İki Teknik Adam'da Hibrit Çime Dikkat Çekti !

 

 

Karaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Atiker Konyaspor'un geçen sezon oynadığı futbol ve aldığı puanlarla çok başarılı bir takım olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

İyi bir takım karşısında sınav vermenin kolay olmadığına değinen Karaman, "İlk 45 dakika oyunu kontrol eden, zaman zaman gol pozisyonu yaratan oyun ekiptik. Oyun kontrolü elimizdeydi. İyi oynarken, elimizde skorer bir santrafor olduğunu düşünürsek, ilk yarı çok farklı olabilirdi. İkinci yarıya vasat başladık, baskı yedik. Planlamamızda iki tane adam markajı vardı. Geçen sezon da rakibimizden buna benzer bir gol yedik. Adam paylaşımında hata yaptık ve mükemmel bir gol attılar." diye konuştu.

Golden sonra oyuna ortak olduklarını belirten Karaman, "Oyuna giren oyuncu arkadaşlarımız iyi katkı yaptı. 1-1'lik skor iyi. Yenilirsek çok üzülürdüm. Oyuna bakınca 115 kilometre biz koşmuşuz Türkiye standartları üzerinde. 117 kilometre rakibimiz koşmuş. Topun oyunda kaldığı anlar 26 dakikanın üstünde her iki takım içinde. Bu rakamlar Türkiye standartları üzerinde. Topun ayağımızda kalması artılarımız. Yüksek koşularımız var. Takımın 30-35 yüksek koşu yapması çok iyi ama buna da yeterli bakmıyoruz." şeklinde konuştu.

Emrah Başsan'ın çok önemli bir oyuncu olduğunu ve transferinde emeği geçenlere teşekkür eden Karaman, şunları kaydetti:

"Bir oyuncu bazen çok değerli olabiliyor. Maç temposu, oyun içerisinde yön değiştirmesi, attığı golde topa vuruşu, takımın kalitesini yükseltecek oyuncu çok önemli. Emrah Başsan ve Marwane Saadane, önemli oyuncular. Taraftarlarımız bu maça çıkmadan önce daha farklı oyuncu grubu bekliyorlardı. Biz Avrupa'da oynayan oyuncu almak için çalışıyoruz. Yurt dışındaki takımlar bizi musluk zannediyor. İki de bir fiyat artırıyor. Enayi yerine konulmak istemiyoruz. Her şeye rağmen nokta transfer yapmak zorundayız. Leveli yükseltmek lazım. Bunu yönetim de söylüyor. Bunun için iyi oyuncu almak gerekiyor. 4 oyuncu kesin almak zorundayız. Bunun içinde bir kaleci, bir santrfor, iki orta saha almak zorundayız."

Hibrit çimin önemine vurgu yapan Karaman, "Geçen sezon herkes Leonard Kweuke'nin sakatlığını konuşuyordu. Saha nedeniyle Sercan Kaya 7 hafta, Eren Albayrak, Dhurgham İsmail 6 hafta oynamadı. Saha nedeniyle sakatlarımız oldu. Başkanımıza söyledik ve hemen talimat vererek sahayı yetiştirdik. Sahadaki hibrit çim de başlı başına bir transfer." ifadelerini kullandı.

- Atiker Konyaspor cephesi

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, rutubet ve nemde iyi oynamaya çalıştıklarını belirtti.

Maçın zorluğunu artıran hava koşullarının oyunda etkili olduğunu ifade eden Kocaman, "Buna rağmen 20 dakikaya kadar oyun istediğimiz gibiydi. Oyunu kontrol eden takımdık. Bir ve ikinci bölgeyi iyi kullanırken üçüncü bölgede basit top kaybı yaptık. Top kayıpları kendi sahasında kazanmak isteyen Rizespor'u iştahını artırdı. Devre biterken denge sağlamaya çalıştık ve ilk yarıyı gol yemeden bitirmek şanstı." açıklamasında bulundu.

İkinci yarıda hataları düzeltmeye çalıştıklarını kaydeden Kocaman, "Oyunu rakip sahaya yıktık ve kornerden gelen gol ile öne geçtik. Oyun bizim lehimize gidiyordu. 80. dakikaya kadar her şey iyiydi. Rakibe etkili olma şansı vermedik. Son dakikalarda yorgunlukla beraber skoru koruma duygusu ile Rizespor daha çok üzerimize geldi. Gole kadar atakları savuşturduk. Her şeye rağmen Çaykur Rizespor deplasmanında 1-1'lik sonuç böyle bir hava ve rakip karşısında kötü bir sonuç değil." değerlendirmesini yaptı.

Hakemlerin, baskı altında kaldıklarını hissettirmemesi gerektiğine dikkati çeken Kocaman, şöyle devam etti:

"Penaltı, gol, hata olabilir. Hepsi geleceklerini inşa ediyorlar. Vahim bir şey görmeyince itiraz etmemeye çalışıyoruz. Hocamız öne geçtiğimiz andan sonra seyirciden gelen baskıyla yanlış kararlar vermeye başladı. Oyuncu net eliyle alıyor, net faulleri devam ettiriyor. Seyirciden gelen baskıyla 'biraz yol vereyim' istiyor. Buna ne Çaykur Rizespor'un ne Atiker Konyaspor'un ihtiyacı var."

Kocaman, Çaykur Rizespor'un çok iyi bir zemin kazandığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Hikmet Hoca ve Çaykur Rizespor'u kutluyorum. Paraların doğru harcanması anlamında zemin çok iyi. Top kontrolleri iyi ve futbol hızlanıyor. Rizespor Kulübünü yatırımdan dolayı kutluyorum. Bizim için saha dezavantaj oldu ama iyi saha iyi futbol ortaya çıkarır. Gelecek takımlar için iyi futbol ortaya çıkacaktır. Saha ilerleyen haftalarda çok daha iyi olacaktır."

- 15 Temmuz Şehitleri'ne destek

Bu arada karşılaşmayı 3 bin 124 biletli seyirci izledi. Seyircilerden elde edilen 21 bin 210 liralık gelir 15 Temmuz Şehitleri adına başbakanlık tarafından açılan hesaba aktarılacak.

Diğer yandan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman da hasılatın yanı sıra, takım olarak alınan puanlar sonucu kazanılan primlerden, birikim yaparak ayrıca şehit ailelerine katkı sağlamaya devam edeceklerini bildirdi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın