Maç başlamış, oyuncular saha kenarında ne arıyor?

ARSLAN: “ÖMRÜMDE KEŞKE BUGÜN OLMASAYDI”
- AKHİSAR BELEDİYESPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ CİHAT ARSLAN:
- “YÖNETİM VE OYUNCULARLA TARTIŞTIK”
- “BUGÜN BENİM İÇİN KARA BİR GÜN”
- “EĞER ESKİŞEHİRSPOR HAKLI İSE TEKNİK DİREKTÖRLÜK YAPMAM, SAHAYA ÇIKMAM”

 

 

 

Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında Eskişehirspor ile deplasmanda 3-3 berabere kalan Akhisar Belediyespor'da Teknik Direktörü Cihat Arslan, attıkları üçüncü golde Eskişehirspor’un haklı olması durumunda teknik direktörlük yapmayacağını söyledi.
Eskişehirspor beraberliğinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Cihat Arslan, attıkları üçüncü pozisyon sonrasında çok zor karar verdiğini söyledi. Pozisyonda herkesin kendi açısından değerlendirdiği zaman haklı tarafların olduğunu belirten Arslan, “Hepsine saygı duyuyorum. Ama bugün en zor durumda olan bendim. Bir karar verilmesi gerekiyordu. Bir hata var mı? Haksız kazandığımız bir gol var mı? Bunu ben 30 saniye içinde değerlendirmem lazımdı. Biz oradaki 2-3 dakikayı şöyle değerlendirdik; takım kaptanı, pozisyonu yaşayan oyuncularıma sordum. Oyuncular da ‘Hakem biz de olan oyunu devam ettirdi, gol attık’ dediler. Yedek kulübesinden başkanımızı aradım. Son 10 dakika benim maçla bir alakam kalmadı. Samet hoca, ‘Ya kahraman olacaksın ya da puan çalan adam’ dedi. Başkanım ‘Haksız bir şey varsa siz de gördüğünüz’ dedim ardından yayıncı kuruluştan destek istedim. Yönetim kurulumuza ‘Böyle haksız bir durum varsa takıma söyleyeyim gol yesin’ dedim. Yönetim kurulumuz da ‘Haksız bir şey kazanmadık. Aksi yönde karar verirsen biz yönetim kurulu olarak biz rencide olacağız’ dediler. Yüzde yüz haklı olduğumuzu söyleyemem. Pozisyonu izleyince çokta suçlu olduğumuzu düşünmüyorum. İzleyince kalbim daha rahat oldu. Ben Eskişehir’de 20 yıl önce oynadım. Burada kan da döktüm. Benim için ağır. Yarışan başkaları da var. O zaman ben diğerleri içinde hain ve hırsız olurdum. Bugün keşke yaşanmasaydı. Ömrümde keşke bugün olmasaydı” dedi.

"BİR DAHA SAHAYA ÇIKMAM"
Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bir karar alıyorsunuz. Bu alınan karar birileri tarafından takdir ediliyor, birileri tarafından eleştiriliyor. Bu gayet doğal. Burada canı yanan bir camia var. Bunu saygı ile karşılıyorum. İnşallah onlar haklı değildir. Onlar haklı ise ben sokağa çıkmam, teknik direktörlük yapmam. Bir daha sahaya çıkmam. Kimsenin puanını istemiyorum. Bugün bu karar yanlış ise benim geleceğim de olmasın. Ben takımı da kaybetme ile karşı karşıyayım. Kendi takımınız da gol yemeyi düşünmüyor. Ben burada bir karar alacağım, her türlü sonuç bana gelir. Bugün benim için kara bir gün. Keşke yaşanmasaydı. Pozisyonu izlediğimde de ben de ne kadar kusur olduğunu görürken, diğer tarafta da ne kadar kusur olduğunu görmek lazım. Maç başlamış, oyuncular saha kenarında ne arıyor?” dedi.

 

 

 

AYBABA: “FUTBOL KÜME DÜŞMÜŞTÜR”
- ESKİŞEHİRSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ SAMET AYBABA:
- “ARSLAN‘A 'YA KAHRAMAN OLACAKSIN YA DA 1 PUANIN SAHİBİ’ DEDİM”
- “MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında evinde Akhisar Belediyespor ile 3-3 berabere kalan Eskişehirspor'da Teknik Direktör Samet Aybaba, “Futbol küme düşmüştür” dedi.
Akhisar Belediyespor ile 3-3 berabere kaldıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, kalan maçlarda mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.
Karşılaşma sırasında yaşanan bir pozisyonla ilgili Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan’a “Ya kahraman olacaksın ya da 1 puanın sahibi” dediğini anlatan Aybaba, “O bir puanı tercih etti. Futbol küme düşmüştür. Biz yine mücadelemize devam edeceğiz. Ama Türk futbolu gerçekten insanların kendilerine saygısıyla, sevgisiyle saha içi disiplini, ahlakı farklı görüşleriyle bir oyun olmaktan çıktı. Sadece menfaate dayalı bir oyun şekline döndü. El birliği ile bütün futbol içindeki unsurlar futbolu küme düşürmüştür. Biz mücadelemize devam edeceğiz. Taraftarımız normal olarak oyuncularımıza serzenişte bulunuyor. Futbol ile ilgili artık hiçbir şey konuşmak istemiyorum” dedi.

 

AKHİSAR BELEDİYESPOR BASIN SÖZCÜSÜ ACAR: "VİCDANIMIZ RAHAT"

 

 
Spor Toto Süper Lig’de mücadele veren Akhisar Belediyespor’da olaylı Eskişehirspor maçının ardından Basın Sözcüsü İbrahim Evren Acar, vicdanlarının rahat olduğunu kamuoyunun da kendileri gibi aynı düşünceye sahip olduğunu vurguladı.
Terör olaylarını kınayarak sözlerine başlayan Acar, “Öncelikle Ankara'da yaşanan terör olayını kınamakla başlıyorum. İnşallah böyle olay son bulur, böyle olayları yaşamak istemiyoruz. İnşallah terör olayı ülkemizin gündemin çıkar” dedi.
Karşılaşmada iyi bir geri dönüş sergilediklerini ifade eden, Acar, “Gerçekten iyi bir mücadele sergiledik. 2-0'dan maçı iyi çevirdik ama talihsiz üçüncü golü yedik. Ardından üçüncü golü atıp 1 puanı aldığımız için mutluyuz” diye konuştu.
Vicdanlarının rahat olduğuna vurgu yapan Acar, “Üçüncü golü şeref tribününden izledik, yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte. Pozisyonu televizyondan tekrar tekrar izleme fırsatı bulduk. Maç içerisinde hocamız ile telefon görüşmemiz oldu, hoca golün haksız olup olmadığını sordu, onun istişaresini yaptık. Eskişehirsporlu oyuncuların zaman geçirmeye çalıştığını gördük. Topun bizdeyken maçı durdurup tekrar topu bize vermesi hakem açısından normal bir durum. O yüzden biz de hocaya haksız bir gol kazanmadığımızı belirttik. Hakem gerçekten baskıya rağmen çok iyi bir maç yönetti. Maçtan sonra hocayla da görüştük, hocamız çok üzgündü. Sonuçta vicdanımız rahattı. Kamuoyundaki yorumlar da bizden yanaydı. Önümüzde Rize maçı var ona adapte olup daha üst sıraları zorlamak istiyoruz” açıklamasını yaptı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın