“BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ”

“BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ”


 

            Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından Ankara ilinde gerçekleştirilen II. Okul Sağlığı ve Beslenme Dostu Okul Sempozyumu’nda Rize İl Sağlık Müdürlüğü “Beslenme Dostu Okul” projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda Türkiye genelinde başarılı olan 20 il içerisinde yer alarak başarı plaketi almaya hak kazanmıştır.

            Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'nın "Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması" başlığı kapsamında “Beslenme Dostu Okul” projesi ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir.

            Bu çerçevede Müdürlüğümüz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle oluşturulan değerlendirme komisyonu tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda her yıl ilimiz genelinde söz konusu sertifika için başvuruda bulanan okullar denetlenmekte olup, şu ana kadar toplam 66 okul “Beslenme Dostu Okul Sertifikası” almaya hak kazanmıştır.

            Okul çağı, büyüme ve gelişmenin en hızlı olduğu ve yaşam boyu sürebilecek davranışların büyük ölçüde oluştuğu çok önemli bir dönemdir. Okul başarısını artırmak, eğitim ve öğretimin kalitesini yükseltmek, gelecek nesillerin daha güçlü, sağlıklı olmalarına temel hazırlamak için çocuklarımızın hareketli bir hayat ve sağlıklı beslenmelerine önem verilmelidir.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın