptığımız ziyaretler doğrultusunda olumlu tepkiler almış, bu olumlu  tepkiler de bu çalışmamızdan dolayı bizlere de mutluluk vermiştir. Bu vesile ile  projeye destek veren esnaflarımıza teşekkür ediyor, Projenin tüm hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın