RİZE'DE MİNİK MURAT İŞTE BÖYLE KURTARILDI

Minik Murat kar paletli ambulansla kurtarıldı

Rize'de Muradiye Beldesi'ne bağlı Elmalı köyünde yoğu kar yağışından dolayı 3 gündür mahsur alan 3 yaşındaki Murat Satır kar paletli araçla kurtarıldı.

 

Muradiye Beldesi'ne bağlı Elmalı Köyü'nde yaşayan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle köylerinde mahsur kalan Murat Satır, 112 acil yardım hattından yardım talebinde bulundu.

Bunun üzerine yetkililer yolun kardan kapalı olmasından dolayı kar paletli araç ile minik Satır'ı kurtarmak için operasyon başlattı. Köy merkezine kadar Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'ne ait araçla gelen ekipler, yaklaşık 3 kilometrelik yolu kar paletli araçla ilerledi.

Yolda yer yer yaklaşık iki metreye yaklaşık kar bulunmasından dolayı ekipler ilerlemekte zorlandı. Zaman zaman yola düşen ağaçları sağlık personelleri ellerindeki yöresel kesme aleti olan orakla keserek, kar paletli aracın ilerlemesini sağladı.

Yolun dar olması, elverişsiz hava şartları ve yoğun kar yağışı ekiplerin minik Satır'a ulaşmasını güçleştirse de yaklaşık 4 saatlik çalışmanın ardından ekipler başarılı bir şekilde hastaya ulaştı.

 

 

Minik Satır'ın , üç gündür yüksek ateş şikayetiyle hasta olduğunu ifade eden ailesi, yavrularının bir an önce hastaneye götürülmesini talep etti. Bunun üzerine ekipler Minik Satır'ı kar paletli araçla şehir merkezi'ne indirdi. Oradan acil yardım ambulansına binen Satır,  tedavisi için Rize Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

 

 

Satır'ın annesi Zehra Satır, gazetecilere yaptığı açıklamada, üç gündür çocuğum yüksek ateş şikayetiyle yatıyor. Çocuğumda kasılma oluyor. Su koyuyorum, suda bile zangır zangır titriyor. Dişlerini kaşındırıyor. Ağzını yamultuyor. Özellikle geceleri ateşi çok çıkıyor. 112'den yardım istedik sağolsun onlarda hemen yardıma koştular" dedi.

 

 

 

Baba Oktay Satır ise, "Çocuğumu İstanbul'da bağırsaklardan ameliyat ettirmiştim. Bizde bu yüzden enfeksiyon geçirmesinden korktuk. Dört saatte bir çocuğun ateşi çıkıyor. Allah milletimizin ve devletimizden razı olsun. Allah Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a zahal vermesin. Biz bu hizmetleri onun sayesinde alabiliyoruz" diye konuştu.

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe'de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kar yağışının dört günden beri ilimizde etkili olduğunu ifade ederek, "Kar'ın hastalarımızı mağdur etmemesi için tüm gücümüzle ve tüm personellerimizle seferber olmuş durumdayız. Gece gündüz 24 saat durmadan çalışıyoruz. Önceliğimiz acil ve mahsur kalan hastalar. Tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 1 0
    {usertitle}

    VEYSİ

     14 Ağustos 2017 10:02
         

    elmalı köyü muradiye beldesine bağlı değil merkeze bağlı.

Yorum Yapın