
Çaykur Rizespor’da yabancı kontenjanında son durum
Ara transfer döneminde temaslarına devam eden yeşil - mavili takımda yabancı kontenjanı da gündeme geldi..
Çekyalı oyuncu Jurecka nın Ç.Rizespor ile yolların ayrılmasının ardından gözler yabancı oyuncu kontenjanına çevrilmişti. Süper Lig’de bu sezon yabancı kuralı 12+2 şeklinde uygulanıyor. 12 yabancı isim içim kriter aranmıyor. Ayrıca 2002 ve sonrası doğumlu en az 2 oyuncu da ek olarak kontenjana dahil olabiliyor.
Yabancı oyuncular içinde Özbek oyuncu Alıkulov yabancı statüsünde sayılmıyor ayrıca + 2 kontenjanından Rak - Saki ve Buljubasic genç oyuncu listesinde yer alıyor.
Çaykur Rizespor kış transfer döneminde kadroda başka yabancı oyuncu ayrılığı yaşanmaması durumunda Jurecka nın yerine bir yabancı oyuncu kadroya dahil edebilir.
Öte yandan Ç.Rizespor transfer komitesi 4 büyüklerden herhangi bir yerli oyuncu kadrosuna katmayı düşünmediği, mevcut kadro içinde transfer teklifi gelesi halinde kulübün menfaatleri doğrultusunda o oyuncu ile yolların ayrılabileceği biliniyor.
Kaya Palazzo Belek Otelinde Kamp Yapılacak..
Öte yandan yeşil - mavili takım iki günlük aradan sonra bu akşam Antalya / Belek te toplanıyor. Antalya kampı çerçevesinde iki hazırlık maçı yapmayı planlayan temsilcimiz 14 Ocak tarihinde kupa maçı için buradan hava yolu ile Erzurum'a geçecek. Kupa maçı sonrası takım karayolu ile tekrar Rize'ye gelerek süper ligin ikinci devresinde ilk hafta oynayacağı Göztepe maçı hazırlıklarına kendi tesislerinde yeniden başlayacak.
Yorum Yapın