KARABÜKSPOR KIRMIZI KARTA İTİRAZ EDECEK!

Yılmaz Vural'dan taraftara sitem

 

 


- Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Vural:
- "Futbola mı küstünüz, takımınıza sevginiz mi azaldı? Allah aşkına gelin destek verin, 90 dakika bekleyin, istediğiniz şeyi gerçekleştiremezsek istediğiniz kötü sözleri söyleyin"
- "Maç programını kim hazırladı ise tamamen adaletsizlik. Arıyorum federasyonu 'kusura bakmayın yayıncı kuruluş', yayıncı kuruluşu arıyorum 'federasyon' diyor. Kardeşim sen bizi peşinen düştü sınıfına mı soktun? 72 saat dolmadan bana maç oynatıyorsun, bilim bunu inkar eder"
Kardemir Karabükspor, Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Çaykur Rizespor'la sahasında oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı.

Çamlık Spor Tesisleri'nde, teknik direktör Yılmaz Vural yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda pas çalışması yapıldı.

İki saat süren idmana sakatlıkları bulunan Emre Güngör ve Traore katılmadı.

Teknik Direktör Yılmaz Vural, antrenmanın ardından kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, 2-1 yenildikleri Beşiktaş maçında kalecileri Waterman’ın gördüğü kırmızı karta itiraz edeceklerini söyledi.

Adaletli maç yönetiminin Türkiye’de ihtiyaç olduğu, bunun güçler dengesine göre yapılmaması gerektiğini ve takım ayrımı yapmaksızın bu adaletin dağıtılması gerektiğini yıllardır söylediğini anlatan Vural, şöyle devam etti:

"Bu benim 30. yılım ve 30 yıldır aynı şeyleri söylüyoruz. Maalesef bir değişiklik olmuyor. Futbolcularıma bir teşekkür borçluyum. Bazı yorumcular Beşiktaş’ın kötü oynadığını ifade ediyor ama hayır Beşiktaş kötü oynamadı, biz kötü oynattık. Bu takım iyi futbol oynayacaktır ama korkuyorum. Bir laf vardır 'okullar kapandı, zihni açıldı' diye. İş bittikten sonra Türkiye’nin en iyi futbol oynayan takımı olmuşuz hiçbir faydası olmaz. İnşallah bu korktuğumuz başımıza gelmez."

 

 



- "Allah aşkına gelin destek verin"

Vural, Ankara'da oynadıkları Beşiktaş maçına sadece 60 biletli taraftarın geldiğini belirterek  "Nasıl bir takım sevgisidir, nasıl bir kentin takımına bağlılığıdır. Hadi bakalım yenin Rizespor’u ne olacak? Gelin lütfen. Neye küstünüz? Ben 30 yıllık antrenörlük hayatımda Karabük’e defalarca geldim. O kötü stadyum 8 bin kişi kapasiteliydi ve hep doluydu" dedi.

Taraftara ne olduğunu anlayamadığını vurgulayan Vural, "Takım bu durumda değilken Avrupa Kupası maçı oynadığında da dolu tribünlere oynamadı bu takım. Futbola mı küstünüz, takımınıza sevginiz mi azaldı?  Allah aşkına gelin destek verin, 90 dakika bekleyin, istediğiniz şeyi gerçekleştiremezsek istediğiniz kötü sözleri söyleyin" ifadesini kullandı.

- "Kardeşim sen bizi peşinen düştü sınıfına mı soktun?"

Yılmaz Vural, ligde 30, 31 ve 32. haftalarda bütün takımların 4 gün dinlendirildiğini, Kardemir Karabükspor'un ise 3 gün dinlendirildiğini savunarak  "Maç programını kim hazırladı ise tamamen adaletsizlik. Arıyorum federasyonu 'kusura bakmayın yayıncı kuruluş', yayıncı kuruluşu arıyorum 'federasyon' diyor. Kardeşim sen bizi peşinen düştü sınıfına mı soktun? 72 saat dolmadan bana maç oynatıyorsun, bilim bunu inkar eder. Ben iki günde oyuncularımı nasıl dinlendireceğim" diye konuştu.

Bu konuda itirazlarını ilgili yerlere yaptıklarını anlatan Vural,  şöyle konuştu:

" 33. hafta oynayacağımız Sivasspor maçı Pazar saat 14.00'te. Şimdi herkes sıcaktan şikayet ediyor, 24 Mayıs’ta saat 17.00’ye almıyorsun da niye bizi yakıyorsun sıcaktan? Bunu kim programlıyor, neye göre planlıyor, hangi kriterle davranıyorsun? Böyle bir program yapıyorlar sonra da bize diyorlar ki 'işinize gelirse'. Karabükspor camiası küçük camia, ses çıkaramıyor. Söylese iki gazetede yayınlanır, ya yayınlanmaz. Baksınlar bunlar kaderlerine..."

Vural, Çaykur Rizespor maçında kalecileri Waterman ile  Erdem Özgenç'in kart cezalısı olduğunu, Traore'nin İstanbul'da tedavisinin devam ettiğini, Mabiala'nın ise takımla çalışmaya başladığını kaydetti.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın