Konya, Fener Yenilgisini Rize'den Çıkarmak İstiyor!

TORKU KONYASPOR FENERBAHÇE YENİLGİSİNİ GERİDE BIRAKMAK İSTİYOR
- TORKU KONYASPOR BASIN SÖZCÜSÜ AHMET BAYDAR:
- “FENERBAHÇE YENİLGİSİ MORALİMİZİ BOZMAYACAK”

 

 

 

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında Fenerbahçe’ye 3-0 mağlup olan Torku Konyaspor, hafta sonu ligde kendi sahasında Çaykur Rizespor ile oynayacağı maça odaklanmak istiyor.
Yeşil-beyazlı takımın Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, kupada yarı finale kalan 4 takımın da final için yarıştığını ifade ederek, "Fenerbahçe ile oynanan ilk maçı kaybettik. İstemediğimiz bir sonuç. Ama bunun rövanşı da var. İkinci maçta yine mücadelemizi son düdüğe kadar yaparak sonucuna razı olacağız. 2016 yılındaki ilk yenilgimizi aldık. Tabi ki gönül kaybetmeyi istemezdi ama yapacak bir şey yok. Artık bundan sonraki maçlarımızı iyi sonuçlarla kapatmak için elimizden gelen mücadeleyi ve gayreti göstereceğiz” dedi.

“HAKEM TOLGA ÖZKALFA’YI HESABA KATMAMIŞIZ”
Dün oynanan maçı yöneten hakem Tolga Özkalfa’ya tepki gösteren Ahmet Baydar, “Kupada yarı finale kalan 4 takımın da final şansı vardı. Sahamızda seyircimizin önünde rövanş maçı öncesinde avantajlı bir skor elde etmek istiyorduk. Biz sahada sadece rakiple mücadele edeceğimizi zannediyorduk ama hakem Tolga Özkalfa’yı hesaba katmamışız. Karşılaşmanın ilk yarısında direkt sonuca etki eden kararlar verdi. Maçı bizden alıp rakibe verdi diyebiliriz. İkinci devrede de ilk yarıda yaptıklarının bir anlamda diyetini öder gibi düdükler çaldı. ‘Gördüklerini çalan değil, istediği kararları veren’ Özkalfa’yı varsa vicdanı ile baş başa bırakıyoruz” şeklinde konuştu.

“FENERBAHÇE YENİLGİSİ MORALİMİZİ BOZMAYACAK”
Hafta sonu ligde kendi sahalarında oynayacakları Çaykur Rizespor maçıyla ilgili olarak ise Baydar, “Ligde iyi gidişimiz var. Fenerbahçe yenilgisi moralimizi bozmayacak. Yakaladığımız seriyi pazar günü oynayacağımız maçtan 3 puanla ayrılarak sürdürmek ve lig üçüncülüğündeki avantajımızı korumak istiyoruz. Bu konuda teknik heyet ve oyuncularımıza güvenimiz tam” ifadelerini kullandı.
Yeşil-beyazlı taraftarların Fenerbahçe maçında geriye düşmelerine rağmen son düdüğe kadar örnek bir şekilde desteklediklerini vurgulayan Ahmet Baydar, “Bu hareketleriyle bir kez daha alkışı ve övgüyü hak ettiler diye düşünüyorum. Maç sonunda oyuncularımızı tribünlere davet ederek moral vermeleri ne kadar bilinçli olduklarının en canlı göstergesi. Muhteşem taraftarlarımıza dün akşamki desteklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

 

TORKU KONYASPOR 2016 YILININ İLK MAĞLUBİYETİNİ ALDI
- 2016 YILINDA ÇIKTIĞI 19 RESMİ MAÇIN HİÇBİRİNİ KAYBETMEYEN TORKU KONYASPOR, DÜN SAHASINDA FENERBAHÇE’YE YENİLEREK NAMAĞLUP UNVANINI YİTİRDİ

2016 yılında çıktığı 19 resmi maçın hiçbirini kaybetmeyen Torku Konyaspor, dün sahasında Fenerbahçe’ye yenilerek namağlup unvanını yitirdi.
Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında dün sahasında Fenerbahçe’ye 3-0 kaybeden Torku Konyaspor, 2016 yılındaki ilk mağlubiyetini aldı. 2016 yılında çıktığı lig ve kupa olmak üzere toplam 19 resmi maçta yenilgi yüzü görmeyen Torku Konyaspor dün Fenerbahçe karşısında bu serisini kaybetti. Dün oynanan yarı final mücadelesinde sarı-lacivertli takımda Volkan Şen, Nani ve Van Persie’nin gollerine engel olamayan Torku Konyaspor sahadan 3-0 mağlup ayrıldı. Avrupa’nın 5 büyük liginde 2016 yılında yenilmeyen tek takım olan yeşil-beyazlılar aldığı bu mağlubiyetle unvanını kaybetti. Torku Konyaspor, 2016 yılında ligde oynadığı 12 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik, kupada ise 7 maçta 6 galibiyet 1 beraberlik elde etmişti.

İÇ SAHADA 18 MAÇTIR YENİLMİYORDU
İç sahada iyi bir grafik çizen Torku Konyaspor, 18 maç sonra sahasında mağlubiyet yaşadı. Bu sezon kendi sahasında ligin 3. haftasında sadece Galatasaray’a karşı mağlubiyeti bulunan yeşil-beyazlı ekip, sonrasında oynadığı 12’si lig, 6’sı kupa olmak üzere toplam 18 maçta mağlubiyet yüzü görmedi. Dün kupa maçında Fenerbahçe’ye 3-0 mağlup olan Torku Konyaspor bu sezon sahasındaki 2. yenilgisini almış oldu.

SKUBİC VE DOUGLAS YEŞİL-BEYAZLI FORMAYLA MAĞLUBİYETLE TANIŞTI
Torku Konyaspor’un devre arası transfer döneminde takıma kazandırdığı sağ bek Nejc Skubic ve sol bek Bary Douglas Türkiye’deki ilk mağlubiyetlerini aldı. Takıma geldikleri günden bu yana mağlubiyet görmeyen Skubic ve Douglas dün oynanan Fenerbahçe maçında yeşil-beyazlı formayla yenilgiyle tanışmış oldu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın