"ELDEKİ İMKANLARLA EN İYİ OLANI YAPTIK"

KARAMAN: "ELDEKİ İMKANLARLA EN İYİ OLANI YAPTIK"
- ÇAYKUR RİZESPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ HİKMET KARAMAN:
- “ÖNÜMÜZDEKİ SEZON DAHA ETKİLİ BİR RİZESPOR YAPMAMIZ LAZIM”

 



  Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, deplasmanda Medipol Başakşehir’e 1-0 mağlup oldukları maçın ardından yaptığı açıklamada, “Bugünkü maçta oyuncu eksikliğini yaşadık. Eldeki imkanlarla en iyi olanı yaptık. Dolayısıyla lig bitti, önümüzdeki sezon için çok daha etkili Rizespor yapmamız lazım” dedi.
Çaykur Rizespor, Spor Toto Süper Lig’in son haftasında deplasmanda Medipol Başakşehir’e 1-0 mağlup oldu ve ligi 37 puanla tamamladı. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, iki takım içinde bir prestij maçı olduğuna dikkat çekerek, “İki takımın da son maçı kazanarak bitirme tavrı vardı. Maçın başında pozisyonlarımız var ama daha etkili olabilirdik. Rakibin net pozisyonları var ancak ilk yarı kalecimiz Gökhan başarılıydı. İkinci yarı oyunda hem pozisyon vermedik hem de rakibi kontrol ettik ama hücumda etkili olamadık. Rakibin Mehmet, Mossoro ve Emre hamleleri daha etkili oynattı Başakşehir’i. Kadromuzdaki eksikliği kendi içimizde değişiklik pozisyonlarda oyuncuları oynatarak tamamlamak istedik. Diğer takımlara oranla 13 maç fazla oynadık ikinci yarı. Bu da bizi ikinci yarı itibariyle çok hırpaladı. Bugünkü maçta oyuncu eksikliğini yaşadık. Eldeki imkanlarla en iyi olanı yaptık. Dolayısıyla lig bitti, önümüzdeki sezon için çok daha etkili Rizespor yapmamız lazım. En azından kupada yarı final, ligde de 37 puan fena değil diyelim. Başakşehir’e de UEFA yolunda bol şanslar diliyoruz” diye konuştu.
Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Çaykur Rizespor'u 1-0 yenen Medipol Başakşehir'in teknik direktörü Abdullah Avcı, sürekli futbol kalitesini artırmaya çalışan bir takım olduklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Avcı, geçen sezon olduğu gibi bu sezon da Avrupa kupalarına katılma hakkı elde ettiklerini hatırlatarak, "Geçen sezon olduğu gibi ligi dördüncü bitirdik. Geçen sezon 59 puan toplamıştık, bu sezon da 59 puan topladık. Sürekli futbolun kalitesini artırmaya çalışan bir takımız. Oyuncularıma emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Önümüzdeki sezonun takvimini henüz açıklamayan Türkiye Futbol Federasyonunu (TFF) eleştiren Abdullah Avcı, "Türk futboluyla ilgili söylemek istediğim şeyler var. Avrupa kupalarına katılan bir takımız ve henüz TFF önümüzdeki sezonun takvimini açıklamadı. Ben Avrupa kupalarına göre planlama yapıyorum ancak gelecek sezonu ne zaman açacağız belli değil. Federasyonda bu planlamayla kim ilgileniyorsa takvimi açıklamalarını bekliyorum." diye konuştu.

Stat zeminleriyle ilgili eleştirilerde de bulunan Avcı, zeminlerin çok kötü olduğunu savunarak, şunları kaydetti:

"Futbolun kalitesini artırmak istiyoruz ancak statların zeminlerinin bir standardı yok. Çimin santimine kadar standardını denetleyen belli bir şirketin olması gerekiyor. Ankara'ya gidiyoruz farklı bir zeminde oynuyoruz başka bir şehirde farklı bir zeminde oynuyoruz. Bu zeminler yüzünden oyuncularımız sakatlanıyor. Maçtan önce bir takım zeminin ıslatılmasını istiyor diğer takım ise ıslatılmasını istemiyor. Oynatmak istemeyen sahayı ıslatmak istemiyor. Bunların da belli bir standardı olması gerekiyor. Yedek kulübesinde de daha çok oyuncu olması gerekiyor."

Deneyimli teknik adam, ligde dördüncü olmuş ve Türk futboluna hizmet etmek isteyen biri olarak bunları gözardı edemeyeceğini belirterek, "Ligin son haftasındaki maçların hafta içine alınmasını neden kimse konuşmuyor? Takvimde böyle bir değişiklik var mıydı? Şampiyonluk yarışı devam etseydi bu değişiklik yapılacak mıydı? Kimse bunu konuşmadı. Türk futbolunun gelişmesini kimler istiyor. Türk futbolunda belli bir standardı yakalamamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın