RİZE'DE KORUYUCU FLORÜR VERNİK UYGULAMASI EĞİTİMİ YAPILDI

Rize'de koruyucu florür vernik uygulaması eğitimi

 

 


Rize'de sağlık çalışanlarına yönelik koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetleri kapsamında  koruyucu florür vernik uygulaması eğitimi düzenlendi.

Halk Sağlığı Müdürlüğünce Zığındere Eğitim Salonu'nda düzenlenen eğitimi, diş hekimi Muhammed Koç ve  Meryem Atalay verdi.

Halk Sağlığı Müdürü Faik Özşahin, yaptığı açıklamada, koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetleri kapsamında 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 60 ayını doldurmuş anasınıfı öğrencilerinden başlanmak üzere yılda iki kez florür vernik uygulaması yapılmasını planladıklarını belirtti.

Diş ve diş eti hastalıklarının Türkiye'de sık rastlanan sağlık sorunları arasında yer aldığını belirten Özşahin, şunları söyledi:

 

 


"Koruyucu florür vernik uygulaması, özellikle yüksek risk grubu çocuklarda diş çürüklerini önlemek için uygulanan bir yöntemdir. Müdürlüğümüz tarafından ilimizde 2014-2015 eğitim-öğretim yılında koruyucu florür vernik uygulanması planlanan tüm öğrencilere ulaşılması hedeflenmektedir. Buna istinaden bu eğitimle uygulamanın sağlıklı yürümesi için müdürlüğümüz bünyesinde konuya hakim ekiplerin oluşturulması gerçekleştirilmiştir."


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın