RTEÜ Sağlık Alanında Dünyanın En İyi Üniversiteleri Arasında!

 

RTEÜ Sağlık Alanında Dünyanın En İyi Üniversiteleri Arasında!

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), ismini bir kez daha, dünyanın saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından biri olan İngiltere merkezli Times Higher Education (THE) sıralamasına yazdırmayı başardı.

RTEÜ, son yıllarda ortaya koyduğu akademik performans ve başarı ile Dünya üniversitelerinin uluslararası boyutta verdiği başarı mücadelesinde basamakları hızla tırmanmaya devam ediyor. İngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) dünyanın en iyi üniversitelerini sıraladığı World University Rankings 2021 listesinden sonra, üniversiteleri 11 alanda derecelendirdiği World Rankings by Subject (Dünya Alan) sıralamasına da açıkladı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, World Rankings by Subject (Dünya Alan) listesinde Sağlık (Clinical, Pre-Clinical & Health) alanında 601+ sırada yer alarak Dünyanın en iyi Üniversitelerinden birisi olma başarısını gösterdi.

‘Sağlık’ kategorisinde Dünyanın en iyi üniversiteleri listesine, bu yıl Dünyadan 856, Türkiye’den ise 29 Üniversite girebildi. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Türkiye’den sıralamaya giren 29 Üniversiteden birisi olma başarısını gösterdi. Sonuçlar, listeye giren Türk Üniversiteleri özelinde incelendiğinde Üniversitemiz, Doğu Karadeniz Bölgesi’nden listeye giren tek üniversite oldu.

Times Higher Education (THE), 2004 yılından bu yana yükseköğretim kurumları arasında yaptığı performans ölçme ve değerlendirme çalışmaları ile dünyanın önde gelen üniversitelerini sıralayan, en önemli derecelendirme kuruluşları arasında yer alıyor. Dünya üniversite sıralamalarındaki performans ölçütlerini kullanarak bölgesel ve tematik sıralamalar da yayınlıyor.

Oxford Üniversitesi Birinci Sırada

Times Higher Education Dünya Üniversiteleri Alan Sıralamalarında 2012 yılından beri Sağlık alanında listenin başında yer alan Oxford Üniversitesi, bu yıl yine 1. oldu. Oxford Üniversitesi’ni Harward Üniversitesi ile Cambridge Üniversitesi takip etti.

RTEÜ, Ulusal ve Uluslararası Üniversite Sıralamalarındaki Yerini Yükseltmeyi Sürdürüyor

Son 1 ay içinde, Thimes 2021 listesine iki kez girme başarısı gösteren Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin başarıları, bunlarla da sınırlı değildir. Üniversitemiz, araştırma performansı, yenilik girdileri ve webdeki görünürlük aracılığı ile sosyal etki faktörleri olmak üzere 3 gösterge grubunda dünya üniversitelerini sıralayan SCImago Kurumlar Sıralaması (SIR)nda ise, sıralamaya değer bulunan 3 bin 897 yükseköğretim kurumu arasında Amerika, Rusya ve Çekya gibi ülkelerden 13 üniversite ile birlikte 779’uncu sırada yer aldı.

“Başarı Tesadüf Değil”

Bu başarıların kendileri için tesadüf olmadığını söyleyen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN sıralamayla ilgili şunları söyledi: "Göreve geldiğimiz andan itibaren temel vurgumuz hem Türkiye'de, hem de Dünyada tercih edilen nitelikli bir üniversite oluşturmaktı. Bunun için son yıllarda bir çok adım attık, bir takım alt yapılar oluşturduk, neyi-nasıl yapmamız gerektiği konusunda alanın uzmanı yerli ve yabancı bir çok bilim insanı ile görüşmelerde bulunduk. Karşımıza çıkan cevap, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal hizmet alanlarında kaliteli iş üretmek ve bir de toplumdan kopmuş ya da giderek uzaklaşan üniversite

dünyasını tekrar toplumla buluşturmak gerektiği şeklindeydi. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin sağlık alanında dünya sıralamasında ilk 856 Üniversite arasına girme başarısı göstermiş olması, Türkiye’nin köklü üniversiteleri ile birlikte yer alması kolay bir şey olmadığı gibi tesadufi de değildir. Esasında son yıllarda akademik performans ve başarıyı artırmak için yapmış olduğumuz işler bu başarıyı sağladı. Oluşan bu tablo bize özgüven sağladı, doğru yaptığımızı tescilledi. Başarının asıl mimarları olan özveriyle çalışan öğretim elemanlarımızı kutluyorum. Bu başarı hepimizin."

Times Higher Education 2021 Alan Sıralaması listesi için: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/by-subject


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın