HİKMET KARAMAN:" TARAFTAR, KALİTE İSTİYOR, FUTBOL İSTİYOR"

Passolig aldı, Arjantin'de Hikmet Karaman ile maç izledi

Passolig'in 500 bininci talihlisi Rüçhan Özcüler, Arjantin'de iki maçı tribünden takip etti.

 

 



Üye sayısı 600 bine ulaşan Passolig'in 500 bininci talihlisi Rüçhan Özcüler, Arjantin'de iki maçı tribünde izledi.

Passolig'den yapılan açıklamaya göre, 500 bininci talihli Rüçhan Özcüler, teknik direktör Hikmet Karaman ile Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te maç izleme şansını yakaladı.

Arjantin'deki ilk gününde Benfield-Rosario Central maçını izleyen Özcüler ve Karaman, ikinci gün ise Boca Juniors-Gimnasia La Plata arasındaki karşılaşmayı da yerinde seyretti.

Özcüler, Arjantin'deki maçlarda da Türkiye'deki gibi e-bilet uygulamasına benzer bir uygulamanın olduğunu belirterek, "Hayatımda ilk kez maça gitmek için Passolig kart aldım. 'Türkiye'de maç izlerim' derken şansım yüzüme güldü ve harika bir seyahat kazandım. Futbolun en önemli ülkelerinden biri olan Arjantin'de maç izledim. Dünyanın en önemli takımlarından Boca Juniors'ı canlı canlı takip ettim" diye görüşlerini aktardı.

Türkiye'de e-bilet uygulamasından sonra tribünlerin artık daha güvenli ve huzurlu olduğunu kaydeden Özcüler, "Arjantin'de de şiddet olaylarından dolayı federasyon AFA kart isimli bir e-bilet uygulaması devreye sokmuş. Ancak şunu söyleyebilirim, bizimkisi çok daha güzel ve kullanışlı. Passolig kartımı ulaşımda, alışverişte kullanabiliyorum. Passolig kesinlikle dünyanın en iyi ve en gelişmiş taraftar kartı" ifadelerini kullandı.

Hikmet Karaman ise birçok ülkede e-bilet sisteminin devrede olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Arjantin, İtalya, Belçika, Macaristan bunların başında geliyor. Türkiye'deki sistem, yani Passolig en başarılısı. Hem taraftar dostu, hem de kulüplere büyük destek sağlıyor. Türk futboluna tam anlamıyla sponsor oluyor. Yasanın söylediği gibi şiddeti ve düzensizliği de önlüyor. Tüm dünya e-bilet sistemiyle çok daha kolay bilet alıyor, gişeye uğramadan stadyuma girebiliyor. Türkiye'de de taraftar Passolig sayesinde çok fazla imkana kavuştu. Çevremdeki herkes Passolig'in birçok özelliğini kullanıyor. Arjantin'de de bunu gördük. Tribün terörü denince akla gelen ilk ülke Arjantin, tamamen keyif içinde maç seyredebiliyor. Türkiye'de olsak Beşiktaş-Trabzonspor maçını izlemek isterdim. Arkadaşlarım muhteşem bir atmosfer olduğundan, futbol kalitesinin yüksekliğinden bahsetti. Üstelik bu maç İstanbul'da değil, Konya'daydı. Demek ki kalite olunca futbolsever o stada gidiyor. Mesele Passolig değil, Passolig bahane. Taraftar futbol istiyor. Taraftar kalite istiyor. Taraftar huzur istiyor."


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın