RİZELİ ÇOLAK AİLESİ:" TELEFON ELİMİZDE BEKLİYORUZ"

Umre dönüşü uçakta rahatsızlanan kişi, Mısır'dan ambulans uçakla alınacak

 

 


- Umre ibadeti için gittiği Sudi Arabistan'dan dönerken uçakta rahatsızlanan Mehmet Çolak'ın, uçağın acil iniş yapması sonucu tedavi altına alındığı Mısır'dan Türkiye'ye getirilmesi için çalışma başlatıldı.
- Çolak'ın oğlu İsmail Çolak:
- "Sağlık Bakanlığımızla durumu paylaştık ve kendilerinden yardım istedik. Mısır'daki diplomatik işlemlerden dolayı babamın ancak yarın sabah Mısır'dan uçak ambulansla alınabileceğini söylediler"

Umre ibadeti için gittiği Sudi Arabistan'dan dönerken uçakta rahatsızlanan Mehmet Çolak'ın, uçağın acil iniş yapması sonucu tedavi altına alındığı Mısır'dan Türkiye'ye getirilmesi için çalışma başlatıldı.

Rize'nin Kalkandere ilçesine bağlı Kuruköy köyünde yaşayan Mehmet Çolak (68), 18 Ocak'ta eşi Hatice Çolak (67) ve komşusu Muhammet Çolak'la Umre'ye gitti.

 

 



Ziyaretin ardından Türkiye'ye dönmek üzere 1 Şubat Pazar günü saat 16.00'da Cidde-İstanbul seferini yapan THY'ye ait uçağa binen Mehmet Çolak'ın rahatsızlanması üzerine uçak, Mısır'ın Şarm El Şeyh kentindeki Şarm El Şeyh Havalimanı'na acil iniş yaptı.

Kalp rahatsızlığı olan Çolak, havalimanındaki ambulansla Şarm İnternational Hospital'e kaldırıldı.

Burada yoğun bakım servisinde tedavisi yapılan Çolak ve beraberindekilerin ambulans uçakla Türkiye'ye getirilmesi için Rize'deki ailesi, Sağlık Bakanlığına başvurdu.

- "Telefon elimizde bekliyoruz"

Mehmet Çolak'ın oğlu İsmail Çolak, yaptığı açıklamada, Mısır'daki yetkililerle iki gündür telefonla görüştüklerini belirterek, "Babam yoğun bakımda uyutuluyor ancak hayati tehlikesinin olmadığını söylediler. Doktorları uçakla seyahat edebilmesine onay verdi. Biz de Sağlık Bakanlığımızla durumu paylaştık ve kendilerinden yardım istedik. Mısır'daki diplomatik işlemlerden dolayı babamın ancak yarın sabah Mısır'dan ambulans uçakla alınabileceğini söylediler" diye konuştu.

Babasının tedavisine Rize'de devam edilmesini istediklerini dile getiren Çolak, "Yakınlarımızın sağ salim Türkiye'ye gelişini dört gözle bekler olduk. Gözümüze uyku girmiyor. Telefon elimizde bekliyoruz. Biran önce anne ve babamıza kavuşmak istiyoruz" ifadesini kullandı.

Torunu Sefa Çolak ise dedesinin hasta olduğunu öğrendikleri için çok üzüldüklerini belirterek, "Onu çok özledik. Devletimiz elinden geleni yapıyor. Allah onlardan razı olsun" dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın