Kweuke Bilmecesi ?

 

 

Kweuke Bilmecesi

Çaykur Rizespor’la beş yıllık sözleşmesi bulunan 30 yaşındaki forvet oyuncusu Kweuke Rize’de mutlu olduğunu ve ayrılmak istemediğini dile getirirken, yönetimin iyi bir gelir elde etmek için mutlaka satma taraftarı olduğu, teknik direktör Hikmet Karaman’ın yeni sezonda takımın başında kalması durumunda “gönderilsin” raporu verdiği öğrenildi.

Yeşil – mavili takımın gözbebeği olan Kamerunlu oyuncu Kweuke 700 bin Dolar olan yıllık transfer ücretini bu kışın attığı beş yıllık imza sonrası 1.300 bin dolara çıkarmıştı. Rize’yi çok seven Kweuke, özellikle kendisine transfer teklifinde bulunan Fransa lig 2 takımlarından Le Havre ve Tours’un tekliflerini ret ettiği öğrenildi. Bu ülkede kesilen vergiler nedeniyle kazancında büyük bir düşüş yaşayacak olan Kweuke’nin bu yüzden Türkiye’den ayrılmayı düşünmediği, tek şartın aynı rakamlarda süper lig takımlarından kendisine gelecek olan teklife sıcak baktığı öğrenildi. Süper ligin iki yeni takımı Göztepe ve Sivasspor’un Kweuke’yi kadrosuna katmak için büyük uğraş verdiği biliniyor.

Yönetim Cephesi

Yeşil – mavili takımın Rize’nin plakası olan 53 Milyon Lira borçla düşmesi sonrası eldeki en iyi oyuncusu Kweuke’yi iyi bir bonservis bedeli ile satmak istediği öğrenildi.

Kweuke’den gelecek olan yaklaşık 10 – 15 milyon lira ile acil ödenmesi gereken borçları ödemeyi planlayan Çaykur Rizespor yönetimi yaşı ve sakatlık sorunları nedeniyle kaptanı ile biran önce vedalaşmak istiyor.

Karaman Cephesi!

Çaykur Rizepsor teknik direktörü Hikmet Karaman, şayet yeni sezonda takımın başına kalması durumunda golcü oyuncusu Kweuke’yi kesin olarak istemiyor.

Aşırı kilo ve çalışma disiplini olmayan kaptanı için önceki yıllarda gönderin raporu veren Karaman’ın yeni sezonda takımın başına kalması durumunda Kweuke’yi kadrosunda düşünmüyor.

Rizespor Kızardı

Süper ligde dört sezonun ardından veda eden yeşil – mavili takım sezon içinde sekiz oyuncusu kırmızı kart görerek, rekor kırdı.

Hakemler Yedek Kulübesinde Bile Budadı!

Kweuke, Ahmet İlhan, Oboabona, Marwane ( 2 ) , Jantscher, Edomwonyi ve İsmael’in kırmızı kart gördüğü yeşil – mavili takımda özellikle kırılma maçları olan Kayserispor, Antalyaspor ve deplasmanda oynanan Fenerbahçe ve Kasımpaşa maçlarında görülen kırmızı kartların bedeli ağır oldu.

Rize Gençliğinin Kurbanı Oldu

Bu sezon yaş ortalamasını 2 yaş birden düşüren yeşil – mavili takım ligin en genç takımı olurken, sezon sonu gelinen noktada birçok maçta gençliğin kurbanı olduğu gözlendi.

24 yaş ortalaması ile süper ligin en toy takımı olan Rizespor, özellikle sezon başı alt liglerden alına genç isimler bir türlü takım oyununa ağırlık vermediği gözlenmişti.

Saha içinde takım içinde lider oyuncu eksikliğini çok yaşayan yeşil – mavili ekip, birçok maçta tecrübesizliğin kurbanı olurken, kritik maçlarda yapılan basit hatalar ve yenilen ucuz goller sezonun özeti oluyordu.

AJANS53 / SPOR MERKEZİ


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın