Rize’nin Altıda Üstü de Aynı!

 

 

Rize’nin Altıda Üstü de Aynı!

Bir zamanlar altyapısından Türk futboluna unutulmaz yetenekli oyuncular kazandıran Çaykur Rizespor’un altyapısı A.Ş yönetiminde son yılarda beklentilerin uzağına kaldı.

Yeşil – mavili takım hem altyapıda hemde A takım seviyesinde aynı kaderi paylaşıyor. Süper ligde kümede kalma mücadelesi veren Çaykur Rizespor’un  U21 takımı ve bölge gelişim liglerinde mücadele veren altyapı takımlarının adlıkları sonuç birbirlerine benzer şekilde ilerliyor.

Süper ligin 25. Haftasında 20 puan ile kümede kalma mücadelesi veren Çaykur Rizespor’un U21 takımı ise ligde 18. Sıra ile sonuncu sırada yer alıyor. U21 takımının 3 galibiyeti 14’de mağlubiyeti bulunuyor.

Bölge gelişim liginde mücadele veren U19 takımı ise ligde sadece Orduspor, Tokatspor, Pazarspor ve Erzincanspor’u geçerek 7. Sırada yer alıyor. Yeşil – mavili takımın U17 ekibi ise gelişim liginde 40 puan ile 4. Sırada yer alırken, bu ligde 1. Sıra 73 puan ile Trabzonspor’un.

Çaykur Rizespor’un U16 takımı 4. Sırada, U15 takımı ise ligde 3. Sıradaki yerini korurken, yeşil – mavili takımın altyapısında en iyi performansı sağlayan kategori ise U 14 takımı oldu. Rizespor’un geleceği olan minikler grubunda Trabzonspor’un ardından 2. Sırada yer alıyorlar.

Bu sezon yüksek bir bonservis bedeli ile transfer edilen Oğulcan Çağlayan’ın maç başı priminin 11. 700 bin lira olduğu veya Robin Yalçın’ın 3650 bin Euro Maç başı primi aldığı A takımda Rizespor’un geleceği olan altyapıda üvey evlat muamelesi görülerek mücadele eden futbolcular veya asgari ücretle çalışan teknik adamların nasıl bir performans verecekleri aşikâr. Altyapıda mücadele veren oyuncuların A takıma çıkacaklarına dair inançları bulunmazken, ancak üst düzey iş adamının telefonu sonrası A takıma çıkan ve idman topçusu olan bazı genç oyuncuları ayırarak, yine de olaya pozitif bakmak gerek!..

Son söz.. Yılardır bu altyapıdan "kazmada" olsa bir sağ bek veya sol bek oyuncu çıkaramıyorsak, maç başı primi 6.175 lira olan Rizeli sağ bek Orhan Ovacıklı’ya veya maç başı 4.500 liraya oynayan 53 numaralı Iraklı sol bek İsmael’e helal olsun!.. Ha birde altyapıdan A takıma çıkınca, saçını, sakalını değiştiren, arkadaşlarından selamı, sabahı kesen, havasından geçilmeyen o gençler varya..! Onları da birkaç sene içinde Kendirlispor veya Tunca Belediye idmanlarında aynı tarzda görmek isteriz. Gençler ayaklar yere sağlam bassın, ne oldum demeyin, ne olacağım deyin ve çok çalışmaya devam edin.

ajans53 / spor merkezi


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 1 0
    {usertitle}

    kamil

     30 Mart 2017 14:03
         

    tanıdık, arkadaş, büyük esnaf veya başhekimin oğlu gibi adam kayırırlarsa tabi ki başarıda gelmez alttan da kimsede yetişmez ama hocalara bir baksanız hepsi Morinhio seviyesinde kimseyi de beğenmezler yanlarına bile yaklaşmak için iki tane yeni yetme antrenörü geçeceksin Rize den gitseler bunlara başka takımda ancak takımın top arabasını verirler...

  2. 0 0
    {usertitle}

    eyüp şentürk

     30 Mart 2017 20:09
         

    ben 8 sene gibi bir süre futbol oynadım rize belediye sporda ben ve benim gibi nice arkdaşlarımız ilerleyemedi futbol oynayanın yeteneğine değil babasına dayısına bakıyolarki bize faydası varmı rizede alt yapı 0 alt yapı antrönerlerinin hepsini topla bir bk. yaramazlar onlar ancak kahve masalarında okey atmasını iyi bilirler içlerinde tek kişi hariç MEHMET ALİ KARACA diğerlerinin alayı fıs kimseden de korkum yok adamsalar çıksınlar karşıma konuşsunlar adamın ayakkabı bağları ...

  3. 0 0
    {usertitle}

    mehmet kızılay

     31 Mart 2017 13:39
         

    Karamanın aylığı 70 bin dolar, alt yapıdan sorumlu Karacan'ın aylığı 15 bin lirayı da o rakamlara ekleyin!.. Neden 2 sorumlu teknik adamın maaşları yazılmadı bu haberde ? taraflı yazı kaleme aldınız..

Yorum Yapın