Ofspor Ne Zaman Gol Yiyecek ? Gol Yemeyen Tek Takım...

Profesyonel liglerin gol yemeyen tek takımı Ofspor, rakiplerine her maç sonunda "OF" ÇEKTİRİYOR!..

 

 


- Ligin ilk 6 haftasında 3 galibiyet, 3 beraberlik alarak 12 puanla dördüncü sırada yer alan Trabzon temsilcisi, profesyonel liglerdeki 129 ekip içinde kalesinde gol görmeyen tek takım oldu
-Teknik direktör Yılmaz: "Normalde tecrübeli, deneyimli ekipler bu başarıyı gösterebilir. Biz genç bir ekiple bu başarıyı gösterdik"

 Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Ofspor, geride kalan 6 haftada profesyonel ligde gol yemeyen tek takım oldu.

Spor Toto Süper Lig, PTT 1. Lig, Spor Toto 2. Lig ve Spor Toto 3. Lig'de mücadele eden toplam 129 takım içerisinde kalesini gole kapayan Ofspor, 6 hafta sonunda Türkiye'de topu kendi ağlarında görmeyen tek takım unvanını elde etti.

Grubunda 3 galibiyet, 3 beraberlikle 12 puanla dördüncü sırada yer alan Karadeniz temsilcisi, ilk hafta deplasmanda Zara Belediyespor'u 1-0 mağlup etti. İkinci hafta da sahasında Sakaryaspor'u aynı sonuçla geçen Ofspor, üçüncü haftada Manisa Büyükşehir Belediyespor ile deplasmanda, dördüncü hafta da Kemerspor 2003 ile sahasında 0-0 berabere kaldı.

Beşinci haftada Sultanbeyli Belediyespor'u deplasmanda 1-0 yenen, altıncı haftada sahasında Orhangazispor ile 0-0 berabere kalan Trabzon ekibi, böylelikle 6 haftada 3 gol atarken kalesinde gol görmedi.

 

- Yılmaz: "Forvet transferi son güne kalınca savunma özelliğimizi geliştirdik"

 

Ofspor Teknik Direktörü Erdoğan Yılmaz, yaptığı açıklamada, hücumda etkin olamadıklarını ancak savunma anlamında başarılı bir dönem geçirdiklerini söyledi.

Genç bir takım oluşturduklarını ifade eden Yılmaz, "Uygun maliyetli bir takım yaptık. Takımımızda az sayıda ikinci ve üçüncü ligde oynamış oyuncular var. Normal de tecrübeli deneyimli ekipler savunmada bu tür başarılar gösterebilirler. Biz genç, 21 yaş ortalaması olan bir takım olarak bunu başardık" dedi.

Sezon başında forvet transferinin son anda gerçekleştiğini, savunma disiplinine çok önem verdiklerini kaydeden Yılmaz, "Ama şu ana kadar gol yemememiz, yemeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Takımımız yeni ve oturtmaya çalışıyoruz. Genç ve başarılı bir kadro hazırlıyoruz. Her maça aynı ciddiyetle çıkıp yolumuza devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

 

- Kaleci Beycan: "Biz de ne zaman gol yiyeceğimizi merak ediyoruz"

 

Ofspor'da ilk 6 hafta kalesini başarıyla koruyan Beycan Kaya, iki sezon önce Ofspor'a bonservis bedelsiz olarak geldiğini söyledi.

İlk sezonlarında ligden düşmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Kaya, "Bu sezona iyi bir başlangıç yaptık. Her maçı tek tek düşünerek ilerlemek istiyoruz" diye konuştu.

Kaya, takım savunmasını iyi yaptıklarını kaydederek, "Gol yemememde bütün takımın payı var. Sezon başında böyle bir başlangıç yapacağımızı düşünemezdim.  Gol yemeyen hiçbir takım yok ama bu özelliğimizin ön plana çıkması bir baskı da oluşturdu. Biz de ne zaman gol yiyeceğimizi merak ediyoruz. Ofspor'un başarısı için elimizden geleni yapacağız. Önemli olan takımımızın kazanması ve başarısı" değerlendirmesinde bulundu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın