KANO YARIŞLARI FIRTINA DERESİNDE

RİZE, SU SPORLARINA UYGUN BİRÇOK AKARSUYA SAHİP

 

 

Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı, Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ı Makamında ziyaret etti.

Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı, beraberinde yönetim kurulu üyeleri Hasan Özyıldırım, Serdar Zagralı, Bilgin Kopuz, Federasyon Genel Sekreteri Sevban Yıldırım ve Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ile birlikte Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ı Makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Kabakçı, Akarsu Slalom Türkiye Kupası 1. Etap Kano yarışlarının 04 – 05 Mart tarihleri arasında Fırtına Deresinde gerçekleştirileceğini, yarışmalara 10 kulüpten toplam 76 sporcunun katılacağını, 2020 olimpiyatlarında Türkiye’yi temsil edecek sporcuların bu yarışmalarda seçileceğini söyledi ve katkılarından dolayı Vali Bektaş’a teşekkür etti.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ta ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Rize, su sporlarına uygun, gerekli debi ve rejime sahip birçok akarsu kaynağına sahip.  Fırtına Deresi de bunlardan biri. Fırtına Vadisi her yönüyle eşsiz bir yer. Gerek turizm konusunda gerekse su sporları konusunda birçok imkanı içerisinde barındıran bir bölge. Bu zenginliğimizi gerektiği gibi değerlendirerek su sporları konusunda marka şehir olmalıyız” dedi.

Fırtına Deresi üzerinde yapay bir kano ve rafting eğitim parkurunun mevcut olduğunu belirten Vali Bektaş, “Bu parkuru uluslararası standartlara getirerek başarılı sporcular yetiştirmeliyiz. Ayrıca burada uluslararası yarışmalar organize ederek Fırtına Deresini ve Vadisini Dünyaya tanıtmalıyız” dedi ve hafta sonu gerçekleştirilecek yarışmalara katılacak sporculara başarılar diledi. 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın