VE BAŞKAN KALKAVAN KONUŞTU ....

Ç.Rizespor kulüp Başkanı Metin Kalkavan’la takımıyla ilgili tüm bilinmeyenleri Antalya kampında konuştuk. Başkan Kalkavan, son zamanlarda maçlara neden gelmediğini, transferlerle ilgili gelişmeleri, bazı çıkarcı çevrelerin kendisinin neden sevmediğini, hangi konularda dobra dobra kendisine özeleştiri yaptı. Mali disiplin, bu sezon sonu borç ne kadar olacak? 14 yabancı konusunda neler söyledi. Rize’de Abdurrahim Albayrak tipinde bir yönetici istiyor mu ? Rizespor’un hakkını nerede arıyor? Hikmet hoca hakkında neler söyledi? Rizespor geçirdiği devrimin neresinde? Sistem oturdu mu ? Rize’de kurduğu elek kimler için çalışıyor? Stat isim hakkı kime yakışır? Amatör branşlarda nasıl bir yol haritası izleyecekler? Rize AVM konusu hangi aşamada?

 

 

 

 

“DEVRE ARASI TRANSFERİ KOLAY DEĞİL, BAZI KULÜPLER DUVARA DOĞRU HIZLI GİDİYOR”

“Devre arası transferi hiç sevmediğimiz şeylerin başında geliyor. Mecburiyetten yapıyoruz. Kolay değil, hiçbir takım elinde ki hazır oyuncuyu size vermez. Geçen sezon devre arası transferinde fark vardı. Birçoğunu sona doğru yapmıştık. Bu sezon zaman kısıtlı. 10 Numaramızı aldık, sırada stoper var. Birde santrafor alacağız. Transfer yapmak için transfer yapmayacağız. Kulüpler duvara doğru gidiyor, yakında yere çakılacaklaralar. Üç beş kulüp ayakta kalır, bizde onların içinde olmak istiyoruz. Akıllı transferler yapan ayakta kalacak, başarılı olacak. Bir yandan yabancı kontejanınını boşaltacaksın, diğer yandan yeni oyuncu alacaksın, uğraşıyoruz ama kolay değil. Bir taraftarda hafta sonu maçımız var. Hep beraber göreceğiz, transfer bitiminde kimleri alıp, alamayacağımızı”

 

“SAHADA TOPÇU GOL KAÇIRIYOR, TEK SORUMLU SENSİN.. BU SEZON SÜRPRİZ BİR TAKIM KÜME DÜŞEBİLİR”

“Son haftalarda takımı istemeyerek gelmediğim ( Müsait olduğum halde ) bir maç var. O da tribünlerden bana karşı yükselecek olan sesler, takım kötü yönde etkilemesin diye. Birde bunun ceza yönü var. Gelsem ne olur, gelmesem ne olur. Gittik işte Akhisar maçında. Bunun yanında sağlık sorunumda oldu. Zamanını harcıyorsun, paranı veriyorsun sahada topçu golü kaçırıyor, tek sorumlusu sen oluyorsun. Yönetim sahaya çıkıp oynamaz. Benden transfer isterler yaparım, benden paralarını isterler öderim, ben mi sahaya çıkacağım? Tribünlerden gelen tepkilerin ana nedeni kombinelerin kalkması, bedava biletin kalkması. Herkes beni sevmek zorunda değil, burada Ç.Rizespor’un menfaati önemli. Bana kızsınlar ama çok şey değişti. Bizim yaptığımız işin ne derece zor olduğunu bilmeleri gerekiyor. 16 Maçta 3 galibiyet, bu paralar nereden geliyor? Ben size söyleyeyim, resmen dileniyoruz. Konuştuğun paralar Milyon Avrolar düzeyinde. Bunları bilmeden herkes konuşuyor. 10 tane futbolcu alsan ne olacak? Borcun dağa çıkmış. Bu sene sonu sürpriz takım düşecek. Aaa bu takımda düşer mi diyeceksiniz. İsmini vermeyeceğim ama, sezon sonu hep beraber göreceğiz. Biz burada bir sistem kurmaya çalışıyoruz. Sistemi kurduğunuz zaman kalıcı başarı gelir. Süper lig takımların toplam borcu 3 Milyar düzeyinde. Herkes transfer istiyor. Paran varsa alacaksın, kaynağın varsa alacaksın. Destek yok, köstek var. Takımına her maçta ceza aldırıyorsun. Ben sezona çok iyi bir hoca ile başladık. Geçen sene ikinci devrenin 5. Takıma beş transfer yaptık. Giden kim, C.Ahmet, Cenk Güvenç, kiralık Cumali. Ciddi takviyeler yaptık ama olmadı. Sen bunu yönetime bağlayarak takımı cezalandıramasın, yönetime mal edemesin”.

“BİZİMDE HATALARIMIZ OLDU, FAKAT BİR ÇOK KONUDA DEVRİM YAPTIK”

“Her hoca geldiğinde farklı oyuncu istiyor. Ben anlamıyorum, bir hocaya göre o futbolcu iyi, diğerine göre kötü futbolcu. Ben anlamıyorum. Kafam sağa, sola dönüyor. Sonrada başlıyorsun cebelleşmeye kendi kendinle. İlk başlara göre çok yol aldık. Bizimde hatalarımız oldu elbette, özellikle hoca seçimi ve belli oyuncu transferlerinde. Geçen sene hem puan, hem mücadele yönünde iyi bir çıkış yaptık. Bu sene de bunu bekliyorum. Hedefimiz ilk sekiz. Her sene eziyet çekmek istemiyoruz. Bir çok takıma transfer yasağı geldi, gelmeye de devam edecek. Bir çok konuda devrim yaptık. Rize çok zor bir yer. İnsanlar büyük resme bakmıyor. Nereye bakıyor? Top kaleye girdi mi? Girmedi mi? Borussia Dortmund Teknik Direktörü Jurgen Klopp, bizde olsa çoktan kovulmuştu. Bizde zihinsel ve sistematik problem çok. Bunları aşmamız gerekiyor. Türkiye’de futbol dibe vurdu. Toplum olarak yanlış yere bakıyoruz ve bu yüzden de kalıcı başarılar gelmiyor. Bundan sonra da daha kötü olacak. 14 Yabancı konusunda Anadolu kulüpleri Şampiyon çıkaracak. İyi yöneten iyi seçimler yapan takımlar zirveyi zorlar, 4 büyüklerle kafa kafaya oynar, yapamayanlar dibi boylar”.

 

“PARA VERİYORUM, KÜFÜR YİYORUM, BEN APTALMIYIM?”

 

“Derneğin seçimli kongresi var. Belli uyum içinde çalıştığımız arkadaşlarla devam edeceğiz. Benim zamanımda kulübün içinde oturan birisi oraya olmayacak. İdmana gidemez. Benim dönemimde o işi profesyoneller yapacak, yapamayan gidecek. Şehirle takımın bütünleşmesi bir kere stadın dışarda olmasından kaynaklanıyor. Futbolcuları kiraya çıkardık, bütünleşsinler diye. Siz uğraşın ne yapıyorsunuz? Bak işte yazıyorsunuz ama 1.500 kişi zor geliyor. Ben bir sürü insanla çalıştım, olmadı. Taraftarı ben zorla Jandarma kararı ile maç götürmem. Takım benim takımım değil, bu şehrin takımı. Tabusu bede değil, gel genel kurula sorgula. Ben aptalmıyım? Para vereceğim, küfür yiyeceğim. 85 yaşında anneme küfür edeceksin. 30. Dakikada gol yiyorsun küfür ediyorsun, daha 60 dakika var, manyakmısın, takıma destek veresen. Kale arkası 2 lira. Gel destek ol, bana bir şey diyeceksen maç bitiminde de. Küfür yok ama. Protesto yap. Şehirde bir dünya ticaret yapan var. Gel kardeşim, destek ver. Bu takım sayesinde para kazanıyorsun. Seyirci gelse 4 puan mı alırdık. Taraftar gelse en az içerde 10-15 puan toplardık. Giresunspor, Samsunspor, Orduspor’a imreniyorum. En kötü zamanda bizden fazla taraftar altında oynuyorlar, imreniyorum onlara. Benim aslı görevim bütçeyi denetleme, onaylama ve doğru kadroyu oluşturmak. Taraftarın stada gelmesi için bana soyut değil, somut şeyler söyleyin. Bu sene passoligin büyük etkisi oldu. Rizespor’un Passolig satışı 9 bin civarında ve bunun beş bini dışarda satılmış. Şehir Rizespor’un umurunda değil. Geçen sene Kasımpaşa maçından sonra ligde kaldık, Elazığspor maçı var. Gel kardeşim, bu kadar badireler atlatmış, yeni bir sezonda ligde kalmışız. Gel düğün var, ama 1.500 kişi yok o maçta. Adam maça gelmiyor, skoru bilmiyor eleştirtiyor. Benden store istedi açtık, ne oldu? Ben öz Rizeli değilim, ben lejyonerim onların kafasına göre. Bunu kabul etmiyorum. Biz buraya akıl vermeye geldik, paradan çok daha önemli bu olay. Rizeli hep kendi dediği olsun, kendi istediği olsun, yok böyle bir şey. Bana zarar verirseniz affederim, ama Rizespor’a zarar verirsen affetmem. Gittim, şikâyetçi oldum. Bu sezon bilet geliri 60 bin lira, cezadan dolayı 350 bin lira ödedik. Sen benim markama nasıl zarar verirsin, ben bunları temizleyeceğim. O zarar verenlerden dolayı statta gelmeyen bir sürü insan var. Ben medyada hakemleri şikayet etmem, kapalı kapılar ardından ederim. Ben Başkanlığım döneminde iki kere medyada konuştum. Biri Orduspor maçı sonrası Halis Özkahya, diğeri geçen sene Antalyaspor maçı sonrası Cüneyt Çakır’ın yönettiği maçlar. Diğerleri hep kapalı kapılar arkasında oldu. Kimse merak etmesin, Rizespor’un menfaatlerini kimseye yedirmeyiz.

 

“HİKMET HOCA İLE BAŞARILI OLURUZ"

“Ben gerçek hakiki has taraftar istiyorum. Asıl hedef protokol tribünde küfür edenleri polis tek tek topladığı zaman meydana çıkacak.  Edebinle gel, seyret. Neden küfür ediyorsun. Sen oradan küfür ediyorsun, gözlemci yanımda çatır, çatır yazıyor. Dolayısıyla “elek” çalışıyor. Kötüler, bu kulübe zarar verenler eleğin altına düşmeye devam edecek. İyiler eleğin üstüne kalacak. Bu elek elenirken, seyirci az gelmiş, o olmuş, bu olmuş önemli değil. İyiler kalacak. Rize Üniversitesinde okuyan öğrencilere kart vereceğiz, maçlara davet edeceğiz. Onlara sosyal aktivite yaptıracağız. O çocuklar çok değerli, bir yerde dışarı açılacağız. Ben sevgi ve sadakat arıyorum. Zorla kimseyi maça davet edemem. Ben neden sevilmiyorum? Çünkü sistemi bozdum. Bedava bileti kestim, rant bitti, bu yüzden sevilmiyorum. Öz Rizeli taraftar şunu anlaması lazım. “Bu takım benim”… Bana medeni taraftar lazım, bunlar kolay olmuyor. Bana yakışan taraftar gelsin, diğerleri gelmesin. Şimdi birinci fazı tamamladık, ikinci faza geçtik. Ben yıllar önce yabancı olayını konuştuğumda o zaman kötü kişi oldum, şimdi döndüler benim lafıma geldiler. Spor aileler, halk kolayca gelip, eğleneceği bir sosyal olaydır. Şimdi kapalı spor salonumuz bitiyor. Rize’de artık bir şeyleri yıkmamız gerekiyor. Üniversitemiz her geçen gün büyüyor. Eskiden Rize’de el ele tutuşan gençler için sex objesi olarak görülüyordu. Bunları aşmamız gerekiyor. Her ele tutuşana ateş açılmaz. Bunlar sevgi göstergesi, bunları yapanlar Rize’ye zarar veriyor. Ben yüzlerce öğrenciyi Piri Reis Üniversitesine alıyorum, meslek sahibi yapıyorum. Rizespor benim için ufak proje. Benim projemin yanında ufak bir proje. Rizespor Türkiye’de şuanda sistemi kurmuş ender takımlardan biri. Asıl kişiye dayalı sistem gelirse ondan korkun. Kötü futbol, düşmek bir sonuç. Bazen hamur tutmaz. Ama sistem oturttu mu gerisi gelir. Düşersek, ertesi yıl yine geliriz. Geçmiş yönetimden gelen 28 Milyon borcumuz olmazsa idi bugün çok rahattık, fıstık gibi olurduk. Gazetelerde yazıyor vergi borcu var diye. Bizden kaynaklanmıyor ki, 84 aya yayılmış, onları ödüyoruz. Biz geçmişi temizliyoruz. İşte sistem bu. Bu sene sonu bütçe açığı 3-5 Milyon inecek. Mali disiplinden asla taviz vermem. Geçen sene 15 Milyon lira bonservis ödedik. Bu sene Murat ve Engin’e düşük bonservisler ödedik. C. Ahmet’ten 750 bin aldık. Stat ismi eninde sonunda olacak. Bana göre yakışan isim ÇAYKUR RİZESPOR ismidir. Çaykur çok büyüdü ve ona yakışır. Benim kendi markam o statta yakışır. Çaykur’dan isim hakkı ve forma reklamı olarak 6 Milyon alıyoruz. Stat ismi ÇAYKUR’a yakışır o da yakında olacak. Rizespor’un bu sezon ki bütçe başarısı geleceği ışık tutacak. Kuvvetli şirket yapımız ve rezerve tuttuğumuz bir rakam var”

 

“AMATÖR BRANŞLARI AÇACAĞIZ, TARAMA EKİBİNİ KURACAĞIZ”

“Amatör branşları açacağız. Su sporları, yelken, güreş, voleybol, basketbol. Burada da hazır olan takımları alacağız. Kim var Kız futbol takımı, Çaykur’un güreş takımı, Kano takımı, Ardeşen’in hentbol takımı gibi. Şimdi yangın var, bunu söndürelim sezon sonu bu branşları açacağız. Amatöre artık para yatıracağız. Benden alınan parayı Gençlik Spor Bakanlığı benim amatör versin. Baskıyla gelen futbolcu istemiyoruz. Özgürcan, Kemal gibi. Yekta’da bunlardan biri. Tarama ekibi oluşturacağız. Scat takımı kuracağız. En az üç kişilik bir ekip kuracağız. Mustafa Denizli 35 Milyon Avro Transfer bütçesi istedi. Böyle bir bütçemiz yok. Bu sene 55 Milyon bütçeyle oynayacağız”

 

“RİZELİ UFAK RESME BAKMASIN, BİZ FARKLIYIZ, GEÇMİŞTEN DERS ALSINLAR”

 

“Rize AVM projesini Murat Kader çiziyor. Kendisi iyi bir Rizeli. Rize yatırım A.Ş yapıyor. Proje devam ediyor. Devir teslime yaklaşıktık. Kredisi hazırlanacak ve yatırımı onaylanacak. Stadın devri Belediye’de kalsın. Devrim geçiriyoruz. Daha yarısına gelmedik, daha gidilecek çok yolumuz var. Alt yapı ve amatör branşları açacağız. 2004’den beri çok yol aldık. Üniversite ile birlikte hareket yapacağız. Rize için çok büyük projeler düşünüyoruz. Rizeli ufak resime bakmasın, kafasını kaldırsın, yukarda büyük resmi görecek. Biz farklıyız, geçmişten ders alsınlar. Bu takım tekrar söylüyorum kişilerin elinde kalırsa, geçmişte olduğu gibi çok sıkıntılar çeker. Şeffaf bir yönetim, mali disiplin ön planda olacak, varmı bizden sonra PTT 1. Ligde UEFA belgesi alan takım?”

 

“GEÇEN SEZONDAN DAHA İYİ BİR YERDE BİTİRİRİZ”

Beşiktaş Olimpiyatta oynarsa Şampiyonlukta şansı azalır, F.Bahçe’nin avantajı büyük maçlar kendi sahasında oynaması, G.Saray arkadan geliyor, Trabzonspor’u konuşmak istemem. İnşallah başarılı olurlar, yoksa farklı bir yoldalar. Bizim için ilk beş hafta çok önemli. Hikmet hoca ile başarılı oluruz. Düşmediğimiz gibi, geçen sezondan çok daha iyi bir yerde bitiririz”

 

HABER: SELİM DENİZALP / ANTALYA


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    ahmet

     21 Ocak 2015 16:34
         

    başkan sportif başarı istiyoruz başkan her sene sıkıntı yaşamak istemiyoruz, diğer anlattığın konularda yerden göğe haklısın başkan.

  2. 0 0
    {usertitle}

    emrah

     21 Ocak 2015 17:22
         

    başkan iyi konuşuyorsun hoş konuşuyorsunda çok fevri konusuyorsun. mıllı spoorcu ytetısecek dedıgınde en son 2 yıl gecdı aradan. rizelinin bu laflara karnı tok. kimse küfrün iyi bişe olmadığını bılıyor. bunu vurgulayarak taraftarı suclamaya gerk yok. eger taraftar sana gelımmyorsa kendını sorgulamalısın. sen onlara gıtmelısın. kulup baskanı taraftarından takımına kadar her konuyla alakalı olmalıdır

  3. 0 0
    {usertitle}

    fanatik atmaca

     21 Ocak 2015 20:26
         

    Başkan çok boş konuşuyon transfer yapmazsan çürük oyuncuları bedava alırsan hersene düşme tehlikesi yaşarsan elbette büççen açık vermez.Bu rizesporluya yazık değilmi taraftar takımını birazcık yukarılarda görmek istiyo ama yok mali disiplin mali disiplin e kardeşim bu spor kulübü fabrika değilki her sene asansör takım oluyoz.transfer ettiğiniz oyunculara süper ligden bi tane teklif varmı yok süperligin en kötü kadrosu bizde o kadar

  4. 0 0
    {usertitle}

    hasan

     22 Ocak 2015 11:27
         

    başkan ne oturmayan sistemmiş millet uzaya çıktı sen hala devrim sistem diyorsun... her sene eziyet çekmek istemiyorum diyorsun o zaman transferlerde cimri davranma, komşun trbazon parayı nerden buluyorsa sende oradan bul...

  5. 0 0
    {usertitle}

    kasım

     22 Ocak 2015 12:48
         

    TEMİZLE BAŞKAN ARKANDAYIZ! SİF ONLARDAN SEBEB MAÇA GELMİYORUM

  6. 0 0
    {usertitle}

    recep ali kaleli

     31 Temmuz 2017 22:23
         

    BASKAN  TRANSFER YAPACAGIN YER VAR  HER SENE NERDE BIR  EZIK ADAM VARSA  TRABZON SPORDAN ALIRDINIZ IKI UC TANE  BU SENEDE AYNI TAKTIGI YAPIN DA  GORELIM  BASKANLIGINI.!!

     

Yorum Yapın