RİZE'DE ADAY MEMURLARA EĞİTİM VERİLDİ

Rize'de aday memurlara yönelik eğitim verildi

 

 

Rize'de, Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurum ve kuruluşlarda görev yapan aday memurların temel eğitimleri tamamlandı.

Rize Devlet Hastanesi Eğitim Salonunda gerçekleşen temel ve hazırlayıcı eğitimleri İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr.Serhat Talaş,  Araştırma Bilgi Sistemleri Sağlık Geliştirme ve Halk Sağlığı Şubesi Müdürü Mustafa Çelik ve sorumlu personeller tarafından verildi.

Sağlık Bakanlığı'na bağlı Rize Sağlık Müdürlüğü, Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Rize İli Kamu Hastaneler Birliğinde görev yapan 170 yeni başlayan sağlık çalışanlarına temel ve hazırlayıcı eğitimleri verildi.

 

 

Temel eğitim programı kapsamında aday memurlara, devlet memurlarının ortak vasıfları ile ilgili bilinmesi gereken bilgiler verilirken, hazırlayıcı eğitim kapsamında ise aday memurların işgal ettikleri kadro ve görevleri dikkate alınarak bu görevlerin yürütülmesi için gerekli bilgi ve becerilerin kazandırılması ve görevlerine intibakının sağlanması hedeflendi. 

 

 

Adaylık süresi içinde temel, hazırlayıcı eğitim ve staj devrelerinin her birinde başarılı olan ve bu süre içinde olumlu sicil alarak adaylığı kaldırılarak asli memurluğa atanmaya hak kazandı. Söz konusu eğitime katılan aday memurlara yönelik 14 Ocak 2014 tarihinde temel ve hazırlayıcı eğitim sınavının yapılacağı belirtildi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın