Rizespor'un Erzurum Kamp Dosyası

 


Çaykur Rizespor'un Erzurum kampında öne çıkan isimleri kimler? Hangi oyuncular göze battı, hangi isimler şimdilik düşük tempoda ?..

 

REMY: Çaykur Rizespor’un Erzurum kampında öne çıkan isimlerin başında geçen sezonun büyük bir bölümünü yaşadığı sakatlıklardan dolayı takımına tam olarak katkı sağlayamayan Loic Remy geliyor. Fransız oyuncunun yaşadığı sakatlıklardan tamamen kurtulduğu ve eski Remy’den görüntüler verdiği gözlerden kaçmadı. Bir yandan ağır çalışma temposundan fizik yüklemesini yapan yıldız oyuncu, idmanların son bölümlerinde yapılan çift kalelerde ise adeta attığı ve attırdığı gollerle şov yaptı. Teknik direktör Bülent Uygun’un kendisi ile özel olarak yaptığı konuşmalar sonrası kendine gelen tecrübeli oyuncu bu sezon büyük bir aksilik olmazsa yeşil – mavili takımın yeniden en büyük transferlerden biri olacak gibi gözüküyor.

 

DOKOVİC: Geçen sezon Sumudica döneminde transfer olan Hırvat oyuncu Erzurum kampında adeta döktürüyor. Güçlü bir fizik yapısına sahip olan Dokovic bu sezon Rizespor’un orta sahasında görev alacak banko oyuncuların başında yer alıyor. Hırvat oyuncu güçlü sol ayağı ile uzak mesafelerden attığı goller teknik kadrodan tam not aldı.

 

ALPER POTUK: Takıma kısa sürede katılmasına rağmen kalitesini hemen ortaya koydu. Tecrübeli oyuncu adaptasyon sorunu hiç yaşamadı diyebiliriz. İdmanlarda hazır bir görüntü veren Alper Potuk, idman saati dışında ise takım kaptanı Selim Ay ile yaptığı tavla turnuvasında bile yenilgiyi kabul etmiyor..

MELNJAK: Rizespor’un bir başka Hırvat oyuncusu sol bek Melnjak Erzurum kampı ile kendine geldi. Gidecek mi ? Kalacak mı ? tartışmaları sonrası bu kampta eski görüntüsüne dönen 53 numara bu sezon geçen sezon yaşadığı dipten kurtulmuş bir görüntü verdi. Melnjak hazır görüntü veren isimlerin başında yer alıyor.

YASİN PEHLİVAN: Orta saha oyuncusu bu sezon bu forma benim diyor. İdmanlarda oldukça hırslı bir görüntü veren gurbetçi oyuncu geçen sezondan bu sezona birkaç vites atlamış durumunda.

 

EMİRHAN TOPÇU: Kampın yıldızlarından biri. Geçen sezon masaya yumruğunu vurarak” ben oynamak istiyorum, beni gönderin” demişti. Menemenspor ile tecrübe edinen Rizeli Emirhan, bu sezon belki de 20 sene sonra ilk kez ilk 11’de Rizeli bir oyuncuyu sahada görürsek şaşırmayız. Çok kuvvetlendi, bir o kadar kendini geliştirdi. Sol ayaklı Emirhan için bu sezon çok ama çok ümitliyim.

 

SELİM AY: Bu sezon yönetimin kararı ile takım kaptanlığı görevine getirildi.

İdman boyunca bir tarafı asi, bir tarafı pozitif. Özellikle genç arkadaşlarına hep yardımcı abi rolünde. Uzun yıllar bu takımda “akıllı bir papaz” lazımdı. Rizespor bunu buldu. Sahada hakkı yenilen Rizespor’un hakeme karşı hafiften efelenecek, takım arkadaşlarını yeniden gazlayacak, moral yükleyecek bir isim. Çalışkan, kuvvetli ve espri makinesi ..

 

SEBASTİAN HOLMEN: Rizespor’un İsveçli yeni transferi. Hollanda liginden geldi. Stoperde ayakları iyi, havadan fena değil. Şimdilik soru işareti bırakıyorum. Hollanda ligi “piyasa” ligidir. O ligde fazla savunma olmaz, parlatılır, satılır. Bizim lig sert bir lig. Yapılan idmanlarda sadece işini yapıyor, sessiz, sakin bir görüntü verdi. Düzce kampında çok daha iyi referans alabiliriz.

CEMALİ SERTER: 2 Yıllığına Başakşehir takımından Rizespor’a kiralandı. Sol kanatta hücumu daha çok seviyor. Takıma çok çabuk adapte oldu. Fuleli ayakları ile sert kavisli ortaları ligde can yakabilir. 

AMİNU UMAR: Yaklaşık 1,5 yıl sonra takımla birlikte idmanlara çıktı. Sakatlığı tamamen geçse de sanki eski Umar’dan eksiği var. Dönüşleri ve ikili mücadelelerde hafiften çekingenlik var. Düzce kampı kaderini belirler. Piyasada adı geçen kanat oyuncuları gelmez ise takımda kalır. O isimler gelirse yine de kalır ama bu kez o mevki de 4. oyuncu olur. Umar’ın toparlanması lazım. İyi ve güçlü bir Amınu Umar Rizespor’a her zaman lazım.

ERİC SABO: Yapı olarak durağan bir insan. Kampın bana göre vasatları arasında yer alıyor. Eric Sabo da gaza basması lazım. Temposu çok düşük, oyun aklı fena değil…

FABRICCO: Sağbekte alternatifi şimdilik yok. Fizik kuvveti yerinde ama futbol aklı kısaca fundamental çok zayıf.

EMİR DİLAVER: Bu sezon stoper mevkiinde rotasyon da düşünülebilir. Son anda çok kaliteli bir stoper transferi olursa Emir Dilaver'le yollar ayrılabilir!..

ALBERK KOÇ: Sol bek oyuncusu o mevki için alternatifler arasında yer alıyor. İyi niyetli çalışıyor.

MİTHAT PALA: Kendisinden çok şey bekleniyor. Bence devamlı oynayacağı bir TFF 1.lig takıma gitmeli. Bazen kısa ayrılıklar gelecek adına fayda sağlar!..

MAHSUN ÇAPKAN: 2 Yıl önce Vedat Murig transferinden dolayı Fenerbahçe’den Rizespor’a kiralık olarak gelmişti. 2 yılda bazı Anadolu takımlarına Rizespor’dan kiralık olarak gitmiş ve bence de kendini çok geliştirmiş. Bu sezon kadroda kalırsa şaşırmam..

 

KALECİLER:

Rizespor’un 3 kalecisinde formda. Pole pozisyonunda ilk sırada Gökhan Akkan var. Tarık ve Zafer hazır kıta. Altyapıdan ve Almanya’dan gelen genç kalecilerde çok iyi..

 

GENÇLER: Rizespor’un altyapısından gelenler, kiralık olarak geri dönenler, sezon başında kadroya katılan yeni gençler kamp boyunca çok çalıştılar. Bu isimlerden bazıları başka takımlara kiralık olarak gönderilecek.

Özetle Erzurum kampında takım gerçekten çok iyi bir çalışma temposu yakaladı. Teknik direktör Bülent Uygun'un görüntüsü bazen abi - kardeş içinde olsa da tam bir disiplin altında geçiyor. Bülent hocanın Remy ile yaptığı konuşma ve sonrası Remy'nin takıma verdiği enerji bunun en somut göstergesi olabilir.

 

Rizespor'a en az 7 veya 8 oyuncu daha şart. Bunun yanında takımdan ayrılanlarda olacak. Sağbekte olası Gökhan Gönül transferi büyük katkı sağlar. Erzurum kampında Giresunspor ve Kocaelispor hazırlık maçları var. Düzce kampı bize büyük fotoğrafı verir. Orada 5 önemli hazırlık maçı yapılacak. O maçlar birçok oyuncunun kaderini belirler aynı şekilde Rizespor'un görüntüsünü çok daha net ortaya koyar. Lig başlamadan bir hafta evvel oynanacak olan Giresunspor - Rizespor Çotanak stadyumu açılış maçı ise kadronun son şeklini ortaya çıkarır.

Bu takıma orta sahaya 2 kanatlarda 3 bir santrafor oyuncu elzem. Bu yapılacak takviyelerin kalitesi ve gelecek oyuncunun uyum sorunu kısa olursa Rizespor çok daha iyi yerlere gelir. Aksi takdirde bu sezon 4 takımın düşeceği ligde Rizespor yine sıkıntılı bir sezon yaşar.

AJANS53.COM ÖZEL

YASAL UYARI: BU HABER AJANS53.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILMAZ


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın