Rizespor 10’nu Bu Kez Alacak mı ?

 

 

Rizespor 10’nu Bu Kez Alacak!

Çaykur Rizespor A.Ş Yönetimi göreve geldiği sekiz yıldan buyana kalıcı bir 10 numara takıma kazandıramadı.

Teknik direktör Hikmet Karaman, sezon öncesi çok isteyip alamadığı 10 numaralı oyuncu yokluğu nedeniyle özeleştiri bulundu.

Karaman bu konu hakkında sözlerine şöyle devam etti;

“ Bu sezon transfer döneminde çok isteyip te alamadığımız 10 numaralı oyuncu bize ligde en az 10 puana neden oldu. Tabi burada bizi oyalayan bu oyunculara bel bağladığımız isimler oldu. Bunların başında Kasımpaşa’dan ayrılan Oscar ve Hollandalı Bell Hassanı geliyor. Özellikle Bell Hassani transferin son gününe kadar bizi çok oyaladı. Yine gündemimize gelen Avusturyalı oyuncu Alexander Grünwald ile her konuda anlaşmıştık. Fakat bu oyuncunun Avrupa kupa maçalarında özellikle takımı adına attığı son dakika golleri ile gruplara kalması ve takımı Wıen’in bu oyuncuyu bırakmaması nedeniyle bu transferi de sezon öncesi gerçekleştirememiştik. Mevcut kadro içinden sezon içinde bu mevkide şans verdiğim Emrah Başsan, Tuszynskı, Jantscher, Robin Yalçın, Oğulcan ve genç oyuncu Recep Niyaz beklentileri tam olarak karşılayamadı. Şayet sezon öncesi kaliteli bir 10 numarayı takıma kazandırmış olsaydık nerden baksak şimdileri bizim ligde 13 değilde en az 20 – 23 puanımız vardı” cümlesini kullandı.

Öte yandan Başkan Metin Kalkavan yönetiminde A.Ş yönetimi sekiz yıl boyunca takıma kalıcı ve katkı verici bir 10 numara kazandıramadığı gözlendi.

Çoğu Hayal Kırıklığı Yaratmıştı!

Buna göre yeşil – mavili takımın 10 numaralı mevki için Milyon Dolar’lar harcayarak transfer ettiği ve bir çoğunda hayal kırıklığı yaşadığı oyuncular başında; Kemal Aslan, Mithat Yaşar, Raşit Sevindir, Mustafa Özkan, Mehmet Al, Semavi Özgür, Fredu Adu, Murat Hacıoğlu, Fahri Tatan, Kenan Aslanoğlu, Florin Cernat, Sercan Kaya, Ludovic Sylvestre, Liban Abdi, Mutamba, Lualua, Murat Duruer, Obraniak, Chevalıer, Nika ve Makiadi gibi futbolculardan sadece Rumen oyuncu Cernat ve devre arası transferinde kadroya dahil olan Lualua ve Obraniak üçlüsü kısmen 10 numarada iş yapmıştılar.

10 Numara Takviyesi Şart!

Çaykur Rizespor ligin ikinci devresinde kendi sıkletinde yer alan takımlardan puan alacaksa mutlaka orta sahaya repertuarı geniş iyi bir 10 numara takıma kazandırması şart.

Geçmiş dönemde A.Ş yönetimi üç kez başarıyı yakaladı. Bunlardan birinde 4 sezon yer aldığı 1. Ligden süper lige yükseldiği Mustafa Denizli dönemi.

Hatırlanacağı gibi yeşil – mavili takım Mustafa Denizli’nin gelmesi ile birlikte bu ligin üstünde yer alan Rumen Oyuncu Florin Cernat’ı transfer ederek zaten işi Ocak ayında bitirmişti.

Yine aynı şekilde Süper ligin ilk sezonunu sıkıntılı bir yerde bitiren Ç.Rizespor O dönem Karabükspor’dan ayrılan Lualua’yı transfer ederek ikinci devre bu futbolcunun katkısı ile ligde kalmayı başarmıştı.

Yeşil – mavili ekip önceki sezon ligin ilk devresini 14 puanla tamamladığında yine devre arası transferinde bir kurtarıcı kendisine bulmuştu. Bu isim Fransız 10 numaralı oyuncu Ludovic Obraniak olmuş ve yeni takımına üst düzey katkı vererek atmacayı bir kez daha sezon sonunda ipten alan futbolcuların başında yer alıyordu.

Çaykur Rizespor, geçen sezonu sıkıntılı bir şekilde bitirdi. Aslında yeşil – mavili ekip geçen sezon ligin ilk devresinde topladığı 24 puanın keyfini ikinci devre çıkardı diyebiliriz. Tabi burada ligin 2. Devresinde diğer ligden düşen takımların Rizespor’a aldıkları sonuçlarla yardımcı olduklarını belirtmekten geçemeyeceğiz.

Gözler Dubai’de Kulaklar Grünwald’da!

 

 

Yeşil – mavili takım yukarda yer alan veriler sonucunda bir kez daha devre arası transferinde can simidi olarak 10 numaralı oyuncu transferine yönelecek.

Atmaca, bu doğrultuda sezon başında çok uğraş verip alamadığı Avusturyalı oyuncu Alexander Grünwald ile bir süreden beri sıcak temasını sürdürüyor.

Avusturya liginin tatile girmesi sonrası bu oyuncunun Duabi’ye tatil yaptığı ve bu ayın 6. Sında tatilinin sona ereceği gelen bilgiler arasında yer alıyor. Rizespor’lu bir diğer Avusturyalı oyuncu Jakop Jantscher ile Dubai’de tatil yapan Grünwald ile Başkan Kalkavan ve teknik direktör Karaman bu ayın 8’inde Viyana’da bir araya geleceği ve bu transfere son noktayı koyacakları öğrenildi.

Haber & Yorum & Analiz: Selim Denizalp


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    aköse

     9 Ocak 2017 16:26
         

    yine milleti oyalıyorsunuz.yahudiler gibi eski defterleri karıştırın .Bırakın gidin bırakmazsınız,oyuncu alın almazsınız  neolacak birader..birileri şu kovulmuş oyunculardan gönderse size çok işinize yarar.külübü soyup soğana çevirmişlerki  elektrik parasını dahi ödeyemiyorsunuz..oyuncu alacaksınız.kendinizi kandırıyorsunuz istifanızı bekliyoruz..slmlr

Yorum Yapın