Giresun'da terör operasyonu

Giresun'un Çanakçı ilçesinde terör örgütü mensupları ile dün gece yaşanan sıcak çatışmanın ardından bölgede operasyonlar sürüyor
- Silahları ile birlikte sabah erken saatlerde çatışmanın yaşandığı bölgeye gelen köylüler, jandarma özel harekat ekipleri ile birlikte arazide terörist arıyor

 

 

Giresun'un Çanakçı ilçesi Karabörk-Kuşköy karayoluna dün gece inen 5 kişilik terörist grupla yaşanan çatışmanın ardından bölgedeki askeri hareketlilik devam ediyor. Silahları ile birlikte sabah erken saatlerde çatışmanın yaşandığı bölgeye gelen köylüler, jandarma özel harekat ekipleri ile birlikte arazide terörist arıyor.
Bir süredir bölgede terör örgütünün Karadeniz Açılım Grubu'nun yeni terör eylemlerinde bulunacağı istihbaratını alan güvenlik güçleri, Çanakçı ilçesi Karabörk köyü kırsalında terör örgütü mensuplarının görülmesi üzerine Karabörk-Kuşköy köyleri arasındaki karayolunda pusu attı. Karayoluna çıkan ve yoldan geçen araçları gasp ederek eylem hazırlandıkları iddia edilen grupla gece saat 02.00 sıralarında sıcak çatışma yaşanırken, telsiz konuşmalarında çatışmada grubun lideri olduğu belirtilen 'Doğan Serhat' Kod adlı Celal Kaya’nın yaralandığı belirlendi. Yaralı terörist ve beraberindekiler gecenin de karanlığından yararlanarak ormanlık alana kaçarken, dün geceden bu yana bölgede kaçan teröristlere yönelik operasyonlar sürüyor. Bölge havadan askeri bir helikopterle de izlenirken, Kobra tipi zırhlı araçlarla da jandarma özel hareket timleri arazide arama tarama çalışmasını sürdürüyor.
Öte yandan bölgedeki köylülerden askeri operasyonlara silahları ile birlikte destek veriyor. Operasyonlara destek verenlerden eski köy muhtarı Halil Cındık, “Dün gece saat 2 sıralarında çatışma çıktı. 5 kişilik bir terörist grup olduğunu ve birinin çatışmada yaralandığını öğrendik. Biz de sabah olunca silahlanıp askere yardım etmek için araziye çıktık” derken, yine silahı ile operasyonlara destek veren Menderes Köçek gece bölgede silah seslerini duyduklarını ve sabahleyin köylü arkadaşları ile askere destek için operasyonlara katıldıklarını söyledi.
Bölgede 3 ayrı terörist grubun olduğu; üçe ayrılan terörist gruplara Zinar kodlu telsizi kullanan Doğan Serhat Kod adlı Celal Kaya, Zeynel kodlu telsizi kullanan Cudi Zaza kod adlı Mehmet Yakışır ve Zap kod adlı telsizi kullanan 'Türk Tarık' kod adlı Barış Öner'in liderlik yaptığı biliniyor. Celal Kaya'nın Trabzon ve Gümüşhane'de geçtiğimiz aylarda yapılan eylemlerin sorumlusu olduğu belirtiliyor.

 

Etkisiz hale getirilen 6 teröristin kimlikleri belirlenmeye çalışılıyor

 

 

Öte yandan, Ordu'nun Mesudiye ile Sivas'ın Koyulhisar ilçesi sınırında ölü ele geçirilen 6 terörist arasında bulunan, iki grup liderinden biri olduğu belirlenen "Çektar" kod adlı Ali Fırat Yaşar'ın, aranan teröristler listesinde 300 bin lira para ödüllü gri kategoride yer aldığı öğrenildi.

Etkisiz hale getirilen teröristler arasında bulunan "Mazlum Volkan" kod adlı Yakup Tokay ve "Bahtiyar" kod adlı Eyvaz Beyaz'ın kimlikleri tespit edildi.

Gruptaki "Bahoz Tarkin" kod adlı ve "Özgür" isimli teröristlerin kimlikleri ise belirlenmeye çalışılıyor. Bir teröristin ise adı ve kod ismine henüz ulaşılamadı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın