Rize Bir Şehidini Daha Uğurladı!

 

 

Binlerce Rizeli, demokrasi şehidini uğurladı
- Darbecilere karşı bedenini siper eden Rizeli Şuayip Seferoğlu, binlerce hemşerisi tarafından uğurlandı

 

 


İstanbul’da darbecilere karşı bedenini siper ederek şehit düşen Rizeli Şuayip Seferoğlu’nu (42), Rize’de kılınan cenaze namazının ardından binlerce hemşerisi son yolculuğuna uğurladı.
İstanbul’da darbecilere karşı verilen halk direnişinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde göğsünden vurularak şehit edilen Şuayip Seferoğlu, memleketi Rize’de kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Şeyh Camisi’nde kılınan cenaze namazına binlerce kişi katıldı. Cenaze namazı öncesi Rize Valisi Erdoğan Bektaş şehit yakınlarına taziyede bulundu.

 

 
Cenaze namazı öncesi eski Rize Milletvekili Şevki Yılmaz bir konuşma yaptı. Konuşmasında vatanın önemine değinen Yılmaz, vatanın birlik ve bütünlüğüne sahip çıkılması gerektiğinin Türk halkının paşalarda değil de maşalarda derdinin olduğunu söyledi. Rize Müftüsü İsmail Yalçın’ın kıldırdığı cenaze namazında ön saflarda Vali Bektaş, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’da vardı. Cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu tekbirler eşliğinde binlerce kişinin omuzlarında taşınarak Küçükköy’de ki aile kabristanlığında defnedildi. Şehidin evli ve üç çocuk babası olduğu öğrenildi.

     Tam bir yalancı peygamber

 

 

Şevki Yılmaz cenaze namazı öncesinde yaptığı konuşmada Fettullah Gülen”in isminin adının Adullah olduğunu söyleyerek” Dini imanı İşid gibi kullanarak Müslümanları öldüren yalancı peygamber Fettulah Gülen in isminin Adullah tır. Bu ülke bu devlet için çok bedel ödedi, ödemeye de devam ediyor. Aydınlı menderes, Sivaslı Muhsin, Konyalı Erbakan gibi Rizeli Tayyip Erdoğan ”da öldürülmek istendi. Bunları yapan Fettullah Gülen cemadatıdır. Ancak Rizeli Recep Tayip Erdoğan”ı öldürmeyi başaramadılar. Henüz tehlike geçmiş değil, meydanları boş bırakmayın,  tarih boyunca bu ülkeyi bölmek parçalamak isteyenler çok oldu, bunlar ABD, İngiltere, İsraıl gibi ülkelerdir. ABD lilerin soy isimleri Karadağlılardır. Bunların karşısına her zaman Ertuğrul gaziler çıkmıştır ve çıkmaya devam edecektir” dedi.

Devlete karşı gelmenin cezası idamdır

Eski Milletvekili Şevki Yılmaz konuşmasında “ Devlete karşı gelmek, devlete silah çekmenin karşılığı idam cezasıdır. Bizim Türk askeri ile Paşalar ile işimiz yok, bizim işimiz maşalarla” dedi.

    Şeyh camiinde ikindi namazı sonrası Şuayip Seferoğlu doğum yeri olan Rize Merkez de toprağa verildi.

Şehit Seferoğlu'nun İstanbul'da lokantacılık yaptığı ve üç çocuk babası olduğu öğrenildi. 

Şehidin kardeşi Uğur Seferoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, olay yerine gittiklerinde vatandaşın çoğu yerde kontrolü ele geçirdiğini belirterek, "Oraya gidenler ölmek için gitmişti. Yaşlısı, genci, herkes elinden gelen fedakarlığı yaptı. Atalarımız nasıl bu vatan için fedakarlık yaptıysa şehitlerimiz bunu bir kez daha dünyaya duyurmuş oldu. Onlar için üzülmüyoruz, seviniyoruz. Onları kaybetmedik, kazandık. Sadece aramızdan ayrıldıkları için hepimizde bir hüzün var. " dedi.

 

 

Olay anında yaşadıklarını anlatan Seferoğlu, şöyle konuştu:

"O anki olaylar anlatılmaz, bazı duygular vardır, yaşanır. Biz ne ses duyduk, ne de başka bir şey. Sadece yaralıları gördük. Silahlar patlıyordu. Kardeşimle son ana kadar beraberdik. Bütün şehitlerle beraberdik. Bütün yaralılar yanımızdaydı. Ateşin nereden geldiği belli olmuyordu. Askerleri korkutarak ateş ettirmişler. Çoğu zaten belden aşağı ateş ediyordu. Olay anında kim ne yaptığını zaten bilmiyordu."


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın