HELİKOPTER İNERKEN YAN YATTI !..

Helikopterin iniş sırasında yan yatması
- Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:
- "Telefonla konuştum, hiçbir şey yok, sıkıntı yok. Sadece tam indiği anda ani bir rüzgarla yan tarafa yatmış"

 

 

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin'in Yusufeli ilçesinde helikopterin yan yatmasına ilişkin, "Telefonla konuştum, hiçbir şey yok, sıkıntı yok. Sadece tam indiği anda ani bir rüzgarla yan tarafa yatmış." dedi.

Bakan Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, helikopterin inerken yan yattığını belirterek, şunları kaydetti:

"İçinde DSİ genel müdürüm, DSİ Artvin bölge müdürüm ve kamulaştırma daire başkanım varmış. Telefonla konuştum, hiçbir şey yok, sıkıntı yok. Sadece tam indiği anda ani bir rüzgarla yan tarafa yatmış. Onlar kendileri çıkmışlar, hiçbir yaralı falan yok. Helikopterde 3 bizden, galiba pilot ve bir de teknisyen olsa gerek. Allah'a şükür herhangi birşey yok. Ani bir rüzgar gelmesiyle yan yatmış."

 

Artvin'in Yusufeli Barajı inşaat şantiyesinde kurulan helikopter pistine inmeye çalışan ve içerisinde DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz ve DSİ Artvin Bölge Müdürü Dinçer Aldoğan'ın bulunduğu helikopter, sert iniş nedeniyle yan yattı. Kazada ikisi pilot olmak üzere 5 kişi hafif şekilde yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın havadan gezmesinin planlandığı Yusufeli Barajı ve yeni ilçe yerleşim yerinde yapılan çalışmaları son bir kez görmek ve denetimlerde bulunmak üzere DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, DSİ Artvin Bölge Müdürü Dinçer Aldoğan ve DSİ yetkilisi Ali Rıza Ceylan, bugün helikopterle bölgeye hareket etti. Helikopter, Yusufeli Barajı şantiyesinde kurulan helikopter pistine inerken, "sert iniş" nedeniyle yan yattı. Helikopterde bulunan Diniz, Aldoğan ve Ceylan ile 2 helikopter pilotu yaralandı. Helikopterin alev alması endişesiyle yangın söndürme tüpleri ile de müdahalede bulunulurken, kazada yaralanan 5 kişi şantiyedeki revirde tedavi altına alındı. Ciddi bir durumları olmayan 2 pilotun ise kontrol amaçlı olarak Yusufeli Devlet Hastanesi'ne götürüleceği öğrenildi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın