5 Bin Taraftar Altında 5 Sayı Yetecek..

Ardeşen GSK’ya Avrupa da 5 Sayı Yetecek.

 

 

 

Rize’nin ve Türkiye’nin gururu Rize Ardeşen GSK, Danimarka deplasmanında 30-26 mağlup oldu ancak, umutları kendi evine taşıdı. Rövanş maçında 5 sayılık galibiyet Ardeşen GSK’ya yeni bir tarih yazdıracak.

 

Hentbol Bayanlar Avrupa Kupa Galipleri Kupası 3. tur ilk maçında Danimarka’nın Team Esbjerg takımına konuk olan Ardeşen Gençlikspor (GSK), karşılaşmadan 30 – 26 mağlup ayrıldı.

Esbjerg kentinde oynanan ve Karadağlı hakem çifti Jelena Vujacic ile Andjelina Kazanegra’nın yönettiği maçın ilk yarısı, 13–12 Ardeşen Gençlik’in üstünlüğüyle sona erdi.

Karşılaşmanın rövanşı, 22 Kasım Pazar günü 16:00’da Ardeşen’de oynanacak.

Team Esbjerg – Ardesen GSK 30-26 (12-13)

Team Esbjerg : Estavana Polman 8, Laura Van Der Heijden  5, Tove Elise Seest 4, Jenny Alm 4, Susanne Kastrup Forslund 4, Maria Mose Vestergaard 2, Rikke Riber Zachariassen 1, Stine Bodholt Nielsen 1, Betina Riegelhuth 1

Ardesen GSK : Tanja Vuckovic 5, Kubra Yilmaz 5, Tea Grubisic 4, Tamara Georgijev 4, Yuliya Andriychuk 4, Yaroslava Burlachenko 3, Melek Yazici 1

Dişi Atmacalar 22 Kasım Pazar günü 16.00’da kendi saha ve seyircisi önünde rövanş maçında 5 farklı galibiyet elde etmesi halinde tur atlayacak.

Danimarka’nın Esbjerg kentinden oynanan karşılaşmanın ilk yarısı 13–12 Ardeşen GSK üstünlüğünde tamamlanırken, maçın ikinci yarısında saha ve seyirci avantajını iyi değerlendiren İskandinav ekibi, salondan 30–26 galip ayrıldı.

 

Bu sonuçta Rize’ye dönecek olan Dişi Atmacalar, Pazar günü kendi saha ve 5 bin kişilik taraftar desteği önünde rakibini 5 sayı farkla mağlup ederse adını 4. tura yazdıracak.

 

DAHA ÖNCE BAŞARMIŞTI.

Dünya’nın en zor hentbol ülkelerinin başında İsveç ve Danimarka geliyor. Ardeşen GSK, bir önceki turda kupanın güçlü ve etkili ekiplerinden İvsen Skuru ik ekibi ile karşılaşmış, deplasmanda oynanan ilk maçı 5 sayı farkla kaybetmişti. Rövanş maçını kendi evinden oynayan dişi atmacalar ilk kez bir Türk takımı olarak, bir İskandinav ülke takımını 12 sayı farkla mağlup ederek açık ara farkla turu geçmişti. Ardeşen GSK şimdi aynı geri dönüşü yaparak adını 4. tura yazdırmak istiyor.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın