Sivasspor maçı hazırlıklarını değerlendiren Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, bahane değil, çözüm üreteceklerini söyledi.
Çaykur Rizespor Mehmet Cengiz Tesisleri’nde basın mensupları ile bir araya gelen Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Sivasspor maçı hazırlıklarını değerlendirdi. Ligin iyi takımlarından bir tanesine karşı oynayacaklarını belirten Özdilek, "Liban Abdi, Kağan ve Ümit'in sakatlıkları devam ediyor. Sivasspor maçında bizimle birlikte olamayacaklar. Bu hafta ligin iyi takımlarından bir tanesine karşı oynayacağız. Bu yıl sezona istedikleri gibi başlayamayan, geçtiğimiz yılın flaş takımına karşı oynayacağız. Bu sene ligde iç saha dış saha avantajı diye bir şey yok. Dolayısı ile oraya giderken tek düşüncemiz galibiyet olacak. Geçtiğimiz hafta evimizde 1 puan aldığımızı düşünürsek, orada alacağımız galibiyet bizi yukarıya taşıyacak" dedi.
Özdilek, ligde istedikleri konumda olmadıklarını, yukarılara çıkmak için Sivasspor karşısında galip gelmeleri gerektiğini vurgulayarak, "Yetenekli, geçtiğimiz yıldan bu yana birlikte oynayan, oyun anlayışı olan, iki seneden bu yana aynı hoca ile çalışan bir rakibe karşı oynayacağız. Onların da içeride zor gol atan ama dışarıya karşı güçlü bir görüntüleri var. Bizim de içeride kötü sonuçlar alıp dışarıda iyi bir görüntü veren bir takımımız var. Her iki takımın amacı da kazanmak olacaktır. Biz kendi açımızdan baktığımızda kazanmak için orada olacağız. Fazla dinlenme zamanımız olmadı. Önümüzdeki hafta da dolu dolu geçecek. Haftayı daha sağlıklı geçirme adına Sivas’tan puan ya da puanlarla dönmek bizi mutlu edecektir. Onun dışında her şekilde hazırız. Bahaneler üretmeyeceğiz. Hep çözüm üreteceğiz. Her oynadığımız maçtan mutlaka dersler çıkartmalıyız. Bu dersleri de çıkartıyoruz. Sivasspor maçı ile ilgili tek düşüncemiz kazanmaktır. Ümit ediyorum ki kazanıp döneceğiz. Sivas takımı toplam 9 gol atmış, 7 tanesini dışarda atmış. O takımda geçen senenin çok altında. Bu durum onlar içinde evinde baskı yaratacaktır. Sivasspor takımının artısını, eksisini hesap ediyoruz. Özellikle ligin asist kralı Brezilyalı Cicinho ve onun önünde oynayan Burhan Eşer için önlemlerimiz olacak “ dedi.
Özdilek, ayrıca kadro dışı bırakılan Lualua'nın U21 takımı ile çalışmalara başladığını ifade etti.
Ç.Rizespor teknik direktörü Mehmet Özdilek, duran top sıkıntısına dikkat çekerek, “ Daha iyisini yapmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
Özdilek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Geçen hafta Balıkesir maçı evet kazanılması gereken bir müsabakaydı. Zaman zaman çok coşkulu oynadık, zaman zaman ise coşkunun yerine telaş aldı. Dolayısıyla telaşlı oynadığınız zaman, sağlıklı düşünemiyorsunuz ve istediğiniz neticeyi elde edemiyorsunuz. O maçta geriden kovalayan takım olduk. Bu ligin çok enteresan olduğunu ifade ettim. Aslında geçen senenin şablonu ile aynısı. İki maç kazandın mı 4-5 basamak yukarı çıkıyorsun. Tersi durumda aşağıya iniyorsun. Pozisyon veren bir Rizespor yok. Duran toplarla ilgili teoride, pratikte çalışmalarımız devam ediyoruz. Sezon başı olsun, şimdi olsun duran top çalışması yapıyoruz. Maalesef anlık hatalar kalemize golle sonuçlanıyor. Biz çalışmaya devam edeceğiz. Daha iyisini yapmak için çalışmaya devam edeceğiz. İç saha sıkıntısını aşmak zorundayız. Balıkesir maçına iyi başladık, fakat rakibin ilk atağında kalemize golü gördük. Bazen öyle maçlar vardır ki, Hem coşkulu oynamanız lazım, hemde zeka ve aklınınız birleştirmeniz gerekiyor. Telaşın önüne geçemiyoruz. Burada devreye tecrübe giriyor. Tecrübemizi saha içinde kullanmamız gerekiyor. Kötü oynayabilirsin, pas hatası yapabilirsin, futbolun doğasında bunlar var ama, bazı maçlar vardır ki oyuncuların sahne alması gerekiyor. Bir çalım, bir ikili mücadele, bir çok şeyi sıralayabilirim, biz burada hamle yapamıyoruz. Bu maçta ikinci devre daha ofansif bir kadro ile mücadele ettik. Oyunu kenarlara açıp, rakibin direncini kıramadık. Bu devrenin son çeyreğine altı forvetle oynadık, Murat’ı da sayarsak.. Burada önemli olan ne kadar ofans oyuncu ile oynamak değil, önemli olan ne kadar üretken olmanız. Yenilen 2. Golden sonra önünde daha 35 dakika var. Gol yedikten sonra zihinsel olarak aşağıya geliyoruz, oysa ki gelmememiz lazım. Geriden gelem bizi yoruyor. Öne geçtiğimiz zaman daha avantajlıyız. Dolayısıyla ilk golü bizim atmamız gerekiyor. Telaş etmeden, sakin olmalıyız. Futbol adına düzgün bir saha, seyirci baskısı yok, bizim çok daha iyi işler yapmamız gerekiyordu. Tabi bunları bahane olarak ta söylemek doğru değil, özellikle içeride kazanmak çok önemli. Bir önceki Bursa maçında çok iyi oynadık, kaybettik. Oysa kaybetmesek, berabere bitse bize bir puan ekle, Bursaspor’dan iki puan çıkar” şeklinde konuştu.
Leo’nun Sahne Alması Lazım!
Kamerun Milli takımında harikalar yaratan Ç.Rizespor’un en büyük vurucu timi Leo Kwekue’den biran önce ligde sahne alması lazım diyen Özdilek;” İlk sahne alacak oyuncu Leo. Kwekue, bizim için çok önemli bir oyuncu. Bunun yanında Murat beklentinin altında, bu oyuncum orta saha ağırlıklı oynuyor. Bakıldığı zaman Holosko ve Leo nun performansı bizim için çok önemli. Bunların niyetinden kuşkum yok. Ümit ediyorum ki önümüzde ki haftalarda başta bu oyuncularımın performansı yükselecek. Sabırla bekliyorum. Elimdeki mevcut kadroyu en iyi şekilde harmanlamaya çalışıyorum. Zaman içerisinde beklentide olduğum bir çok oyuncum iyi seviyeye gelmedi. Burada sakatlıklar önemli etken. Görüntü itibariyle ligde bir çok takımda bu sıkıntılar var. Türkiye gerçeğinde her şek skor tabelasından geçiyor. Benim ekibim daha iyi şeyler yapması gerekiyor, bunun için uğraşıyoruz ve sabır istiyorum” dedi.
Özdilek:” Risk alacaksınız, Risk Almasanız Başarılı olamazsınız”
Futbolda Tecrübe ve genç futbolcusu Engin Bakdemir’e özel bir parantez açan Mehmet Özdilek:
“Tecrübe yaşanmışlıktır. Futbolda da tecrübe de çok önemlidir. Aslında bizim takımda en tecrübesiz oyuncu Engin gözüküyor, ama, bu oyuncum çok daha sorumluluk alıyor, iyi işler yapıyor. Bu olay diğer arkadaşlara da yansımazı lazım. Engin’e buradan bir parantez açarak kendisini tebrik ediyorum. Bu oyuncum mesleğini çok iyi yapıyor, Türk futbol ondan çok şey kazanacaktır, bu istikrarda gidecek olursa. Ulusal arenada çok tecrübeli oyuncum var ama, Milli takım tecrübesi farklı, lig tecrübesi çok daha farklıdır. Bakıldığı zaman bizde tecrübesi olan çok oyuncu var ama, sahada sorumluluk almak çok farklı. Oyuncularım hem saha içinde hem saha dışında sorumluluk alması gerekiyor. Risk alacaksınız. Risk almasanız başarılı olamamasınız. Bizim tek düşüncemiz yukarı, futbolcularıma da aynı şeyleri söylüyorum. Bu ligde iki maç kazanan Avrupa kupasını gidiyor, kaybeden küme düşme mücadelesi veriyor” cümlesini kullandı.
Günümüzde futbol durarak oynamıyor diyen deneyimli çalıştırıcı Mehmet Özdilek;” Kendi adımıza mutlu değiliz. Beklentinin altındayız. Bu sene bünyemize kattığımız beş oyuncu var. Geçen seneki kadro devam ediyor. Bu sorun sadece bizimle alakalı değil, diğer takımlar da tam hazır görüntü vermiyor. Milli takımlardan geri dönüşler sıkıntı yaratıyor. Biz beklediğimiz durumda değiliz. Puan veya skor olarak demiyorum, oyun anlamında biraz gerideyiz şuanda. Saha içinde coşkumuz, kazanma arzumuz çok daha iyi olması gerekiyordu. Tekrar söylüyorum bu sene çok farklı şeylere hazırlıklı olmamız gerekiyor. Art arda alacağınız iki galibiyet sizi farklı bir yere taşıyacaktır. İlk hafta maçında Eskişehir galibiyeti dışında içimi acıtan maç burada kaybettiğimiz Bursaspor karşılaşması oldu. O maçtan mağlup olarak ayrılmayı hakketmemiştik” şeklinde konuştu.
Transferde Elimizde ciddi bir futbolcu portföyü var..
Transferde şuanda konuşmak çok erken. Önümüzde daha on hafta var, biz tüm hazırlıkları yapıyoruz, ortaya bir reçete çıkacaktır. Sadece devre arası transfer çalışmalarını biz yapmıyoruz. Diğer takımlarda yapıyor. Bunlarla ilgili elimizde ciddi bir portföy var. Bizimde ihtiyacımız var ve hazırlığımızı yapıyoruz. Futbolda önemli olan bugün. Geçen sene çok iyi olabilir, ama futbolda geçerli olan zaman bugün ve gelecek. Başarılı değilseniz, geçmişte yaptıklarınız önemli değil” cümlesini kullandı.
Yorum Yapın